Jaký Joie sportovní kočárek vybrat?

Zodpovězené
13. únor 2019

Ahoj Eli,

dlouho jsem vybírala, jaký sportovní kočárek koupit, a už jsem z toho zoufalá. Momentálně nejvíce uvažuji nad značkou Joie. Rozhoduji se mezi Litetrax Air, Mytrax a Mytrax Flex Signature a nejsem schopná vybrat. Proto budu ráda za tvojí radu a případné doporučení jiné značky.

Je mi jasné, že budu muset dělat nějaký kompromis, ale zde jsou má kritéria:

  • lehký a skladný
  • možnost časem dokoupit korbičku pro případné druhé dítě
  • nafukovací kola (nebo taková, aby zvládla mírný terén jako např. polní a lesní cestu, kočičí hlavy, výmoly a další nerovnosti)
  • cena do 10tis
  • nastavitelná rukojeť (s mužem máme veliký výškový rozdíl)
  • polohování nožiček
  • super by byla možnost otočit sedačku, ale na tom netrvám
  • vysoká nosnost a prostorná sedačka (dcera je hodně veliká a v 7 měsících má přes 9 kg, tak se obávám, aby nám nosnost do 15kg nebyla časem málo)


Předem děkuji za jakékoliv rady.

Ahoj!

Začnu u Joie kočárků. K nim bych přistupovala zejména podle toho, která z vlastností, které spomínáš, je ti prioritou. Joie Litetrax 4 Air je o kilo a půl lehčí než vyšší model, ale i jednodušší, s rozšiřitelnou částí stříšky síťovanou. Případnou vaničku na něj připojíš i se sedadlem na konstrukci.

Joie Litetrax 4 Air

Joie Mytrax je vyšším, o cosi terénnějším, ale i těžším modelem, ale sedadlo má také o něco prostornější a dá se jednoduše sejmout pro čistý vzhled s nasazenou vaničkou.

Joie Mytrax

Mytrax Flex Signature má k tomu ještě navíc prémiový vzhled, koženku na rukojeti a měkčí odpružení, takže na nerovnosti je asi nejvhodnější, ale tedy je z nich i nejtěžší. Pokud záleží hlavně na co nejnižší váze, Litetrax bude správnější volbou. Pokud jde o co nejvyšší komfort, Mytrax Flex Signature je určitě vhodnější. Pokud chceš mezi nimi najít kompromis, Mytrax je určitě takovým dobrým středem.

Joie Mytrax Flex

Pokud hledáš něco otočného, inspirací by mohla být novinka Jané Kendo nebo možná i Cybex Balios M.

Jané Kendo

Cybex Balios M

Z jiných neotočná bych já osobně zvážila Baby Jogger City Mini GT, ke kterému si polohování nožiček můžeš dát jednoduše došít.

Baby Jogger City Mini GT

A ještě, co se týče váhy maličké - děti mívají růstový spurt, ale zejména u holčiček se to obvykle v jisté době velmi zpomalí. Nemyslím, že z ní bude obrovské děťátko, podle mě Vám vystačí klasický kočárek. Neobávej se toho příliš. 🙂


Přeju to najpohodlnější kočárkování,

Eli z Modrého Koníka.