Školní plavání. Jak podepsat a nezničit koupací čepici?

heliante
8. zář 2021

Dcera začala se školou chodit do plavání a přišla s tím, že mají mít na čepici napsané jméno, kvůli tomu, aby je v bazénu odlišili. Moc se mi to nelíbí, protože chodíme plavat i spolu a nevidím důvod, proč by měla mít na čele napsané jméno, nehledě na to, že čepici jsme nedávno kupovali novou, hezkou, celkem drahou a nechce se mi ji takhle zničit. Nemáte někdo nějaký vyzkoušený nápad, jak to vyřešit - nějaká nálepka nebo čím podepsat nebo...??? Díky.

konidana
8. zář 2021

@heliante leda poridit druhou levnejsi cepici do skoly😉

glimmer
8. zář 2021

také mě napadá jen koupě druhé čepice

zelenaesmolda
8. zář 2021

@heliante
a ucitelky je v bazenu od sebe nepoznaji kdyz maji na hlave cepice?Co delaji v zime?

heliante
autor
8. zář 2021

@zelenaesmolda plavou s trenéry plavecké školy, kteří je neznají...

zelenaesmolda
8. zář 2021

@heliante
Jo takhle,no my jsme taky chodili plavat a jmeno na cepici jsme nemeli,nemeli jsme povinne ani ty cepice

michaela_2
8. zář 2021

Tohle je bohužel standardní požadavek - trenéři je neznají a potřebují, aby v bazénu děti reagovaly na pokyny, přeci nebudou volat - hej ty s bílou čepicí apod 🙂

Doporučuji koupit levnou školní, jak už zde zaznělo - stejně je riziko, že ji tam ztratí nebo si v té rychlosti s někým prohodí a člověk pak furt pátrá, kde co mají 🙂

heliante
autor
8. zář 2021

@konidana, @glimmer, @michaela_2 koupi další čepice mám v záloze jako krajní řešení, ale nerada kupuji věc s tím, že za chvíli poletí do koše☹

michaela_2
8. zář 2021

@heliante tak ji bude mít jako náhradní potom 🙂

heliante
autor
8. zář 2021

@michaela_2 jo já to chápu, ale o prázdninách třeba chodila do jiné plavecké školy na příměšťák a čepice podepsané mít nemuseli a trenéři si je v pohodě zapamatovali a taky se tam střídalo spoustu dětí.

spíš bych uvítala, kdyby to šlo vyřešit nějak jinak, proto jsem zde napsala ten dotaz, jestli třeba někdo nemá zkušenost...

michaela_2
8. zář 2021

@heliante dcera plave už pár let akvabely a také je první půlrok měly mít podepsané no, než si je trenérky zapamatovaly
A na školkovém nebo školním plavání také, i syn
Já doporučuju mrknout do Decathlonu, tam se nějaká sežene za pár korun a bude ji mít v záloze, kdyby se něco stalo s tou první, i pak ....

jasminek2012
8. zář 2021

Syn má ve škole plavání a pak chodí do plaveckého kurzu 2x týdně. Čepice má dvě, já kupovala ty klasické gumové, obě stály cca 300. Na jedné má napsané jméno pro školní plavání, tu druhou bez jména má do kurzu. Nevím, jak jinak to vyřešit. Ale ten popis celkem chápu, na bazénu je hluk a je jich tam jak kobylek, potřebují je nějak zavolat a odlišit.

jasminek2012
8. zář 2021

Jinak s tím vyhazováním do koše, to nemusíš přece vyhazovat, syn je druhák a tu podepsanou čepici má normálně z lonského roku.

konidana
8. zář 2021

@heliante syn to měl stejně. Měli od školy týdenní plavecký kurz a povinně čepici se jménem přes celé čelo. Gumová čepice za 50 a propiska to jistily. Ale chápu že třeba u holčiček s dlouhými vlasy je ta čepice potřeba více vybírat a není to tak jednoduhcé.

heliante
autor
8. zář 2021

@jasminek2012 No myslela jsem to tak, že čepici se jménem přes celé čelo už nikde jinde než na školním plavání nevyužije a odstranit ten nápis potom asi nepůjde... Plavou jen toto školní pololetí.

heliante
autor
8. zář 2021

Budu muset mrknout na nějaké ty levné čepice, jestli bude nějaká vyhovovat a vejdou se jí tam vlasy. V Decathlonu jsou ty levné bohužel nedostupné ☹

mandala
8. zář 2021

A kdybys to podepsala lihovkou, myslíš, že by to nevydrželo ? To by pak umýt šlo...

pribylovapetra
8. zář 2021

Tak mě napadá taková ta klasická náplast. Ta hnědá na kotoučku. Občas tím podlepuji oblečení a vydrží i nějakou tu pračku. Popis fixou na textil. Kdyz by se odlepovalo,tak se dá na každou hodinu nová. Ale podle mě by to tu chvilku v bazénu mohlo vydržet.

hajanik
8. zář 2021

Co nalepit voděodolnou naplast a podepsat na ní. V létě jsme ji lepili na rukávy a drží do teď

kekita
8. zář 2021

@heliante normalne to popis lihovkou. Ta ti tam vydrzi a az to budes chtit umyt, tak na to vem lih a jde to krasne dolu. Ted jsem to vyzkousela-je to bez problemu. Jinak osobne si myslim, ze se cepice driv znici, nebo ztrati, nez to budes davat dolu.

irmamala
9. zář 2021

Plavecké čepice např. ve sportisimu stojí 80Kč, co řešíš? Napiš jí to na čelo, to budeš mit nejednodušší, nejlevnější a nejekologičtější 😀

jelenice_zavodnice
9. zář 2021

@heliante Zrovna to resim a na cepici nalepim samolepku, co jsem nechala udelat na obleceni dceram. Netusim, jak dlouho bude na tom materialu drzet ale plavani je 1x tydne a myslim, ze to tam v pohode prelepim, kdyz nevydrzi.

hojda
9. zář 2021

https://www.jakcistit.cz/jak-vycistit-stopy-od-... ale je otázkou,co to čištění udělá s čepicí

heliante
autor
9. zář 2021

Tak jsem pořídila druhou levnější čepici a vyzkouším tu lihovou fixu a potom odstranit lihem. Jestli to tam teda bude držet a nesmaže se to. Ale myslím, že se ta barva do čepice "zažere", a stejně to bude vidět i po odstranění. A otázka je, co s tou čepicí udělá ten líh... O náplasti nejsem přesvědčená, že se jí v bazénu neodlepí a to lepidlo taky asi nebude působit na čepici úplně dobře. Samolepky se jménem nemáme. No tak holt jedna čepice na odpis, ale nedá se nic dělat.

Nevíte někdo, kolik hodin plavání je v osnovách? Dcera je teď ve 3. třídě, vloni měli chodit ve 2. pololetí, což padlo a teď mají chodit jen v 1. pololetí. A nevím právě, jestli se to jen posunulo nebo jestli vlastně o ten půlrok plavání úplně přišli...?

suzief
9. zář 2021

podepsat lihovkou/permanentním fixem, to snad vydrží...

suzief
9. zář 2021

odstranit by se to mohlo dát i klasickým odlakovačem na nehty ale nemám vyzkoušené

konidana
9. zář 2021

@heliante nevím přesně, ale syn chodil 1 pololetí 1x týdně . a pak v dalším pololetí to škola vyřešila týdenní plaveckou školou v přírodě, kde plavali myslím 5 nebo 6 dní 2x denně.