Kočárek do terénu. Jaký vybrat?

Zodpovězené
7. led 2019

Dobrý večer,

v dubnu se nám narodí chlapeček, a tak bych chtěla poprosit o radu. Sháníme kočárek, který vydrží i polní a lesní cesty. Kus za domem máme nádherný les, ovšem cesta k němu je samý kamínek, a tak bych nechtěla odrovnat kočárek po první procházce.

Stačí nám dvojkombinace, autosedačku máme. Také bych asi raději nafukovací kolečka, ale nebudu se bránit ani těm druhým.

Děkuji za radu 🙂

Ahoj!

Pokud opravdu do lesa, dívala bych po kočárcích robustních, opravdu pevných, ideálně tříkolkách. Bude tomu odpovídat i vyšší váha kočárku, ale jak sama říkáš - nechceš kočárek rychle “odrovnat”, proto je nutné, aby byl náležitě odolný. Zvažovala bych modely jako Joie Crosster, Baby Jogger City Elite, případně čtyřkolový Britax Go Big 2. Výbornou volbou je i Koelstra Latinique, Mountain Buggy Terrain V3, Phil & Teds Navigator 2, popřípadě TFK Joggster Trail. Jedná se především o kvalitní sportovní kočárky, na které můžeš volitelně doplnit vaničku či autosedačku, a tak je využívat od narození.

Joie Crosster

Baby Jogger City Elite

Britax Go Big2

Koelstra Latinique

Mountain Buggy Terrain V3

Phil&Teds Sport 2015 / Navigator 2

TFK Joggster Trail

Z o něco městštějších kočárků s terénními vlastnostmi bych zvážila Britax B-Motion 3 Plus v tříkolové verzi či Britax B-Motion 4 Plus v čtyřkolové verzi, případně Baby Jogger City Mini GT.

Britax B-Motion 3 Plus

Britax B-Motion 4 Plus

Baby Jogger City Mini GT

Z možných kombinací bych zvážila ještě Cam Cortina, Jané Crosswalk, případně kočárky typu Navington Corvey s robustními, stejnými, neotočnými koly.

Cam Cortina X3 Tris Evolution

Jané Crosswalk

Navington Corvet


Přeju to najpohodlnější kočárkování,

Eli z Modrého Koníka.