Kočárek. Jak často využíváte pro dvouleté dítě?

19. led 2022

Jak často využíváte kočárek pro dvouleté dítě? Já mám doma draka a od 18ti měsíců jezdí na odrážedle a hodně chodíme i pěšky. Za 2 měsíce se narodí sourozenec, podle mého už dvoukočár nevyužijeme, ani nejsem fanoušek tříletých narvaných v kočáře a že jich tady po sídlišti jezdí. Kupovali byste?

lenerka1
19. led 2022

Vycházela bych ze zkušenosti s konkrétním dítětem. Prvorozený je od mala chodec a kočárek jsme po roce používali výjimečně, když bolely nožky, tak se poponesl v nosítku, po narození ségry měl ke kočárku přidělaný skejtík a v případě únavy využil ho. Mladší i ve 2,5 letech se ráda povozí, tak kočár na větší procházky a výlety taháme stále, ale navěšíme na něj všechny nezbytnosti, které by jinak byly v baťozích, takže nám zas až tak nepřekáží. Pokud opravdu raději chodí, dopředu bych dvoukočár nekupovala.

jjasmina
Autor odpověď smazal
Zobraz
marcicek84
19. led 2022

Taktez bych se zaridila dle konkretniho dite,asi bych dvoukocar neporizovala,ale poridila ke kocarku stupatko pro starsi dite,pripadne bych starsiho nechala na odrazedle...bo a pocitej s tim,ze muse starsi zacit zarlit na mimco a muze se chtit zacit vozit narozenim mladsiho...

konidana
19. led 2022

Tak jestli kocar nevyuzivas uz ted , tak pozdeji ho asi take nebudes potrebovat. Starsi mi v kocaru pouze spala od 1.5r bez kocaru neb uz neusnula ani tam. Mela jsem tedy jeste satek. A pak muj kocar uvezl i obe deti😅. Dvouletou jsem posadila do nohou k miminu nebo hodila nastorc pres kdyz rvala a mela hysterak a potrebovali jsme rychle dom🤣. Jen prilezitostne. Ji ak jezdila vsude na odrazedle nebo pesky.

felixfelicis
19. led 2022

Vubec, prizpusobila bych vzdalenosti a tempo malemu.

darinka84
19. led 2022

Ja mam tříleté dítě a roční.. Dvojkocar máme, ale to starší ma kočár jen na spaní.. Po obědě spinká venku, buď si do něj lehne u baráku nebo jsou tam na spánek oba, když se časově sejdou a jdeme na prochazku s manželem a děti spí.. Záleží jak žijete, jak trávíte čas jaký režim mají děti

petradt1986
19. led 2022

Oba dva od roku a pul bez kočáru. Proste uz jen chodili. Kocar nechteli. Tak ze i na urad, i do banky jsme chodili pesky. Nevadilo mi to. Holt jsme sli i dve hodiny.
Jestli uz tes šlape max bych koupila jen skejtik ke kocarku at se povozi, aby nezarlil na mimco treba. Jinak ne.

Jinak osobne nechapu trilete zdrave deti v kocaru, v tom uz vidim jen pohodlnost rodičů. Upozorňuji je to jen můj názor.

kkkt
19. led 2022

@petradt1986 muj syn ma 2,5 a doted jsem ho ven bez kocarku nrdostala 🤷‍♀️ teda kolem roku mel obdobi dky kocar byl dopoctu. Pak se to zlomilo potom z5 a bez kocarku ani ranu 🙈. Mohla jsem se stavet nahlavu cokoliv. Driv jsme to taky nechapala 🙄

treasurka
19. led 2022

Né, mám rozdíl rok a půl a neměla jsem dvojkočár, stačilo stupátko.

barmil
19. led 2022

Syn, 19mes, je v něm jen po obede, kdyz v něm spi. Plánuji dojezdit zimu, pak koupit jen golfky do letadla a na delší výlety. Počítej s tím, že se ti může unavit a bude Te zdržovat na něj čekat, kdyz budes někam muset na čas. Pokud nechceš sourozenecky kocar, tak zkus aspoň stupatko, nebo něco, at pak nevlacis jedno dítě v náručí a ještě netlačís kocarek.

