Odrážedlo ve stylu kola pro dvouletou holčičku

1velrybka
2. bře 2016

Maminky, prosím o radu. Vybírám odrážedlo ve stylu kola pro naši dvouletou dcerku (Dva jí byly teď v únoru a chtěla bych, aby už na jaře jezdila.). Něco málo už máme z obchodu vyzkoušené, ale všechno mělo moc vysoké sedlo - tak tak dosáhla špičkami na zem. Takže bych chtěla něco s extra nízkým sedátkem, něco lehkého a zároveň cenově přijatelného.

mrazulkav
2. bře 2016

My máme TooToo od Yedoo. Dcerka na něm začínala v 1,5 roce, takže jsme sháněli taky s co nejnižsším sedem. Tohle začíná na 35 cm, nová kolekce prý dokonce na 31 cm. Do týdne uměla jezdit a za 14 dní už jezdila jako drak 🙂 Kupovali jsme ve sportisimu někdy v téhle době a sehnali cca za 1500,-.

petramarkova
2. bře 2016

Nedám dopustit na Firstbike. Je k tomu adaptér na nižší sedlo,syn na tom jezdí denně-sníh,déšť, mráz a po půl roce stále jako nové. Je lehké, vydrží, je bezpečné (na alza.cz mají pěkné video). Stojí kolem 2500, ale když srovnám jiná kola,co mají sousedi a kamarádi, tak fb vede...

uhz
2. bře 2016

Tootoo od Yedoo, je opravdu bytelne a zacina opravdu na 31 cm, navic ma ergonomicke sedatko, ktere kdyz se zvysuje, tak automaticky prodluzuje i vzdalenost rukou a nohou- dite s nim umerne roste.

wwery
2. bře 2016

Doporučuji Puky LRM, sedátko je od 29 cm, dcerka je malá, ale dobře dosáhne a například oproti First bike nemusí pro nasedání tak zvedat nožičku.

1velrybka
autor
2. bře 2016

@uhz
@mrazulkav Na to Yedoo too too jsem koukala, líbí se mi to se sedátkem 31 cm, ale je to to dražší - 2300 Kč. Tak pořád nevím. Viděla jsem i pěkná odrážedla okolo 1000 Kč, tak si říkám, jestli opravdu je cena znát i v kvalitě při ježdění, nebo je to spíš o značce.

uhz
2. bře 2016

@1velrybka ano, ver tomu, jsem z oboru a odrazedel jsem videla snad sto, a ne, za 1000 kc nedostanes to co za dvakrat tolik.. rozhodne ne co do kvality. Samozrejme nejakou roli obecne znacka hrat muze, na druhou stranu znackou by se clovek mel podepisovat prave pod nejakou uroven..

josefina79
2. bře 2016

Nevíte prosím o nějakém obchodě v Praze, kde se dá vyzkoušet více odrážedel najednou? Ráda bych vše zkusila na jednom místě a nejezdila z jednoho obchodu do druhého.

mrazulkav
2. bře 2016

@1velrybka Tak zkusit obhlídnout bazary... Tam se dá sehnat levněji a většinou si myslím, že ta odrážedla mají max. kosmetické vady.
Já teď zjišťuju kolik lidí v okolí má stejnou značku 🙂 A to každý vybíral "sám za sebe". Dřív jsem po tom nekoukala, ale teď si všímám.
Kamarádka má Puky (taky jsem napřed chtěla, ale odradila mě cena a to, že nižší model nemá ruční brzdu) a docela se pronese. Výhodou zase je, že když jede rychleji nebo z kopečka "odkládá" si nohy na stupátko a tak podle mě lépe zvládne přechod na šlapky.
Firstbike se mě osobně nelíbí. Takže o něm ani tolik nevím. A jiná odrážedla jsem snad ani pořádně nezkoumala.

copa
2. bře 2016

máme Puky a je super

1velrybka
autor
3. bře 2016

Holky, moc děkuju za rady a názory. Už jsem zase trošku blíž rozhodnutí. Už asi vím, že bych chtěla Yedoo Too Too, ale nějak se ztrácím v těch jednotlivých typech.
Yedoo Too Too I - od 85 cm, věk od roka a půl, výška sedátka 30 - 41 cm, hmotnost: 3,7 kg (ale v obchodě měli 3,9 kg napsáno, tak nevím)
Yedoo Too Too B - od 90 cm, od 2 let, výška s.: 35 - 45 cm, hmotnost: 3,9 kg
Yedoo Too Too C - od 90 cm, od 2 let, výška s.: 35 - 47 cm, hmotnost: 3,8 kg

To první jsme dnes měli možnost vyzkoušet v obchodě. Sedátko je fajn, že je nízko - dokonce ani bychom ho neměli na nejníž. Ale zase je jen do 41 cm, tak nevím, jak třeba za rok a půl. Ale píšou, že je do 4,5 let.

Když pominu to, že B a C má výšku sedátka od 35 cm (nemám jistotu, jestli by nedosáhla jen špičkami), tak nevidím žádný extra rozdíl. Proč je tedy to první výrazně dražší? U B a C bych nemusela mít strach, že by třeba za rok nebo za dva bylo malé. Ale zase otázka, jestli v té době už nepůjde na klasické kolo.

uhz
3. bře 2016

@1velrybka Vem Too Too, ať už 1 nebo 2. B a C jsou starší modely, už se ani nevyrábí, jen doprodávají. Too Too má mnohem lepší a kvalitnější komponenty, pneumatiky, ložiska.. proto i ta vyšší cena.

mrazulkav
3. bře 2016

@1velrybka To první bude nejnovější model, proto je dražší. Aspoň tak bych to viděla já...

1velrybka
autor
3. bře 2016

@mrazulkav
@uhz ja bych klidne i vzala Too too B nebo Too too C.je mi jedno,jestli je to novy nebo starsi model,ale zase nevim,jak ta vyska sedatka,aby nebylo vysoko.

mrazulkav
3. bře 2016

@1velrybka Buď někde zkusit, nebo změřit výšku rozkroku 😉

korin
3. bře 2016

Doporučuju mrknout na web neobycejne.cz, jsou tam dobré články k výběru odrážedla i helmy. Odrážedla mají rozdělená i podle výšky dítěte. My jsme brali loni pro tříleťáka yedoo too too C, to už se opravdu nevyrábí.

vaska58
5. bře 2016

Za nas mozem odporucit strider. Je pre deticky od 75 cm/1,5 roka a vydrzi az do 5. rokov. V baleni su dve sedadla roznej velkosti. Vyska sedadla aj riadidiel sa da nastavovat - takze odrazadlo rastie s dietatkom. Navyse je lahucky a ked sa malemu uz nechce sliapat, v pohode ho odnesiem. Pre nas to bola dobra kupa