Kočárek Britax B-Motion 4, je dobrý s hlubokou korbou?

hermina7
9. dub 2014

Ahoj maminky,
prosím o info. Dle diskuzí a recenzí vím, že tento kočárek je super jako sporťák , ale také by mne zajímalo, jestli je dobrý i s hlubokou korbou. Chtěla bych ho používat už od narození prcka. (Nechci mít po bytě sto kočárů). Takže máte nějaké výstupy, zda je na pohodičku i jako korbička? Prostor, praktičnost, zda se korba dá nasadti čelem k mamince...atd.

Děkuju za info.

ammmi
9. dub 2014

já měla korbu Britax,akorát na b-smartu. ale je stejná. Nemá polohování pod hlavou,nemá síťku v boudičce ale to mi bylo obojí fuk. Je taková látková,takže lehoučká a dá se složit na placku což je fajn třeba do auta. matrace měla myslím 75cm, což je takový průměr. Ale nemá kšiltík,takže je na slunci potřeba plínka nebo clona. nánožník i pláštěnka na korbu přišly k tomu. korba je pouze tak,abys viděla do ní. sporťák motion jde jen tak,že dítě sedí zády k tobě.

ammmi
9. dub 2014

a Britax teď dělá i jinou korbu, ta je asi funkčně trochu jiná. je to korba na Affinity,ale pasuje na všechny Britaxy.

aajda
10. dub 2014

Já používala nějakou bazarovou korbu, nevím, jestli je na Britax jen jeden druh, ale byla jsem spokojená. Měla jsem i Dorjana, oproti tomu je tahle korba taková "papírovější", nemá větrání, je trochu menší, no ale nic z toho mi nevadilo, byť se mimčo narodilo 4kilové, tak v korbě vydržel do 8m v pohodě i s fusakem. Ani vlastně nevím, jestli jde nasadit v obou směrech, dávala jsem jí jen boudou od sebe, tak abych viděla dovnitř. Akorát jsem se teda bála, že po odstrojení sporťáku už ten kočár nikdy nedám dohromady zpátky na sporťák 😀 Ale nakonec to bylo snazší, než jsem čekala.
Takže za mě je i s hlubokou naprosto dostačující.

hermina7
autor
11. dub 2014

@aajda Díky za info a co ten Dorjan.. uvažuji i nad ním 🙂

aajda
11. dub 2014

@hermina7 Každý má své plusy i mínusy. Ale u mě vede s přehledem Britax, i když záleží, co od kočáru čekáš.

Dorjan plusy - polohování nohou, sporťák jde nacvaknout tak i tak, polohování zad přes "páčku", projede všechno, pocitově bytelnější sporťák (řekla bych, že míň profoukne), větší korbička (jak širší, tak delší)
Dorjan mínusy - váha, brzda (občas se do ní musí řádně kopnout, v balerínách to bolí), skládání

Britax plusy - skládání sporťáku v kuse, rychle nacvaknutá korba, lehounký, ovladatelný jednou rukou, brzda jde jak po másle
Britax mínusy - nemá polohování nohou (jde to jen vyboulit), polohování zad na pásky (ale už jsem si zvykla), jde málo do sedu (zatím mi to tak nevadí a jde to prý vyřešit)

Já byla s Dorjanem na první mimčo naprosto spokojená, i když to skládání do kufru byla otrava. Je krásně prostorný, pro dítě pohodlný, super to polohování... Ale když jsem v něm začala vozit druhé, začalo mi vadit, jak je těžký, že nemůžu tlačit jednou rukou kočár a druhou korigovat starší dítko. Pak začaly zlobit ty páčky na oddělání nástavby, tak bylo skládání do auta trochu očistec. A jezdím skoro denně. Nicméně denně ho zvedat do autobusu bych taky nechtěla. Tak jsme koupili ten Britax, že jen sporťák na později. No během týdne jsem měla doma i tu korbu a nelituju.
Za mě by byl ideální kočár Britax s Dorjan korbou a s polohováním nohou. Ale když beru existující kočárky, tak Britax se nejvíc blíží funkčnímu ideálu.

framboise
19. kvě 2014

Holky víte o kamenném obchodě v Brně nebo Vyškov, kde bych se mohla podívat na Britax B-motion 4? Moc děkuji za odpovědi.

fialka1122
19. kvě 2014

@framboise V Brně v Modřicích funababy, my se tam na něj dívali. Ale nakonec jsme koupili jinde. Mají tam i troj i čtyřkolku a taky obě korbičky..
@hermina7 A my koupili autosedačku britax baby sleeper a to je zároveň korbička a ta má i polohování zad a větrání. Pěkně sedí, ale pořádně ozkoušíme až v červnu, jak se nám malý narodí.
a ohledně polohování nožiček: nevím kde, ale viděla jsem na fotce i maminku, co to má vypodloženo tak, že jdou úplně do rovna.. tak až to bude aktuální, zkusím něco vymyslet.

framboise
19. kvě 2014

@fialka1122 Děkuji moc!