lachtanice86
19. led 2022

Mam 3letou a pul roční a ne, sourozenecky kočár jsem uz neporizovala

rubesovak
19. led 2022

Od necelého roku 1,5 roku jsme měli kočárek už jenom na spaní po obědě u babičky nebo na dovolené. Co se syn naučil chodit a rozchodil se, tak kočárek odmítal a jen ťapkal. Takže za nás by byl dvoukočár k ničemu🙂 sestřenka má mezi dětma 2 roky, pořídila jen stupatko pro starší a po měsíci kupovala dvoukočár, protože starší odmítala chodit i jezdit na stupatku. Takze to je zase druhý případ🙂

me_druhe_ja
19. led 2022

U mě je to nutnost, vzhledem k tomu, že syn má sice už přes dva roky, ale nechodí, nicméně přidám zkušenost kamarádky: syn začal chodit po roce a hodně rychle se rozlital a opravdu je pohybove nadaný. V prosinci se jí narodila holka a před 3 tydnama mi píše, jestli ji nepujcila dvojkočar, co jsem nechala v ČR, že ten starší (2,5r) odmítá chodit, že se chce vozit. Z ničeho nic. rozhodně nekupovat dopředu, uvidíš. Kdyžtak furt někdo inzeruje na bazarech

mdch91
19. led 2022

Syn bude mit tri roky, az se narodi sourozenec a sourozenecky kocarek z bazaru za par korun mame. Nebydlime na sidlisti, ale na vesnici a kdyz bude mladsi v kocarku spokojeny, muzu s nima po obede vyrazit na prochazku, ktera pohybove uspokoji i me a ne jen 3lete dite. Plus starší v kocarku dokaze jeste usnout. Kdybych na nej doma misto nemela, obesla bych se bez nej. Na delsi prochazky to zkombinovala s satkem a uvolnila kocar starsimu apod. Rozhodne to neni nezbytnost.

lenulacek
19. led 2022

Denne. Mám donkey. Dvouletacku a dvouměsíční mimco. Cestu napr k babi zvládne, tam řádí a na cestu zpět si řekne ze chce hačí

martiniquest
19. led 2022

Mam dvouletacku a jezdi denne. Mam jeste starsi dite a potrebujeme se pohybovat svizne

janina228
19. led 2022

Byla jsem v obdobné situaci jako ty🙂.. a za mě - pořídila jsem. Důvod byl jednoduchý.. nevím jak tvoje dítě,ale to moje prostě nějak ještě nechápalo, že maminka by radši s kočárkem po cestě.. většinou si to namířila přesně opačným směrem - ideálně po louce .. nakonec já nervy před každou procházkou.. měla jsem dvojkočár jen chvilku, ale nemít ho, tak se asi zblázním😂.

merope
19. led 2022

Pokud chci dojít někam dál a být v klidu, že mi nebude lítat všude-možně a nebudu ho nosit za krkem,beru kočár. Ale stejně by stačilo stupátko.

eviicka
19. led 2022

Tak jde o konkrétní dítě (spí v kočárku?, zvládneš se starším "na volno" složitější místa?). A o vaše zvyky - nákupy, výlety...
Já třeba kočárek využívala do tří let, ale pouze na výlety a do města (většinou akce na půl dne - jsme z vesnice-doktoři, úřady, nákupy vše MHD). Procházky po svých chodil už od roka a půl. Někdo ale na pěší dlouhé výlety nechodí a do města jezdí jen autem, pak by v našem případě kočárek nepotřeboval.
Spíš si ale myslím, že dvoukočar nevyužiješ. Můžeš si pomoci stupatkem, nosítkem.

fandysek_1
19. led 2022

Záleží na vašem způsobu výletů a procházek. Pro nás byl nutnost do těch tří let. Měla jsem dvojkočár.

mamikry
19. led 2022

Přidávám se k většinovému názoru, že záleží na konkrétním dítku. Náš nejstarší kočárek nemusel od už miminka. Jak se naučil chodit, do kočárku ho nešlo dostat. Ve dvou letech už v něm nebyl vůbec, ušel toho hodně na jeden zátah, odpoledne byl zvyklý spát doma v postýlce, takže kočárek nebyl potřeba. Nepotřeboval ani stupátko. Prostřední byl zase úplný opak, tomu se zase tolik ťapat nechtělo a vozil se dlouho.

