Sáně nebo boby pro rok a čtvrt staré dítě. Jaké byste doporučily?

30. led 2023

Holky, jaký by jste mi doporučili sáně nebo boby pro rok a čtvrt starého prcka? Jaké máte zkušenosti? Dekuji

sigyn
30. led 2023

Máme Plastkon Baby rider. Výhodou je, že se dítě může opřít, ale kvůli nevhodnému uchycení lanka uprostřed se nám dítě často převracelo. Teď už budeme pořizovat skládací saně z Decathlonu.

sigyn
30. led 2023

Ještě dodám, že ty boby jsou tak do 2,5 let. Teď už jsou jen tak tak.

cilkat
30. led 2023

Za mě byly úplně nelpeší boby pro rodiče a dítě z Decatlonu (ale letos jsme je prodávat neviděla) - jsou o kousek prodloužené a mají nosnost přes 100 kg - nevýhodou je větší váha samotných bobů, ale proti klasickým dřevěným saním je to sranda.
Za mě jsou boby lepší, ale dítě musí umět sedět (dobře, stabilně sedět) - boby totiž reagují na náklon zatáčením. To saně nedělají - ty se dají ovládat opravdu jen nohama o zem. Jenže saně jsou vysoké a syn se mi na nich vždycky bál. Jedinou výhodu saní vidím, pokud máte dětí víc a chcete jezdit se všema zároveň...
Syn zároveň nesnášel být v čemkoliv přivázaný - takže boby s opěrátkem pro malé děti taky nepřicházely v úvahu.
Jinak doporučuju tahací provázek upevněný dvoubodově (klasická "smyčka") - opravdu to zvyšuje stabilitu a ovladatelnost bobů, když je táhnete. Ty jednoduchý provázky s rukojetí jsou tak akorát na tažení prázdných bobů na kopec, ale vy budete většinu času dítě vozit taháním.

lauriak
30. led 2023

My sme kupili take boby pre male deti, kde sa dalo opret a priviazat. Mame aj sanky ale skoro ich nevyuzivame lebo su velke, tazke, ledvaj ich napracem do auta, deti ich nevladzu vytiahnut na kopec.

biciklissie
30. led 2023

Syn má 15 měsíců a v pohodě zvládá jet na klasických bobech i sánkách. Samozřejmě na nějaké sešupy z kopců to neni, ale tahat se dá pěkně. Boby jsou nízko, takže když se jednou kreklopil, tak se nic nestalo a v pohodě jel dál. Sáňky jsou vysoké, to už bych se bála, ale máme operatko, takže tam krásne sedí.