fialka1122
19. kvě 2014

@framboise Není za co a od konce června na vyzkoušení v provozu klidně u nás 🙂)

lucyfer
13. říj 2014

ahoj holky, příští měsíc si jdeme koupit Britax b motion 4 kolka a chceme i korbičku motion, máte zkušenosti už? moc děkuji a jak se teda jezdí@fialka1122 🙂

terunka88
13. říj 2014

My máme ho máme s korbičkou affinity (je skoro stejná) a jsme spokojení, korba je sice dost úzká a i na délku ne extra dlouhá (malý má teď 65 cm a už má k dobru jen pár cm), ale jinak kočár jezdí dobře, je lehký, skladný a dobře ovladatelný 😉 Kdyžtak se ptej, co by tě zajímalo.

wrenny
14. říj 2014

@terunka88 Terunko, chtěla jsem se zeptat, proč jste vybrali korbu Affinity? Mě se líbí víc ta klasická, co už dělá Britax dlouho, ale chci vědět, jestli má Affinity něco navíc 🙂 Luxusní by byla fotka 🙂))

wrenny
14. říj 2014

@lucyfer Taky budeme kupovat B-Motion 4, mrkni na mall.cz, mají teď akci za 6190,- a k černé verzi sporťáku dokonce chůvičku zdarma. Jinak korba je mnohem levnější v německu na Amazon.de, když dáš hledat Kinderwagenaufsatz Britax.

terunka88
14. říj 2014

@wrenny Protože máme b-motion v hnědé, tak jsme chtěli i hnědou korbu a te je jen v Affinity a taky se mi víc líbila 🙂 Fotku přikládám.

lucyfer
14. říj 2014

@wrenny mě se právě také líbí více ta klasická korbička, nebo co prodávají vlastně k tomu tu Bmotion a vajíčko, výjde to celé kolem 12tis, myslím i s pláštěnkou, ale teď nevím
@terunka88 je pláštěnka i na hlubokou korbičku? My chceme dokoupit na hlubokou vše, asi jak říkáš je sice malá, ale dítko tam je max do půlroku, takže v červnu koupíme zase na sporťák doplňky, nánožník a pláštěnku a taška tam myslím je že? A ještě by mě zajímalo, hodně holek si tam dává nějaké potahy dovnitř, a clony, ale to asi až na sporťák.

lucyfer
14. říj 2014

@terunka88 a jak koukám na tu fotku, tak takké to má něco do sebe, je příjemný ten kočárek

terunka88
14. říj 2014

@lucyfer My máme pláštěnku jen na hlubokou korbičku, byla normálně k tomu 🙂 Nevím, jestli se k té klasické dostávají, ale snad jo. Na sporťák nemáme a ani tašku. To máš pravdu, na sporťák je pak třeba dokoupit nějaké věci, ale já krom té pláštěnky asi koupím zatím jen nánožník a s tou clonou uvidíme až v létě. Já to zas tak moc nehrotím, takže potah (podložku) určitě kupovat nebudu. Vím, že tam maminy kupují podložky z pinkie.cz nebo co jim ušije nějaká paní z mimibazaru, myslím natydom má přezdívku. Jinak kočárek je fakt fajn, hrozně lehce se ovládá a pro nás ideální, protože ho musíme nosit do bytu, takže vezmu nejdřív korbu s malým a pak se vrátím pro podvozek, který se dá secvaknout a nést pohodlně v jedné ruce.

cacenka_d
14. říj 2014

@hermina7 Vozila jsem v b-agile coz je slabsi bracha b-motion a super 🙂 Ja to teda hazela kombinovane, bud na jedno nebo na druhy dite a druhy v manduce 🙂

lucyfer
14. říj 2014

@terunka88 ano přesně na pinkie i nánožník, podložky, ale podle mě i ta clona nemusí být, stačí ta síťka si myslím, a záleží asi na tom jak maminka je náročná a pro design spíše. No a také mě překvapila ta lehkost, jen se to asi pak ušpiní jak se složí rovnou ten sporták do auta ten potah o kola, ale to budu řešit později jak říkáš.
@cacenka_d slabší brácha, to je dobré, pěkný, tu barvičku chceme právě, a říkáš pohoda? nejprve někdo psal, že moc ty korbičky nesedí, hrkají atd., a kola nafukovací podle mě jsou fajn, lepší než ty terení ne?

cacenka_d
14. říj 2014

@lucyfer No ja s tim gumovym b-agilem davam v pohode lehci teren, vozim na nem pul rocni a skoro 3 lety dite najednou 🙂 Korbu to ma velkou a za me super teda a to ja mam jako hlavni kocar po prvni Icoo peak air 🙂

terunka88
14. říj 2014

@lucyfer Jinak vyloženě do terénu bych koupila určitě jiný kočár, ten b-motion je oproti b-agile lepší, že má nafukovací kola, ale na nějaký velký hrboly (kořeny v lese, větší kameny, atd.) to není. S tím motionem projedeme lehčí terén - nezpevněný cesty, polní cesty, ale kočár do terénu to prostě není.

