Za jak dlouho se naučí 6leté dítě hvězdu?

hanka158
26. led 2022

Dcera chodi necely pul rok na gymnastiku (1x tydne) a stale ji nejde hvezda... Uz jakoze vypada lepe, ale krci u toho nohy, takze dopadne jakoby do drepu. Byla na podzim docela casto nemocna, ale posledni mesic chodi 2x tydne a zatim porad nic... Za jak dlouho se Vase deti naucily hvezdu?

korin
26. led 2022

Od známé dcera se to nenaučila za 3 roky...

zelenaesmolda
26. led 2022

@hanka158
ja neumim hvezdu do dnes a ziju

korin
26. led 2022

@zelenaesmolda Což o to, my s tím žijeme, ale děvče bez hvězdy na závodech nemá šanci uspět.

zuzkasim
26. led 2022

Teď se to dělá blbě, ale jinak zkoušet furt dokola venku, na trávě. Je tam dost prostoru (my třeba doma ani tolik místa nemáme), je to měkčí. Naše děti se to učily jen venku, pamatuju, že já vlastně taky. Ale teda v 6 letech ještě ne, nepotřebovali to, dcera má 8 a už umí hvězdu slušně, znovu připomínám, nepotřebuje to, netrénuje cíleně, jen ji to baví.

zelenaesmolda
26. led 2022

@korin
tak treba nema na gymnastiku vlohy a zavody jsou tim padem k nicemu?

korin
26. led 2022

@zelenaesmolda Oni to tam moc nehrotí a závodí snad jen jednou ročně, spíš kvůli dětem, aby měly zážitek. Nicméně pokud je dítě ctižádostivé, tak může "špatný" výsledek těžko nést... Občas dítě baví i věci, na které třeba nemá nejlepší dispozice.

eviicka
26. led 2022

No asi jak který, já se nikdy nenaučila ani hvězdu ani šipku do vody. Přitom sport mě bavil, v některých disciplínách jsem i vynikala (atletika), 4x týdně chodila do sokola. Hvězdu jsem tak nehrotila, ale tu šipku jsem se naučit fakt snažila 😀.

hanka158
autor
26. led 2022

@zelenaesmolda jasne, ale taky jste asi nechodila na gymnastiku 🙂 jde mi jen o to, jestli to prumerne nadanym detem trva taky tak dlouho, nebo je na to fakt drevo... ona vylozene vlohy na gymnastiku nema, urcite z ni nebude spickova zavodni gymnastka, i trenerka rikala, ze bude spis "atleticky typ" , ale doufala jsem, ze aspon tu hvezdu se nauci...

zelenaesmolda
26. led 2022

@hanka158
me by docela zajimalo proc ti na tom tak zalezi...

korin
26. led 2022

Nejsem typ na gymnastiku (a celkově jsem spíš to dřevo), hvězdu jsem se naučila někdy ve 14 letech... Ale jen na jednu stranu, na levou mi to prostě nešlo.

hanka158
autor
26. led 2022

@zelenaesmolda spis me to zajima, nez ze by mi na tom zalezelo...

petronelka20
26. led 2022

Muze se ji naucit za den, za tyden, za mesic, rok nebo nikdy. Treba dcera se ji naucit chtela, stacilo ji vysvetlit, jak ma mit nohy a do tydne asi v 6.letech ji umela. Zalezi asi na sikovnosti ditete nebo mozna i na tom, aby pochopilo ten princip.

konidana
27. led 2022

@hanka158 nevim.za jak dlouho ale myslim ze petilety ci sestilety mel období asi rok , kdy ji delal vsude. Tak 3x denne... v nakupaku mezi lidma( kdyz jich tam bylo min), na parkovisti, proste kdekoli🤣. Jak dlouho se ji ucil? Par dni, tyden? Ale on kdyz neco chce tak to dela dokud se to nepodari, takze fakt furt. Nekolikrat denne.

hanka158
autor
27. led 2022

@konidana dekuju za odpoved, dcera je stejna, ze kdyz neco chce, tak to zkousi porad dokola, ale tohle ji proste nejde, i kdyz to uz zkousela snad tisickrat... tak ji asi pristi rok prihlasim na hokej nebo tak 🙂 🙂

camelinka
27. led 2022

@hanka158 Holka se to naucila od kamosek nejak kolem toho sesteho roku, behem jednoho dne, ja to neumim doted😅🙈
Nejlepsi je trenovat na travniku a padat do mekkyho...

ev.ka
27. led 2022

@hanka158 jestli je atletický typ, tak na atletiku... královna sportu a v tomto věku je i dost všeobecně rozvíjející příprava, takže super... oba naši kluci chodí na atletiku od 6 😉

veruuu_kubesovic
27. led 2022

@hanka158
a to na tom, umět hvězdu stojí svět? co když je prostě "dřevo" jen ty máš velké oči jak z ní bude talentovaná gymnastka....

areh
27. led 2022

@hanka158 během tréninku by ji tím pohybem měli pomalu provést, aby měla čas vnímat jak tam ty nohy mají být. Párkrát si to zopakuje a pak jen často zkoušet. Myslím, že když bude chtít, tak se to naučí. Jen to třeba bude trvat dýl.

@veruuu_kubesovic tak svět na tom nestojí, ale když to umět chce, tak zrovna tohle se naučit může. Kdyby měl každej dělat jen na čem stojí svět... A jestli jsi četla dobře, tak z holčiny nikdo světovou gymnastku nedělá, jen ji podporuje v tom, co ji baví🤦🏼‍♀️

jannaaa
27. led 2022

@hanka158 Dcera chodila na gymnastiku od 5 a pul a naučila se hvězdu cca po půl roce při treninkach 2x týdně

irmamala
27. led 2022

Taky jsem se jí nenaučila nikdy a to jsem fakt chtěla. I když jsem jak proutek, tu prdel jsem nikdy nedokázala zvednout. Dcera dělala hvězdu asi od 5-ti let blbě, snažila jsem se jí opravovat, ale pak jí nechala, ať si to dělá jak chce. Od loňského roku dělá závodně mažoretky a asi si tím zpevnila svaly a držení těla, protože najednou ji začala dělat správně, aniž by se o to nějak snažila.

hanka158
autor
27. led 2022

@irmamala tak mozna to proste prijde az si zpevni telo. Ja prave na ni vidim jak se krasne zpevnuje jak chodi cvicit, takze jsem rada, na druhou stranu i vidim, ze na gymnastiku nema moc vlohy... Muzu se zeptat kolik je dceri ted kdyz uz ji umi? 🙂

carodkaa
27. led 2022

@hanka158 dcera je taky víc atletický typ,s gymnastikou skončila ,dělá atletiku je to super😄