Jaké oblečení pro mimi na zimu?

bru_cka
16. srp 2017

Ahoj holky,
chtěla bych se s Vámi poradit, jaký oblečení jste pro mimi více využily s čím jste byly spokojené či naopak. Zda raději zimní kombinézu nebo zvlášť teplé kalhoty a bundička?
U kombinézy jsem narazila na několik typů - chlupatky? Fleesové? nebo jakoby se šusťákem na vrchní straně? - co se vám nejlépe osvědčilo?
Také jsem koukala, že některé kombinézy mají i dole ťapky a ohrnovací rukávek místo rukaviček, nebo je lepší koupi ty co dole ťapy nemají a používat ponožky a capáčky a na ručičky rukavičky?

Moc Vám děkuju za rady, už se v tom vážně ztrácím ☹

makky1310
16. srp 2017

@bru_cka ja bych brala kombinezu se sustakem nebo chlupatak a urcite s tapkama. U kombinezy s tapkama Ti nehrozi ze mu foukne do rukavku a podle me je to proste praktictejsi 🙂

marta88
16. srp 2017

Já měla chlupatkovou s ťapkama a nemůžu si jí vynachválit.Mimi je stejně v kočárku ve fusaku takže jsem šusťákovou vůbec nevyužila,to spíš až na starší,chodící dítko.Do auta byla šusťáková taky moc teplá a na přechod z auta k doktorovi nebo na nákup byla chlupatka ideální.Lze pod ní dítko obléknou míň nebo víc podle toho kde se budete pohybovat.

verinikki
16. srp 2017

Ahoj, mám taky prosincovou holčičku a využila jsem dvě kombinézky-jednu lehčí třeba chlupatkovou nebo látkovou do auta a kočárku (pokud máš fusak, čouhá stejně jen hlavička) a pak teplejší šusťákovou do větších mrazů nebo do vajíčka s kočárkem na ven. Jinak hlavní je, aby měly rozepínání až dolů - nevíš, kdy budeš potřebovat vyměnit plenku. A u takhle malého mimi rozhodně s ťapkama i ohrnovacím rukávkem. Co je zvlášť, tak se rádo sundává samo a pak musíš furt hlídat a spravovat.

bru_cka
autor
16. srp 2017

Děkuji za rady, naskytla se mi možnost koupit tuto (vel. 56. cca za 100 Kč) To by mohlo být v pohodě, ne? + Bych pořídila nějakou chlupatku třeba 62? 🙂

Jste hodné, děkuji!

makky1310
16. srp 2017

@bru_cka vypada ok, ale urcite porid i tu velikost 62, protoze do 56 se Ti nemusi uz v lednu vejit(koukam ze mas termin v prosinci).

bru_cka
autor
16. srp 2017

@makky1310 JJ termín mám 1.12, a myslíš že 56 je uplně zbytečná?

berrusska
16. srp 2017

@bru_cka mr se malá narodila o tři dny dřív než máš termín ty a vystačila jsem si hned s velikostí 62, nad menší velikosti jsem u kombinezy neuvazovala a můžu říct že jsem dobře udělala. A to byla relativně malé miminko 48cm a necelá tři kila. Meli jsme fleesovou ktera byla podsita "trickovinou" a do auta jsme ji pouzivali i misto fusaku vo jsou do autosedacky (proste sjme ji rozepli)a přikryli případně dekou a v kočárku měla teplý fusak od emitexu.
Velikost 56 jsme pak dostali jako dárek a ani jsem ji nepouzila přišlo mi že by v tom byla taková moc skrcena. (Možná i záleží na vyrobci)

makky1310
16. srp 2017

@bru_cka no to je tezko rict. Pokud bude mit mimi 53cm pri narozeni tak to vyuzijes tak 3-4 tydny. Ja bych mozna vzala spis tu 62. Pro predstavu,syn byl mrnous a pri narozeni mel 47cm, v mesici 55cm, ve 2m 58cm a ve 3m 63cm. Takze teoreticky na konci unora by nosil uz 68cm. Je fakt mozne ze tu 56 bys vyuzila jen v prosinci. Muj syn kolikrat nosil neco trochu vetsi,tuplem prave kombinezy atd...neresila jsem ze je to trosku vetsi. Lepsi nez neco koupit a nosit to 14 dni. To je muj nazor.🙂

makky1310
16. srp 2017

Souhlasim s @berrusska. Sice je to velikost 56 ale musis vzit v potaz ze bude mit na sobe jeste nejaky obleceni, ze ho tam nedas jen v plince. Takze je dost mozne ze to ani neuzijes.

petajansa
16. srp 2017

Kluci měly ty klasické šusťákové kombinézy. Ty už ale doma snad ani nemáme. Pro malinkou jsme na jaro, kdy bylo ještě chladno měli tu chlupatou s ťapkama, byla strašně roztomilá, jenom jsme si jí moc neužili. Teď už bude na kombinézu velká.

missa111
16. srp 2017

Určitě kombinézu. Mela jsem i tu teplou i chlupatou. Dobré je co nejdelší rozepínáni. V OC jsem rozepla fusak i celou kombinézu, dítě se nepařilo. Do sedačky jsem měla flees fusak/ zavinovačku a holka v tom jezdila jen tenké vrstvě a případně se dala snadno vyndat a přendat do postele, pokud spala. A fajn jsou přetahovací rukávy jako rukavice. Holka je polovina listopadu, narozená jako naprostý velikostni průměr a nosila rovnou 62, do par pár týdnů byla akorát a užila i 68

marta88
16. srp 2017

Také bych šla do 62,rozhodně.Já byla hodně překvapená když se naše listopadová princezna narodila s 55cm 🙂 Mám chlupatku po dcerce v bazárku,kdybyste se chtěla podívat...Byla naprosto úžasná...

