Kočárek Jasmine Bennetta classic. Máte zkušenost?

luca0302
16. únor 2020

Dobrý den, prosím, máte někdo zkušenosti s kočárkem Jasmine v retro verzi? Jde mi především o hlubokou korbu versus velikost, jízda v terénu (lesní a polní cesty, vesnice) a skladnost - skládání (časté přesouvání autem). Hledáme kočárek do terénu, lehce ovladatelný a bezpečný pro vožení i 11 letou dcerou. Miminko bude v červenci, takže přes zimu stále v hluboké korbě, vybíráme tedy i dle velikosti korby, aby se mimčo vešlo i s fusakem přes zimu. Zatím jsme začali koukat, ale v nabídce kombinací se mi nelíbí žádné sportovní verze a v množství kočárků na trhu se opravdu ztrácím. Moc děkuji za jakoukoliv radu, zkušenost.

ninolleta
18. únor 2020

@luca0302 nemám zkušenost konkretne s tímto, ale s podobným typem, korbičky u těchto kočárků bývají velké, takže to je v poho, co se týká terénu, tak v nějakém extrémnim bude kočárek houpat až moc,ale v běžném je to fajn. A samozřejmě skladnost je u tohoto typu největší slabinou, nejspíš zaplnite celý kufr a budete muset třeba sundavat i kolečka. A pokud jezdíte i několikrát týdně, tak bych tento kočárek asi nevolila. A další aspekt, tato značka se vám bude i hůř prodávat pak. Nevím, zda vám jde spíš o velkou korbu nebo o retro vzhled, či houpání. Možná by byl lepší Inglesina sofia ergo bike, jede fakt krásně, a bude se i dobře prodávat. Ale se skladnosti na tom bude jen o něco málo lépe. Ono totiž houpací klasik kočárek s velkou korbou nejde dohromady se skladnosti. Pokud byste nebazírovali vyloženě na klasice, pak by nebyl špatný třeba Bomimi bastien air, Kinderkraft Grande, nebo Baby design dotty, všechny jsou dobře odpružené a korbičky nemají malinkate.

ninolleta
18. únor 2020

@luca0302 a pokud bys přece jen trvala na klasice, tak bych ale volila ty menší kola 12' a ne 14', právě kvůli té skladnosti.

ninolleta
18. únor 2020

@luca0302 jo místo Kinderkraft grande jsme měla na mysli Kinderkraft prime

luca0302
autor
19. únor 2020

@ninolleta kouknu na tipy, děkuju! nejsem úplně příznivcem typických podvozků u téměř všech kočárků-dvě menší kolečka a dvě větší, navíc nenafukovací, nějak jim "nedůvěřuji" i vzhledem ke stabilitě.....ale zatím jsme ve fázi rozkoukávání ((:: nicméně možnost houpání mi přijde u hluboké korbičky hrozně fajn. Každopádně děkuju za tipy! Skladnost až takový problém není, pokud zrovna nebudeme potřebovat vézt v kufru nic jiného zároveň 😒, to mi je jasné...

sabca21
20. únor 2020

já mám podobný, kola 14´a jsou hodně velký a to máme dost velkej kufr, ono nikdy nevíš, co budeš zrovna potřebovat dát do kufru. Jinak času je hodně, tak bych si zašla i do prodejny, tam taky hodně poradí, já jsem neměla vůbec tucha o rozdílech v kočárcích, dokud jsem nebyly v dětském růžku v obchodě

ninolleta
20. únor 2020

@luca0302 jak říkám, pokud klasiku, tak bych řekla, že nejlíp je na tom ta Inglesina sofia

luca0302
autor
20. únor 2020

koukala jsem na ten Baby design Dotty a líbí se mi. A musím přiznat, že to je i první sporťák, který by se mi také líbil, i cenově je velmi levný. Zatím jsem přemýšlela jen o hlubokém a chtěla do začátku pouze ten....ještě mne zaujal ABC design Viper4 a nebo MOON Lusso, ale tam mne vadí ta vložná taška, která mi nepřipadá na léto vhodná. Každopádně jsme se rozhodli zajet do Brna na veletrh a pokukovat naživo. Moc děkuju!

ninolleta
22. únor 2020

@luca0302 ABC design Viper4 bych vám nedoporučila, je poměrně těžký, takový tank, ten Baby design Dotty by byla určitě lepší varianta, eventuálně ještě Espiro next manhattan.

hrkalkovo
20. srp 2020

Kocik mame od januara. Mame aj jane crosswalk s vanickou transporter 2, ktora je do auta na pasy a dieta sa s vanickou len naklikne na konstrukciu, netreba prekladat z vajicka, na nase zimne dieta idealny. Hladali sme este hojdavy kocik a kupili sme jasmine bennetta classic. Perfektne hojda. Prejde do kazdeho terenu a my s nim chodime do hor. Ma teda poriadnu zataz, vela kilometrov v kolesach a nie je to na nom ani vidno. Stale je ako novy. Vanicka je dost velka, pohodlna. Cely dobre umyvatelny. Sme s kocikom velmi spokojní, nemenili by sme.