Stavebnice Banbao, máte zkušenost?

lucie_1986
31. črc 2016

Ráda bych se zeptala, zda někdo z Vás má zkušenost se stavebnicí Banbao. Chceme malé koupit nějakou k narozeninám, nejlépe kde budou i nějaké postavičky, ale upřímně nechce se mi dávat takové peníze do Lega. Přijde mi to zbytečné. Snad se někdo najde 🙂 Děkuji.

olga_
31. črc 2016

@lucie_1986 Taky jsem zvědavá, jestli se někdo ozve. My nakonec investovali do Lega, i když manžel stále hledal alternativy. Od ségry jsem dostala po dětech českou stavebnici Lori podobnou legu, ale nedá se to absolutně srovnat. Kostky byly na rozích popraskané, blbě se do sebe skládaly (plast pokroucený, nedržely v sobě, nebo naopak nešly zasunout). Mám srovnání se stejně starým legem a to bylo jako nové.
Lego lze koupit i bazarově a za dobré peníze je možné se ho okamžitě také zbavit. Některé i 10 let staré kostky (třeba ty s potiskem) se prodávají i za 60 Kč za kus. Základní kostky se zase prodávají za dobrou cenu i po kilech. My ale šli nakonec do nového.

anetka1701
31. črc 2016

My šli do lega a už bych nešla jinak... Je drahé, ale je to fakt kvalita co vydrží ještě pro vnoučata :o) S žádnou jinou hračkou ani stavebnicí si nikdy nevydrželi hrát tak, jak s legem...

lucie_1986
autor
31. črc 2016

@olga_ urcite nepochybuji, ze ta kvalita tam je. Nicmene co si budeme povidat, vysoka cena je dana jmenem znacky. Ne uplne tak tou kvalitou. Takze proste x stovek Kc nechci davat z par kosticek stavebnice. Ja napr. v detstvi mela Chevu. Dle meho pomerne hodne dobra kvalita, vydrzela nam roky (jeste dnes si s ni mala u mych rodicu hraje) a cena nesrovnatelne nizsi. Jen chci koupit neco modernejsiho, barevnejsiho 🙂

jama82
31. črc 2016

My kupujeme lego první dceři už zhruba od roka a půl(druhé vánoce) a lepší a hlavně kvalitnější stavebnice pro nás není. Za nás jedině lego a že už jsme do měj investovali nemalé peníze,ale ty rozzářené očička za to stojí.

olga_
31. črc 2016

@lucie_1986 Ještě jsem se dívala. Nepodařilo se mi najít žádnou sadu toho banbaa, která by byla od 2 let (nejdříve od 3, většina od 5 let). Pokud se tu nikdo neozve, zkusila bych, jestli někde v hračkářství neotevřou krabici. Důležitá je velikost dílků a tvrdost plastu. A cena teda podle Heureky taky dost lítá - na totožné sadě i o 100 %.

lucie_1986
autor
31. črc 2016

@olga_ ja jsem taky jeste patrala.. A nakonec se mi libi stavebky od Megabloks. Cetla jsem i ruzne diskuze a prijde mi po Legu tak nejak nejdoporucovanejsi. Tak mozna zkusime tu 🙂 Zitra se jeste jedu podivat k nam do hrackarstvi. Nakonec mozna koupim neco uplne jineho 😀

tamitami11
1. srp 2016

určitě lego, konkurence se mu ani náhodou nepřibližuje

olga_
1. srp 2016

@lucie_1986 Chce to ale určitě vidět "naživo". Je důležité, aby ten plast byl tvrdý. Mám děsivou zkušenost s tou stavebnicí Lori - plast je tenký, hrany poměrně ostré, synovi se to moc nedařilo skládat, tudíž si s tím ani moc nehrál. Děti, po kterých jsme dědili, si s tím prý taky moc nehrály (a teď o víkendu se sesypaly na lego). Viděla jsem i lego 8 let staré a od nového je v podstatě k nerozeznání.
Úplně si nemyslím, že se tu platí jen ta značka. Ta stavebnice je zpracovaná do detailu (hrany, tvrdost, zapadá to do sebe, nevyviklá se to, dílky, které se do sebe zacvakávají jako např. panty u pusy velryby, jsou vymakané tak, že tam je jen malinký čudlík, který se nemůže vylomit, ale pořád dostatečně velký na to, aby držel a dařil se i rok a půl starému dítěti zacvaknout atd.). Má to i vliv na hranost.
Moc mě pak zajímá, co vyberete a jak s tím budete spokojení!