Kočárky, do kterých jde autosedačka Maxi-cosi. Nevíte o nějakém?

roty
24. led 2010

Ahoj holky,
dlouho jsme s manžílkem probírali kočárky a autosedačky, a oba jsme se shodli na tom, že na autosedačce nám záleží mnohem víc (i proto že jsme oba v nedávné době měli bouračku a ani v jednom případě to nebyla naše vina a proto si hrozně moc uvědomujeme, že to není jen o našem autě a našich řidičských schopnostech, ale o tom že nikdy nevíme kdo pojede vedle, naproti...může být opilý, vynervený, unavený nebo jen ztratit na chvilku pozornost a je to...) cestujeme hodně moc a chtěli by jsme tedy autosedačku s isofixem, nejspíš Maxi-cosi cabriofix. Ale už to je drahá záležitost a kočárek by jsme tedy asi museli voli nějaký levnější, ale přesto by jsme potřebovali kvůli častému cestování a malým autům, aby šla autosedačka nasadit na konstrukci kočárku. Oficiálně se u Maxi-cosi uvádí kočárky Mura, Quinny a Mutsy. Ale to jsou všechno drahé kočárky. Vím, že jde dál třeba do Teutonie, Gessleinu, Espritu, ale i to jsou hodně drahé kočárky. Z levnějších vím akorát tak o X-landru nebo o Baby welt. Kočárek potřebujeme a chceme čtyřkolku (nejlíp s nafukovacími koly). Nevíte prosím ještě o nějakém do kterého jde Maxi-cosi?
Za všechny odpovědi a tipy předem moc děkujeme 😉 .

lulii
24. led 2010

Roty, a co kdybyste koupili nějaký kočárek, z těch, co jsi jmenovala, z druhé ruky. Jsou levné, kvalitní a bezpečné. Nic na tom není, když chce nějaká maminka koupit pěkný bezpečný kočárek a na nový bohužel nemá, tak ho koupí tímhle způsobem a je spokojená jak maminka, tak i miminko 😉 A je mi líto, že máte takovéhle zkušenosti s nehodama, ale máš pravdu v tom, že ať člověk udělá pro bezpečnost cokoliv, nezáleží to jen na vás. To člověk neovlivní, bohužel.

kessiee
24. led 2010

roty maxi cosi ide nasadit napr. aj na nove modely od boldera. ale ja osobne by som to riesila tak ako ti uz napisala lulii 😉 niekedy maminy predavaju kociky len minimalne ojazdene a v dobrom stave (viem to z vlastnej skusenosti 😀 ), tak skus popozerat bazariky 🙂

martinamil
24. led 2010

Roty, z vlastní zkušenosti vím, že Baby Smile FX je 100% shodný s MUTSY. Tedy můžeš na něj nasadit adaptéry na MaxiCosi. (Kdyby jsi měla zájem zrovna jedny za 300Kč prodávám).

Proč vím, že jsou schodné? Protože mám oba. Jak originál MUTSY, tak FX.

kuk sem: petto.cz/shop/index.php?s=produkt&sekce=4&id=3460

roty
autor
24. led 2010

Marti opravdu??? 😕 Tak to docela koukám. Takže bych přápadně mohla koupit adaptéry od Mutsy (Urban Rider) na Maxi cosi a ty by šli dát na tenhle kočárek? 😕
Jinak, ale já tenhle viděla na živo, a přišlo mi že korbička byla na něm hrozně nakřivo (z kopce) a hrozně se kývala. Ty s ním máš dobré zkušenosti?

Jinak i o možnosti pořízení kočárku z druhé ruky jsme uvažovali. Ale hlavně manža tím není moc nadšenej 😒 . No nevím, nejhorší je že to by chtělo asi faktvidět na živo a nevím jestli by byl nějak moc velkej předpoklad sehnat někoho přímo v okolí? 😕

kessiee
24. led 2010

roty skus, nic za to nedas, ak pohladas. a ak aj nenajdes niekde v okoli, urobte si vylet a vyberte sa aj niekde dalej. pre moj kocik si prisli z opacnej strany republiky, tak treba len chciet 😅 (aaa samozrejme mat moznost niekam takto vybehnut)

martinamil
24. led 2010

Roty, ano. Já je používala, takže to mám vyzkoušené. Korbička na křivo? Asi o 1cm z kopce je. Ale to jsou i MUTSY. Asi je to úmyslně.

Nemám s ním vůbec žádnou špatnou zkušenost. Je to vše ok. Hluboká korba je dokonce o 2 cm delší než MUTSY. Takže náš obřík vydržel o něco déle v hluboké.

