Kočárek Jané, na co je u něj ta ruční brzda?

veronikajanova
4. črc 2016

Poraďte prosím kdo máte kočárek Jané, na co je u něj ta ruční brzda? má zabrzdit kočárek? nebo jen na přibržďování jako u kola? Tu nožní mám rozbitou, a ta ruční taky kočár nezabrzdí aby stál a nejel.

kimby
4. črc 2016

Na pribrzdeni,z kopce jsem rada vyuzivala a samozrejme na koleckovych bruslich (je to vhodny kocarek na sport a v tom ma brzda smysl).Kocarek jako celek (jako nozni brzda) vam nezabrzdi

micaella23
4. črc 2016

At muz vezme sroubovak a pohraje si s lankama, pak brzda zas pujde, je to stejny jako kdyz stelujete brzdy u kola, a ta rucni je na pribrzdeni z kopce jak uz bylo zmineno, taky se da růčo opravit 🙂

veraga
5. črc 2016

Já mám Jané Trider a ruční brzda mi zabrzdí kočár úplně. O nožní nevím, tu jsem nenašla.

hojda
5. črc 2016

@kimby Jane není vhodný kočárek na sport. Na sport jsou speciální kočárky. Předevním to bruslení je dost nebezpečné, jak pro jezdce, tak hlavně pro dítě. To že má kočárek ruční brzdu z něj nedělá kočárek na brusle.

kimby
5. črc 2016

@hojda když se zaaretuje přední kolečko, ruční brzda funguje, nevidím nic nevhodného. On upřímně žádný kočárek není určený pro sportování, kočárek slouží jinému účelu a rizika jsou vždy. Člověk ale musí vědět kde a co si může dovolit.

kimby
5. črc 2016

@veraga Trider má jen ruční, ale slouží jako zadní. Slalom má ruční brzdu na přední kolečko a pak ještě zadní

hojda
6. črc 2016

@kimby Nebezpečí tu je, jen si ho plno rodičů vůbec neuvědomí. Zde zkušennost pána, který kočárka prodává:

michal_spuntik Jen krátké doplnění k odpovědi Babyrenky výše:
I já se jednoznačně stavím proti sportování s kočárkem (a to po vlastních špatných zkušenostech).
Nejde o poškození kočárku, na to člověk v takové chvíli kašle. Jedná se o to, že může zcela reálně dojít k vážnému zranění dítěte s trvalými nebo i absolutními následky. Prcek totiž není v kočárku nijak chráněn. A s vyšší rychlostí pohybu prostě ztrácíte kontrolu nad situací.
Nesouhlasím úplně s tvrzením, že zatížení roste se čtvercem rychlosti, zde si dovolím malou opravu, roste lineárně. Se čtvercem rychlosti roste odpor vzduchu (což zná každý cyklista, stačí aby fouklo trochu proti a hned se šlape ale o hóóódně hůř). Je li díra v cestě malá, tak ji kočárek vyšší rychlostí dokonce"přeletí" a zatížení je naopak nižší.
Průšvih nastane, když je díra nebo jiná překážka velká. Nebo stačí, aby vám do cesty vběhlo dítě, pes, nepozorný dospělý, nebo jiný sportující nadšenec. Výsledek je potom lehko odhadnutelný - neustojíte-li to (tedy neubrzdíte-li), jdete přes rukojeť kočárku jako přes řidítka kola, a místo abyste si rozbili nos sami, vyklopíte v té rychlosti dítě a v horším přípdě na něj i dopadnete a můžete ho vlastním tělem vážně zranit.
Moje osobní zkušenost je taková, že jsem se Spiritem při běhu (trénink na PIM 2009) přehlédl trámek na cestě, kočárek se zasekl, přelétl jsem přes něj, roztrhnul si nohu a malého vlastně katapultoval z korbičky. Štestí bylo, že nespadnul pode mne, ale vedle na asfalt. Skončili jsme v Motole na urgentním příjmu - malý s podezřením na krvácení do mozku. Těch pár hodin bych nikomu nepřál. Naštěstí to dopadlo jen otokem přes půl hlavy, modřinami a vážná zranění vyšetření vyloučila. Vypadal jako ET mimozemšťan, ale neměl vážná zranění a žil. Již nikdy více!
Fakt s kočárky nesportujte, jsou na sport nebezpečné

kimby
7. črc 2016

@hojda já si ani nedovolím nic takového vyvracet. Však jsem psala, kočárek není určen na sport, tím myslím žádný není dělaný cíleně na sport, jsou určený k něčemu jinému.
Jen jsem psala, že rizika jsou a je na každém...na každého zodpovědnosti.