wrenny
21. říj 2014

Holky díky moc, až bude mít někdo fotku s tou obyč. Britaxovou korbičkou, tak se určitě pochlubte! Mě utekla ta akce v Mallu tak číhám, kdybyste někdo věděl, kde prodávají se slevou sporťák, tak klidně info do zpráv! Korbičku kupuju na Amazon.de, zítra mi přijde černá, tak kdo by měl zájem, můžu taky poslat fotku z realu, ale zatím bez podvozku.

dominka17
21. říj 2014

Takhle vypadá náš Britax s univerzální korbičkou..Taky jsme chtěli jenom jeden kočárek, objednávali jsme ho i se sporťákem přes internet, naživo jsme ho předtím neviděli..Byl to risk ale jsme s ním spokojeni..Akorát ta korbička drží jenom na dvou místech a není moc stabilní (trošku se kývá)..

wrenny
23. říj 2014

Jé, moc děkuju, to vypadá moc dobře! Takové jednoduché, elegantní. No to kývání se snad trošku zlepší, když se to zatíží miminem? Kamarádka B-Motion s hlubokou používala a na tohle si nestěžovala.. vlastně si nestěžovala na nic, proto si ho taky kupuju 😀 Jen mě včera zarazilo když mi řekla, že malýho strčila ve čtyřech měsících (naležato) do sporťáku. Je ale fakt, že on má v 5 měsících 10 kilo 😀

craki
28. lis 2014

@wrenny @dominka17 @cacenka_d Holky, řekněte mi ze jsem "blba"... Libi se nám B agile ale ja jsem zklamaná z barev... V úvahu připadá jen ta hnědá nebo černá a to mi prijdou strasne smutne barvy na kočárek...
Uvažovali jsme ze ho koupime v USA. Ale tam maji zase jen trojkolku a my chtěli čtyř kvůli schodum a nastupování do tramvaje... Barvicky tam maji nádherné, třeba takovou stribrno šedou, nebo zelenou ale jen na te trojkolce.. A korbicky nedělají vůbec...

Jsem z toho zklamana a mám 100 chuti měnit kočárek jenže podobný nenachazim.....
Ze se mám pres barvu prenest a je to úžasný kočárek?

cacenka_d
28. lis 2014

@craki Za me je uzasny a velikansky. Ja mam ten fialovy a jsem z nej nadsena, nebledne nic, videla jsem nazivo uz vsechny barvy a jsou pekny a syty. Navic vzdycky si muzes nechat posit boudu ne 🙂 I kdyz jako hlavni kocar bych do terenu pokud jezdite resila spis b-motion, ale jestli to mate na 90% do prahy tak v pohode 🙂

craki
28. lis 2014

@cacenka_d Dik.. Asi budu muset zaukolovat budouci babicku at vymysli neco jak tu cernou nebo hnedou ozivit... Skoda ze tady nemame takovy vyber jako v te americe...

A mame ho prevazne do mesta, do vylozeneho terenu neplanujem zejdit a nejakou tu lesni cestu snad b agile zvladne 🙂 Mtion se mi taky libi, mozna u vic, ale je tezsi, coz bylo hlavni kriterium vyberu... Taky mam strach aby Agile nebyl moc tvrdy treba na dlazebnich kostkach, ale to je asi zbytecna obava ne? Nejak odpruzeni tam prece jen je...

alboo
28. lis 2014

My máme hlubokou korbičku affinity a sporták b-motion4, affinity korbu sem volila kuli barvě, ta korba by měla být stejný jako její předchůdkyně, jen je o 2cm užší. Po 3 měsísích užívá nebo spíše neužívání kočárku ho hodnotím jako supr kočár do města, je lehkej, dobře skladnej, na dobrých cestách dobře ovladatelný, ale do terénu absoluně NEVHODNÝ ani nepomůžu terénní kola, který jsem k tomu koupily, protože cestu sice projedete, ale dítětě v kočáru šíleně skáče. Tudíž máme do terénnu jiný, 10let starý PegPerégo a ten projede vše a dítě v pohodě. A teda nevím jak sem někdo může nacpat dítě v pohodě s fusakem, protože naše 3.měsíční holčika má 7kg a nacpu jí tam dost těžko, teda ve fusaku dod Britaxu líp než v jiným. Ale ten fusak britax je ne moc teplej a byla jí v tom zima, tak sme museli sehnat teplejší. Takže pokud je někdo z města a bud jezdit po městě a po parku, tak supr, ale vesnice fakt ne 🙂 Ale teda sporták je lepší i když podvozek je stejný, ale má to prostě asi jiende těžiště nebo co a dítě už je jaksi větší drcání mu tak nevadí, vyzkoušeno na 2letým a celkme v pohodě

cacenka_d
29. lis 2014

@craki Neni zvlada v pohode i nejakou ne moc drsnou lesni cestu 🙂 Jediny co me napada korbu vzit starsi driv byli alespon vzorovane v te barve, ja mela prave tu fialovou a krasa

cacenka_d
29. lis 2014

Tady je to videt 🙂