Pomůcky do vody pro 3leté dítě, co používáte?

scruffy
14. kvě 2017

Dcera nám někdy skáče na bazénu do vody jak jí napadne, a tak jí chci pro jistotu pořídit něco, co by jí nadnášelo. Kruh v tomto případě odpadá, ani v něj nemám důvěru. Nafukovací rukávky jsou možnost, ale četla jsem, že nejsou vhodné, když se pak dítě učí plavat, že nepodporují přirozený pohyb ve vodě. Napadají mě tedy nějaké pěnové rukávky, plavky přímo se zabudovanou pěnou. Co používáte vy a co je podle vás nejlepší?

rousse
14. kvě 2017

@scruffy my používáme neoprenovou vestičku, která má vyndavací plováky - jak se dítě učí plavat, postupně se plováky dají vyndavat. Je to super - nevyklouzne a neomezuje to pohyb končetin.

konidana
15. kvě 2017

My používali pásek na plavání s pěnovými dílky. Za mě úplně nejlepší pomůcka. Nepřekáží, trochu nadnáší a leze regulovat i vztlak postupným odebíráním pěnových dílků. (Dcera mi lezla do vody bezhlavě na hloubku už od dvou let:D) K tomu jako doplněk lze dát pěnovou destičku, na držení pro pocit jistoty a stabilizace děcka, ale tu moje dcerka fakt nepotřebovala:D Tato kombinace je dobrá např. na učení splývání.

jaja01k
15. kvě 2017

Náš tříletý má taky pás s pěnovými dílky a je fakt super, letos ho pořídím i mladšímu 🙂

scruffy
autor
15. kvě 2017

Moc všem děkuju za rady, nakonec jsem objednala neoprenovou vestičku s plováky uvnitř a už budeme všichni s malou u vody přece jen trochu klidnější🙂