Kočár Espiro Enzo Evo. Co na něj říkáte?

tyrisa
19. srp 2010

Co na něj říkáte? Je to enzo s otočnými předními koly a obrovskou korbou....http://ajashop.mimishop.cz/detail.php?zbozi=238...

jiri.stavaric
6. zář 2010

Tak o tento kočárek se také zajímám včera jsme na něj narazili náhodou v obchodech a je najednou ve hře. Škoda že s ním asi nebude zatím moc zkušeností a doporučení od lidí.

mia551
7. zář 2010

jojo. tiez sa mi velmi paci, presla som kopec webov a diskusii a nikde nic... 😒

jiri.stavaric
8. zář 2010

Zítra si ho necháme předvést pěkně podrobně tak snad budeme chytřejší na nějaký extra problém jsem zatím nenarazil ale to spíš tím že stále není dostatek informací. Jinak se nám moc líbí a je to náš favorit kterej odsunul Camarelo Q12 na druhý místo a doufám že už to tak zůstane.

tyrisa
autor
8. zář 2010

Tak já jsem si ho nechala předvést,fakt je,že má největší korbu co jsem viděla a to mám prolezlých obchodů...
Jediné proti, co ale až tak mě osobně nevadí je,že sporťák nejde otáčet proti směru jízdy.Potěšilo mě třeba,že manželka majitele obchodu si tento kočárek pořídila, a že měla na výběr. 🙂
Dokonce se k němu dá koupit báze na autosedačku a je prý teď jeden z nejvybavenějších kočárků na trhu.
Za tu cenu se mi líbí fakt nejvíc,takže kdo do něj půjdete,nezapomeňte sem napsat svoje poznatky...budu se těšit.

jiri.stavaric
8. zář 2010

@tyrisa A šel sporťák položit do úplného lehu?

tyrisa
autor
8. zář 2010

Úplný leh to nebyl ale jde to hodně položit,je to i má podmínka a já bych tam půlroční mimi položila,je to spíš trošku vyvýšené.Navíc ta korba je tak veliká,že dítě tam vejde do půl roku určitě,možná i déle a když budeš mít strach,necháš mimčo v hlubokém,ve kterém je také polohování zad až do sedu.

fermika
8. zář 2010

My jsme na tento kočárek narazili náhodou, když jsme se vydali okouknout nabídku a možnosti v Polsku. Mimochodem kočár je polský a cena byla srovnatelná se slušnými českými e-shopy. Okamžitě nám zamíchal dosavadním předvýběrem, bylo to příjemné překvapení. Korbu má opravdu velkou, ale zmíněný ajashop má rozměry uvedené chybně, pozor na to, hluboká korbička má 76x38. Já jsem tedy při měření v reálu došla k délce 78cm. Co nás dost zaujalo je poměrně vysoko uložená korbička, vzhledem k tomu že mám manžela dlouhána, hodí se to. Co se týče autosedačky, je opravdu pěkně provedená, zatím nejlepší autosedačka kterou jsme viděla díky detailně zpracovaným vložkám pro nejmenší mimi. Největší slabinou je pro mně nemožnost uložení sportovní korbičky v obou směrech, kvůli tomu váham. No už se budu muset brzo rozhodnout.....

tyrisa
autor
8. zář 2010

Já jsem ho v Polsku nemohla nikde najít,nebo spíše tam hrozně lilo,tak jsme se moc dlouho nezdrželi.Já bych se toho nebála, stejně dítě více zajímá co se děje venku...já měla malou natočenou k sobě a stejně jsem ji nezajímala,ještě se mi vytáčela aby viděla dopředu,tak jsem ji otočila aby viděla.Každé dítě je jiné,ale dětská zvídavost většinou vyhraje....
K těm rozměrům-já naměřila 40cm na šířku..... zvláštní 😕

jiri.stavaric
8. zář 2010

Dost lidí tu básnilo o Polsku... Já jsem se tam jel podívat a nic moc jak ceny tak výběr všechno na jedno brdo. Stejně bych nechtěl reklamaci řešit s nějakým Polákem a radši to koupím v obchodě co máme na dosah. Jsme pro něj skoro rozhodlí ta nemožnost otočit sporťák asi nebude až tak zásadní nedostatek.

tyrisa
autor
9. zář 2010

S tím polskem to mám stejně.Ještě mě napadlo,jestli chcete nějaké diskuze,najděte espiro enzo,je to ten samý typ akorát bez otočných předních kol,rozměry,sporťák i autosedačka jsou totožné.

