Lego pro čtyřleťáka, jaké je nejlepší?

jarunkaxyz1
11. kvě 2015

Ahoj maminky, chci se poradit - nemáte zkušenost, jaké Lego je nejlepší pro čerstvého čtyřleťáka? Pořád dumám, zda klasické či ještě Duplo....zatím klasiku rozebírá, ale Duplo už si říkám, zda není přeci jen pro menší dětičky......je zkrátka v takovém "blbém mezivěku" 😉 Moc díky za rady a zkušenosti.

alisek
11. kvě 2015

@jarunkaxyz1 mám téměř 5ti letého syna, ve 4 a půl dostal lego junior, policejní stanici, je to od 4 do 6ti let.. duplem si hraje také ale už ho víc baví lego pro starší dězi, koupila bych spíš tohle..

barborka09
12. kvě 2015

@jarunkaxyz1 Tak ve čtyřech letech bych už do dupla nešla. Sice klasické lego bude pro něj zatím trošku složitější, ale s tvou pomocí to zvládne.

krystalka
12. kvě 2015

@jarunkaxyz1 - tak s Duplem si hraje ještě i náš 7letý syn 🙂 , klasické malé kostičky ho nebaví, trvá to moc pomalu, než se z toho něco postaví 😉 ....ale on není takový ten klasický Lego maniak 🙂 , staví si hlavně domky, mosty, tunely apod. a to z těch malých kostek jde pomalu....skládat podle návodu nějakou konkrétní věc ho nikdy nebavilo a když už, tak to muselo být něco jednoduchého, co je rychle hotové a mohl si s tím už hrát...ale i to Duplo ho zaujalo až někdy po 4.roce, do té doby Lego prakticky ignoroval...

luciamala1979
12. kvě 2015

tiež som zvažovala na vianoce. V januari mal mat 4 roky. No a presvedčili ma nech idem do malého a jednoznacne male. Duplo teraz sklada dcera, je jej 1,5 roka 😉 Mesiac sa s tym potrapi a nauci sa a budete rada, ze ste sla do malého. Je to lepsie aj kvoli jemnej motorike. 4 rocny uz je predsa len velky. a v skolke sa stretne tiez s tym malym tak nech s tym ma skusenost 😉 sla by som do takých tych kreativních kociek - moznosti, od 4+. Postavit auto, motorku atd. od 5+ syn zatial neda..

luciamala1979
12. kvě 2015

a nehovoriac o tom, ake je to super, ked si k nemu sadnete, debatujete a bavi to skládat aj Vas 😀 lego je super! 😀

maki73
12. kvě 2015

Také bych určitě koupila lego pro větší děti, my dceři kupujeme Friends od letošních Vánoc, takže 3,5 roku, samozřejmě nepostaví to sama podle návodu, ale jednak Dupla už má doslova 10kg, možná i více, takže mi přijde zcela zbytečné zásoby ještě rozšiřovat a jednak už chce být "velká holka". V současné době si hraje s obojím, podle nálady, já si vzpomínám, že jsem si s Duplem hrála ještě tak v 10 letech, když bylo k dispozici, měli jsme ve školní družině také oba typy (Duplo jakože pro prvňáčky) a hráli si s tím prostě všichni, ale určitě bych jej cíleně staršímu dítěti než 3 roky nekupovala, pokud má se skládáním kostek nějaké zkušenosti, něco jiného by to samozřejmě bylo, pokud by si do 4 z kostek nestavěl vůbec, pak by asi bylo lepší začít od těch větších...

blanka.k
12. kvě 2015

@jarunkaxyz1 koupila bych větší.... to pak pasuje mezi sebou, takže teď můžete koupit kostičky,pak třeba "City", později "Creator" atd.

@luciamala1979 Můj manžel je Lego maniak, furt kupuje nějaké, nedávno jsme asi 10hod. (skoro do rána) stavěli hrad (jen tak vymyšlený, má nakoupené kostičky, takže to šlo.... cca 4000ks na to padlo, a byl přes ty 3 velké podložky 😀 ). Nás to baví skládat a syna pak si s tím hrát 😀

maki73
12. kvě 2015

@blanka.k přesně, také nás to baví, hlavně manžel byl nejvíce nadšený z jezdícího vlaku ještě u Dupla, teď, když už malá staví samé slaďárny a chce všechny kostky fialové, je z toho docela zdrblý 😀, ale jelikož čekáme chlapečka, tak počítám, že si to brzy zase vynahradí.

lck79
12. kvě 2015

Doporučuji Lego Juniors, které je určené právě pro předškoláky od 4 do 7 let (http://www.lego.com/cs-cz/juniors/products). Je super právě pro přechod od Dupla k malým kostkám, protože se neskládá hned z těch pididílečků, ale je tady např. stěna domu v celku. Čtyřleťák to podle návodu snadno a rychle zvládne sám postavit. Do Dupla bych pro 4letého už nešla 😉

luciamala1979
12. kvě 2015

a zase - nám pasuje malé lego na duplo, takže trebárs na podvozky auta si naskladá syn svoje maxiauto, odtahovku, podla fantázie :D my s ním samozrejme, tie hrady čo popisujú holky su super.

luciamala1979
12. kvě 2015

no kukam junior, je to novinka. Ale zase z teakej tej krychle postavi co chce, staci kus fantazie a povenovat sa a ono sa dieta chyti. a kuskov a moznosti je viac 😉

myskin
13. kvě 2015

Moje čtyřletá dcera má nejvíc Duplo a vždycky ho milovala, ale je pravda, že teď si víc hraje s Lego Friends nebo Princess. Já miluju duplo. Friends nebo ty princezny jsou krásné, stavěním se holky zabaví, ale tím jak je to malinké, tak se s tím hůř hraje. Teď jsem holkám koupila k narozkám každé sadu Princess a nádhera, ale měli tam novinku Duplo les a nad tím jsem slintala. Ale dupla máme hrozně moc a už přecházíme na ty malé kostičky, tak jsem to nekoupila. Lego je úžasná stavebnice, holky už mají vybrané další sady o které napíšou Ježíškovi 🙂 .