95newmommy2020
20. led 2022

Bohužel téměř vůbec. Občas dam šanci golfkam, je to fajn alespoň si vezu batoh. Přitom by to bylo tak jednoduché, kdyby tam sedel alespoň na přesuny. 🙄

darkwitch
20. led 2022

Opravdu záleží jak rychle a jak se potřebuješ přesouvat. Já tedy nemám dvoukocar, děti jsou od sebe tři roky, ale tříletá se občas sveze, když potřebuju rychle převést nejstarší ze školy do hudebky, nebo když mi po obědě usne a musím jít nejstarší vyzvednout... Taky se často stane, že ten starší který už dlouho v kočáru nejezdil tak s narozením miminka chce.

barunka1985
20. led 2022

koupila bych stupátko, ale se sedátkem

janina228
20. led 2022

Joo já to četla blbě. Myslela jsem, že máš 18ti měsíční dítě a za 2 měsíce se má narodit miminko 😉.. tak hlavně krom povahy dítěte taky záleží na věku, když starší byly dva, už jezdila na stupátku a dvojkočár jsem už v té době neměla 🙂.. do dvou let by to ale bylo fakt náročný (nevím jak bych jí tam na tom stupátku udržela 😄)

martt
20. led 2022

Ja jsem mela trochu starší dítko, když se mladší narodil a dvojkocar jsme neměli. Pokud ho boleli nohy tak si vlezl pod kočarek🤣🤣, ale my jsme měli kovový košík pod kocarkem takže to bylo ok.

lobella
22. led 2022

Starsi bylo 2,5 roku, ldyz se narodila mladsi, pricemz od roka ctvrt chodila vsude pesky nebo na motorce, poridila jsem skekt, kdyby nahodou se sekla slrz zarleni, ze se segra veze, pripadne na rychle presuny, vyuzili jsme parkrat napr.na kycle, v Zoo, kdyz zacalo prset, atd, jinak chodi, kezdi na kole, za me dvojkocar zbytecny, ale kazde decko je jine

veronikav31
22. led 2022

Syn se narodil,když bylo dcerce 2r a 1m, dvojkocar jsem nekupovala,koupila jsem skejtik,když bylo potřeba,tak si tam stoupla a jelo se,jinak chodila.syn je bez kočáru od necelých dvou let,nechtěl v něm už být a já ho brala víceméně už jen na nákupy, podotýkám,že nechodím jen kousek,ale dost daleko pěšky,takze syn co jsem ušla já to on,nikdy jsem ho nenosila za krkem,ani v rukách,když si chtěl odpočinout tak si odpočinul.ted mu budou 4 roky a když jdeme ze školky tak není problém jít pěšky,někdy jdeme hodinu,někdy 2, záleží na počasí a zda chtějí jít na hřiště nebo ne.

nikoulinka
22. led 2022

@lenerka1 syn měl 2 roky, když se malá narodila. Řešili jsme to samé. Malý ale byl dost akční, dost toho usel, byl zvyklý. Takze jsme jen koupili obyč golfky, kdyby byla nějaká delší túra, ať si může odpočinout. A využili jsme jen jen snad 2x 😅

antoinet
22. led 2022

Tady se zase člověk dočte soudy o dětech v kočárku, založené na jedné zkušenosti 😀
Aktivní rodina dokáže strávit na výletě celý den a tam už je na místě, aby se i starší popovezlo nebo si schruplo, není to pohodlnost rodiče, ale potřeba dítěte.
Já jsem brala kočár třeba na několikadenní výlet do Prahy v létě, kdy se v něm střídaly děti 2, 4 a 6 let a mohly se na chvíli schovat před sluníčkem a odpočinout si od celodenního ťapání.
Nejmenší má navíc vadu kotníků a do 3 let neměla moc chodit po tvrdém, ale hodně v lese či na hřišti, kam se měla dovézt.
Každopádně, kdo denně obejde jen panelák a starší dítě spí poo doma, nepotřebuje dvojkočár.