bru_cka
autor
16. srp 2017

@marta88 a jakou vel. prosím?

marta88
16. srp 2017
alkuska
16. srp 2017

@bru_cka Já bych 56 nebrala, to je hned malé. Kombinézku můžeš podle mě klidně dát větší a užiješ ji dlouho. Hlavně aby se dala rozepnout nějak odspoda kvůli plenkám.

bru_cka
autor
16. srp 2017

Holky moc dekuju, jste zlate! Jeste se hloupe zeptam- kdyz se koupi ta kombineza dole bez "tapek" ce se dava malinkym miminkum na nozicky? Jen nejake silnejsi ponozticky? Nebo nejake boticky?

makky1310
16. srp 2017

@bru_cka teplejsi ponozky a capacky, ja mela jeste takovy latkovy boticky, byly super.🙂

junkka
16. srp 2017

@bru_cka ja osobne doporucuji takovouto kombinezu, do kocarku je uplne bezkonkurencni. Strasne dobre se tam to mimco dava, je to dole seple a je to jak spaci pytel 🙂 videla jsem ji i tady na bazarku, bud je to znacka HM nebo Lindex nebo Reserved🙂

junkka
16. srp 2017

Joo tady je, fakt top. A jeste bych vzala jednu chlupatkovou klasickou🙂
https://www.modrykonik.cz/market/kocarky/tbzfgy...

bru_cka
autor
16. srp 2017

@junkka dekuju, nasla jsem podobnou Lidlackou.. to bude asi podobne, vidte?

iulia
16. srp 2017

Ja přidám vlastní zkušenost, syn narozený v prosinci, 50cm a 2,97kg. Koupila jsem kombinézu vel.62 a byla mu strašně veliká. Až po měsíci mu byla dobrá.

soleilll
16. srp 2017

@bru_cka Starší dítě mám narozené na začátku ledna, takže jsem taky řešila velmi teplé oblečení pro novorozeně... Kromě toho, že při teplotách po -10°C se nedoporučuje s tak malým dítětem chodit ven, zaměřila bych se hlavně na fusak. Když zvolíš teplý fusak, bude dítě v hluboké korbě s nánožníkem dobře zabezpečené proti zimě i studenému větru. Já mám letitý fusak s beránkem, který je opravdu velmi teplý. Určitě doporučuju kombinézy - do jednoho kusu oblečení mrně snadno navlékneš, dobře se v něm leží (nikde netlačí pásky a gumy), netáhne na záda a neshrnuje se. Já jsem používala dvě různě teplé - jednu šusťákovou zateplenou a druhou tenší. Podle potřeby jsem pod ně vrstvila oblečení - opět jeden kus, tedy overaly - bavlněný, na něj případně flísový nebo semišový. Kombinéza pro nechodící dítě je lepší s integrovanými ťapkami a rukavičky je lepší mít možnost připnout na knoflík nebo patentek. Měla jsem radši kombinézu s kapucí a rozhodně kompletně rozepínací. Asi jako jsou tyhle:

tomikjoejoe
16. srp 2017

Měla jsem kombinézu u obou synů, kteří se narodili v zimě a ani jednou jsem ji nepoužila. Měla jsem teplý fusak do kočárku, který se dal dát i do autosedačky. Malého jsem v případě potřeby přenášela v něm, v případě potřeby jsem v kočárku/autosedačce přikryla dekou. A oblékala jako na podzim do kočárku a strčila do fusaku.

junkka
17. srp 2017

@bru_cka jojo, za me je to fakt prakticke. Nemusi se tam soukat mrneti nohy. Ja vzdycky malou tak jak byla doma supla do kombinezy (jen teda pridala cepicku a max jeste jedny ponozky nebo slabe rukavicky) a s kombinezou do fusaku a sly jsme. Ale je prakticke mit jeste jednu min teplou s nozickama🙂

alkuska
17. srp 2017

Já bych jen ještě dodala že bych koupila jednu věc v takové velikosti, aby ti postačila do jara a pak bych s dalšíma nákupama počkala až jestli vůbec budou třeba. Ono to strašně láká si nakoupit milion rozkošných "nezbytných" věciček, ale nakonec spousta z nich není vůbec potřeba. Vůbec nevíš jaká bude zima, předloni bylo v lednu 10 stupňů, takže takové drtiče mrazu bys ani moc nevyužila. Já jsem rodila v únoru (ok, beru že je to konec zimy a pak se už oteplovalo, ale stejně) - nakonec jsem malé dávala na domácí oblečení ještě takové chlupaté dupačky, dvě čepičky (po mě) na sebe, zabalila ji do zavinovačky a zakryla dekou, koukal jí jen nos a úplně to stačilo i bez kombinézky. Kdyžtak ten jakoby pytel co tu holky dávaly fotky se mi teda zdá na mrně lepší než kombinéza. A když už kombinézku, tak fakt raději větší, abys ji měla tak akorát až bude mít mimčo třeba ty 2-3 měsíce, to se hýbe a vytahuje z kočárku uplně jinak často než novošek.

nikuu
17. srp 2017

Mám dcerku narozenou v půlce listopadu a kombinéza(chlupatá) byl nejlepší kus oblečení který jsme měli. Tak jak byla na doma oblečená jsem ji do toho jen strčila a pak do fusaku a šup ven. Dcera měla 3800g a 52cm a kombinézu jsme měli 62. Chvilku jí byla větší, ale vůbec to nevadilo, aspoň jsem ji nemusela mordovat a cpat do malé a krásně nám to vydrželo na celou zimu. Doporučuji s tapkama a i s ohrnovacim rukávem. Naše malá si rukavice sundavala a boty zkopavala..