jiri.stavaric
9. zář 2010

Ták dnes jsme si nechali předvést tento kočárek a opravdu se nám vzhledově líbí ani technicky na nic nějak zásadně špatného jsme nepřišli, ale co mě osobně docela zaskočilo bylo to, že se sporťák nacvakává cvočkama na rám kočárku takže sporťák je jen látka, první co mě napadlo jestli se to nebude odepínat... a pak jsme přemýšleli nad tím že je docela zdlouhavé sporťák nasadit ( nacvakat smontovat...) A jestli pak sporťák jde složit, nebo se musí vždy zase zdlouhavě odstrojit. To nám docela vrtalo hlavou a podíváme a zpetáme se na to ještě o víkendu. Jinak je na ně docela dlouhá čkací lhůta od 6 týdnů a trvá to i déle.

Budu rád když se podělíte o zkušenosti a názory na ten sporťák.

tyrisa
autor
10. zář 2010

Já jsem měla taky strach z toho sporťáku,pomáhala jsem ho i nasazovat.Důležité je,že má pevné záda,takže dítě má oporu,z cvočků jsem měla taky strach a nevím jestli vám ho připla celý jak má být,ale kromě nich jsou tam takové pojistky-háčky,je jich tam asi 6,nebo 8,takže když se cvoček rozepne,jako že ne - zkoušela jsem,tak je to pojištěné,opravdu to drží dobře.Nasazovali jsme cca 2min.
Nevím jak vy,ale já až dám dítě do sporťáku,tak už nemám důvod ho vracet zpět do korby,proto je asi dost velká z polohováním zad,ať tam to dítě můžeš nechat co nejdéle.........
Podle mě je ten sporťák udělaný dobře,váží minimum a představa že táhnu 8kg kočár,5kg sporťák a 10 kg dítě - tak to má třeba kočárek Jedo.....prostě nejsem žádná kulturistka 😝
Skládat půjde určitě i se sporťákem.

jiri.stavaric
10. zář 2010

Tak to mě dost uklidnilo díky. Jako taky se mi líbí ten fakt že není potřeba táhat extra konstrukci. Je fakt že jsme ho neviděli připlej na fest jak má být, prodavačka to dělala spíš jen tak na oko. Pokud jde složit s tím přidělaným sporťákem tak je to v klidu, protože nejvíc bych se děsil toho někde na ulici zastavit vytáhnout kočár a pak k tomu cvočkovat sporťák.
Potom měnit sporťák za autosedačku už vlastně nebude aktuální když už bude dítě velký na sporťák. Takže nějaká složitá manipulace s předěláváním odpadá.

fkelly
10. zář 2010

Co se tyče toho kočáreku Enzo Evo typ 2010 tak mě bylo řečeno v jednom obchodu že je polský a v druhém obchodu že je to čína. Tak nevím. Ale rozměr já naměřila délku 76cm a šířku těch 38cm a je fajn že jdou polohovat ty záda. Jen také neznám nikoho v okolí kdo ho má tak se nemohu zeptat na další věci. Jinak mi bylo řečeno že jde sporták jak po směru tak proti směru ale ukazat jsem si ho nenechala...zatim. Chci se na nej jeste jednou podívat.

jiri.stavaric
10. zář 2010

Sporťák proti směru nejde dát, protože sporťák ani nemá konstrukci žádnou která by se nacvakla jak je to tomu zvykem, ale připíná se cvočkama na konstrukci podvozku která je daná.

tyrisa
autor
10. zář 2010

@fkelly Asi sis to spletla s espirem gtx u kterého jde opravdu dát sportovní verze i proti směru jízdy.

fkelly
10. zář 2010

@tyrisa takhle mi to v obchodě řekli, aspoň vidím jak si vymýšlí. Kdybych si ho nechala ukazat tak bych to věděla.

tyrisa
autor
11. zář 2010

@fkelly To je spíše o neinformovaných prodavačkách,které vůbec nepoznají co nabízejí.... 😒

ondrash
20. zář 2010

Zdravim,
my jsme se taky byly zrovna dnes divat na tento kocarek. Cely sme si ho rozebrali i slozili.
Sportak jde slozit nasazeny, nemusi se odepinat. Nejde otocit smerem k vam.
Co me na tomto kocarku trochu udivuje je to uchyceni na trech bodech a hlavne na tu nozicku ktera se musi pri sundavani odepnout stejne jako dva stojanky vepredu pod vlastni korbou.
Kocar se nam libi jen mam trochu strach aby ta nozicka vydrzela je uchycena primo na podlozku na ktere bude lezet miminko jen dvema sroubecky. Chtelo by to zkusenost od nekoho kdo ho ma nejaky ten patek. . .
Je na nem fajn ze je dost vysoko, ze se do nej clk nemusi shibat.
Kola vypadaji taky super velike.

