Chránič matrace, jaké jsou vaše zkušenosti?

jjjani
3. čer 2018

zdravím všechny maminky,
chtěla bych se s vámi poradit ohledně chrániče matrace do dětské postýlky. témat jsem našla a pročetla mnoho, ale stejně jsem se nerozhodla.
nechci klasické nepropustné prostěradlo, ani chránič matrace na celou matraci, ale pouze částečný chránič, čili spíše něco jako podložku? (jen cca od pasu dolů, hlavně aby ho prcek neměl pod hlavičkou).

představuji si něco jako je toto:
https://www.bibik.cz/detske-postylky/delta-baby...

nebo toto:
https://www.spuntik.cz/traumeland-nepropustna-p...

jenže ani u jednoho se nemohu dočíst, zda je podložka PRODYŠNÁ, nehledě na to, že recenze nejsou vůbec žádné a u prvního výrobku i velmi mizerný popis, co se materiálu a rozměrů týče. já potřebuji jeden do postele 90x200 a jeden do postýlky 60x120.

používáte některá a jaké jsou vaše zkušenosti? co byste mi případně doporučily jiného?

díky moc, J.

poah
3. čer 2018

Mrknete na stranky Dadka Vracov, je to cesky vyrobce, ma spoustu druhu matrac.chranicu. Ja jsem teda kupovala az do velke postele,kdyz deti zacly spat bez plinky,ale urcite dela i male a atypy. Jsem s nimi spokojena. Me to do male postylky prislo zbytecne,nikdy mi plinka neprotekla az tak,ze by to bylo na matraci.

jjjani
autor
3. čer 2018

Moc děkuji, mrknu se. Já to pro menší nechci ani tak z důvodu pročůrání, to se mi taky nestává, ale spíš vylévá mlíčko z lahve :D

hojda
3. čer 2018

Taky dita tabor je vyrábí.

zelenaesmolda
3. čer 2018

Proc nechces chranic pod hlavicku?Me mala ublinkava a i kdyz ma pod hlavou plinku nebo kus uterky tak to kolikrat protece az na ten chranic tak at si zbytecne nenicis matraci

jjjani
autor
3. čer 2018

protože mám strach, že když si do toho nějak blbě zavrtají hlavičku (spí oba na bříšku ve fakt divných polohách), aby se ještě nepřidusili. pro malou teď používám ta prostěradla z dity, jsou prodyšná, ale když si to člověk dá přes pusu, tak nic moc :D v kombinaci s monitorem dechu a polohou postýlky hned vedle mojí postele takový strach nemám, ale jelikož se teď bude stěhovat do svého pokojíku, raději bych jen pod ten zadek, pokud seženu. alespoň pro staršího syna, ten monitor už nemá, neublinkává a ani necintá mlíčko.

akcejn
3. čer 2018

Podlozka z Ikei Len

zelenaesmolda
3. čer 2018

@jjjani ne,opravdu se pridusit nemuzou,to by nesmeli spat ani na matraci

soleilll
3. čer 2018

@jjjani Myslím, že to moc řešíš. Kup normální chránič klasického rozměru, bude ti i víc držet v rozích matrace a bude i lépe plnit svou funkci. Děti se opravdu neudusí, i když budou ležet na břiše.

cuuza
3. čer 2018

Maximální spokojenost s ikeou. Slabé, dobre se perou a prijemne na dotek. Plinka mi protekla dvakrát ale ublinknuto bylo mnohem casteji... Navíc děti se v postylce hýbou a málokdy spi tak, jak bychom si představovaly... U nás vede poloha uprostřed postylky ale naštorc ideálně s jednou nohou ven z postylky...

cajomilka
4. čer 2018

Používám chrániče od Emitexu s froté povrchem, mají i ten střední rozměr na postýlky z Ikea. Výborně drží na matraci, nekrčí se. Nevýhodou je, že poměrně dlouho schnou.

sumitra
4. čer 2018

Ja jsem superspokojena s https://www.detskedeky.cz/chranice-matraci/chra...

Pisou ze propousti vzduch. A dle zkusenosti mohu potvrdit, pouzivame uz od narozeni dva roky, a podlozka zachytila kazdou nehodu a syn se urcite na ni nepoti.

amenophus
18. zář 2018

Známí nám doporučovali - a nemůžou si vynachválit - klasické vlněné vojenské deky. V armyshopu se to koupí za pár korun, dá se to dobře prát, je to přírodní prodyšný materiál, ale přitom pevný a savý (jedna tlustá nebo dvě tenké vrstvy přes matračku a prý jim to neproteklo). Dá se z toho vystříhnout rozměr akorát na matračku, takže to drží, chrání to proti čůrání, blinkání i vylévání lahviček a není to plast kterým by se dítě mohlo zadusit 🙂
Hodlám to taky vyzkoušet (ale zatím nemůžu potvrdit jestli to fakt funguje).

jbzirafa
18. zář 2018

@jjjani nebojte se chrániče matrace na celou postel. Využijete ji déle. Na ublinkavani i počůrávání) Máme Emitex, i levnější Brotex (ten nevím, zda je i do male postýlky )nebo rovnou nepropustne prostěradlo (velmi příjemný ale i dražší je povrch tencel, nevím jakou máme značku ) musíte při nehodě prát dva kusy a je všude (např. Když se dítě v postýlce postavi a vyčůrá na kraj. .)

jbzirafa
18. zář 2018

Od pasu dolů jsem v nouzi (když nebyl chránič matrace )dala normální přebalovací podložku.

zelenaesmolda
5. říj 2018

@jbzirafa opravdu to nepropustne prosteradlo funguje?ja tomu moc neverim...

jbzirafa
5. říj 2018

@zelenaesmolda ano, nevím, jakou máme značku, ale má takový pul zátěr jako plenkove kalhotky. .a jsem s tím spokojena. Pochopitelně pokud do něj neuděláte nečim díru. .ale to plati u chranice také. Jen je silnější.

zelenaesmolda
5. říj 2018

@jbzirafa nemam v planu delat do prosteradla diry :D

ojo
5. říj 2018

@zelenaesmolda funguje, mám jen nepropustná prostěradla už několik let a nikdy nic neproteklo 🙂 můj druhý syn 8 let měl problém s počůráním ještě nedavno, prostě při stresové situaci se počůral, na velkou postel mám chránič matrace od Emitex, svršek frote, používám to jako prostěradlo a nikdy nic neproteklo a to už takový velký kluk toho pustí hodně a emitex drží 🙂

zelenaesmolda
3. črc 2021

Obnovim diskuzi,mate nekdo tip na chranic matrace na klasicke jednoluzko?Nejlepe nepromokavy,budu mit nove matrace tak kdyby se mala pocurala at nejsou znicene.