Jestli ho nekdo budete v obchode zkoumat zkuste se take podivat na tu nozicku a napiste co si o tom myslite vy.

jinak vsem nadchazejicim maminkam hodne stesti a sily. 🙂

ilonka82
3. říj 2010

My už máme tento kočárek od pátku doma a dneska jsme zkusili vše složit a rozložit. Co se týká té nožičky pod hlubokou korbou, tak jsem za ni ráda, aspoň vím, že je korbička jištěna i něčím na víc a ne jen adaptéry jak to bývá u většiny kočárků. Sporťák sice nejde otočit směrem k nám, ale za to je pěkně široký. Je lehce ovladatelný. Už se těším až vyzkoušíme v terénu 🙂 Přikládám fotečku, není moc kvalitní ☹ jde o barvu o barevnou variantu POPPY

leann25
4. říj 2010

tento kočik mam doma už mesiac zatial super....

janca650
14. lis 2010

@leann25

Ahoj Leann.

My tiez uvazujeme o tonto kociku, a momentalne ho chceme objednat. V obchode sa nam velmi pacil. Akurat sa chcem opytat ci si s nim aj s odstupom casu spokojna. My by sme ho chceli vyuzivat aj v terene - preto by ma zaujimalo ako jazdi v horsich podmienkach - v obchode som si nevsimla, ze kolieska nejde zaaretovat.

Prosim akukolvek reakciu!

Dakujem

Jana

kpetra
14. lis 2010

@janca650 Tady píšou, že mají možnost kola zaaretovat. A snad jsem ještě neviděla tento typ kočárků bez aretace.
http://mimi-vyskov.com/9093-espiro-espiro-enzo-...

janca650
15. lis 2010

Diky moc - upokojila si ma 🙂 V jednej diskusii na E-shope odpovedali zakaznicke ze kola nejde zaaretovat, tak ma zmiatli. (uvazovala som ale ci nahodov nie su 2 typy - Espiro Enzo - stara kolekcia a Espiro Enzo Evo - nova)

Dakujem krasne - uz ho idem objednat 🙂

evik_k
26. lis 2010

Ahoj všem,
někdo tady psal, že jde k autosedačce Neo dokoupit základna do auta. Máte s tím někdo už praktické zkušenosti?Jak základna funguje - je její uchycení na Isofix nebo klasika na pás?

mima2011
4. led 2011

Ahoj všem,
taky jsem hledala info o tomto kočárku (Espiro Enzo Evo) a nakonec jsem ho v jedné prodejně kompletně projela a
nakonec i objenala. Opravdu jsou dvě varianty a to Espiro enzo (starší verze) a Espiro Enzo Evo (novější verze r.2010). U novější varianty kola zaaretovat jde.

stanmax2010
9. led 2011

@mima2011 Jakou barvičku jste objednali? Nám se líbí moc purple - fialová 🙂

mima2011
11. led 2011

@stanmax2010 Viděla jsem všechny barvičky a všechny jsou moc pěkné. Fialová byla můj favorit, ale manžel si prosadil modrou jelikož čekáme chlapečka a tak máme doma modrý. No a já si to vynahradím na něčem jiném 😉

shellinger
13. led 2011

Ahojte.
Poniektori ste pisali, ze kocik idete kupit alebo ho uz mate... Ubehol nejaky cas a my nad nim vazne uvazujeme, tak by som vas chcela poprosit o vase postrehy a skusenosti, ci uz kladne, alebo zaporne. Dakujem krasne

aprint
14. led 2011

Dobrý den,
jsme ráda za tuto diskusi, na tento kočárek jsme narazli taky náhodou a narušil nám půvpdní výběr. takže teď se rozhodujeme mezi espiro enzo evo a x-lander xa 2010. Máte někdo zkušenosti-kvůli porovnání. Jne mě zarazilo...když j ean espiru sporťák, tak ho musím sližitě sundávat,abych tam mohla dát sedačku???