Ale pozor, má úplně stejné špatné stránky jako MUTSY. Tzn. musí se pravidelně mazat podvozek (ten zatáčecí mechanismus) a praská vrchní slídové okénko na sporrťáku. Tomu se asi ani zabránit nedá.

Vyzkoušeno je, že se bez problémů vejde jak do klasické Octávky, tak do Peugeotu 307.

Ale chceš-li znám můj názor, tak já od sedačky Maxi-Cosi rychle zdrhla. Není moc dobrá. Takže jsme koupili BebeComfot Creatis-fix a Streety Air 6. Na délku by se už určitě do MC nevešel.

A pokud chceš opravdu kvalitní sedačku, tak bych zvolila isofix sedačku BeSafe od 0-18 kg (celou dobu je proti směru a pak nemusíš nacvakávat sedačku na žádný podvozek. Pokud Ti dítě spí, tak ho přendáním nevzbudíš, nebo hned zabere znovu, pokud jen lehce, tak se stejně probují už při vyndavání sedačky z auta.

roty
autor
24. led 2010

kessiee můžu se zeptat kde jsi viděla že jde na Bolder Maxi cosi? Já to nikde nenašla a teď jsem pokukovala docela dlouho.
Jinak jo, já koukala, ale po bazárkách nic moc, tedy zatím jsem koukala hlavně po Teutonce Mistral P. U té se mi líbí že by do ní šla i Romer. Ale co no, vím že je to ještě na dlouho a musím koukat a zkoumat...

kessiee
24. led 2010

juuj roty, myslela som nove kociky od implastu (bolder je uz konkretny typ od nich, trosku som si to pomylila 😅 ), napr. na kocik Pulse 3 ide nakliknut maxi cosi 😉 kuk:
http://www.mimibazar.sk/foto.php?id=6510642

roty
autor
24. led 2010

kessiee děkuju za odkaz! 😉 Bohužel to je kočárek, který by jsme naprosto mít nemohli ☹ , potřebujeme kočárek do terénu, takový aby zvládl i polní a případně i lesní cesty 🙂 . Proto jsem výše psala, že chceme 4kolku 🙂 .
Ale přesto jak říkám děkuju za tip! Je to kočárek do kterého jde maxi-cosi a na to jsem se ptala 😉 .

mishutka
24. led 2010

MC Cabriofix jdou do 4 kolky x-lander 09 😉

martapn
25. led 2010

ahojte.
ja som pouzivala maxi cosi Cabriofix na kociku teutonia spirit. bola som veeelmi spokojna s touto konbinaciou.
mala som skusenost aj s quinny buzz. na zaciatku ked som pouzivala len autosedacku a vanicku som bola spokojna, ale sportak neodporucam -nada sa polohovat do lahu. takze vediet teutonia.

leamax
25. led 2010

ak chces lacny kocik, cabriofix ide napr.aj do jedo fyn. je to sice polska vyroba, ale vyzera dobre 😉

mkr
25. led 2010

já bych do malý autosedačky maxi cosi nešla je prostě malá, neříkám, že je to špatná značka máme doma priorku xp, ale mrkla bych i na jiný, my máme originál od bolderu a je pěkně prostorná malá tam dlouho vydržela

kessiee
26. led 2010

niet za co roty 😉 aj ja som ti len odpovedala na otazku, do polskeho kocika by som ja uz nesla, aj ked nebolo to najhorsie, ale stacilo (ako prvy kocik som mala boldera3). inak ak chces kocik do terenu, nie su zle ani 3-kolky, ale dobre odpruzene, s velkymi nafukovacimi kolesami a moznostou aretacie predneho kolesa 😉

miminkopodruhe
26. led 2010

mkr: s tím že je Maxi cosi malá nesouhlasím! Měli jsme or.bolderku a pak Maxi cosi-cabrio...a Maxina byla tedy větší. Jestli tedy nemyslíš Maxi cosi City, ta je opravdu malá...ale Cabrio je velmi prostorné 😉 . V Porovnání jsou ty autoseačky téměř stejně prostorné, ale z bezpečnostního hlediska jsme měnili na MC právě z duvodu velmi časté jízdy autem...

misa.ottovka
27. led 2010

Ahoj, my jsme měli kočárek ABC design 4tec a tam Maxi cosi jdes pomoc adpatérů v pohodě. 😉

roty
autor
27. led 2010

Holky děkuju za další tipy hned kouknu na jedo fyn i na ABC design 😉 .
Jinak my Maxi cosi cabrio viděli a přišla nám velikostně v pohodě. Ještě se ale rozhodujeme mezi ní a Romer. Jinak jak jsem psala výše chceme fakt kvalitní autosedačku s isofixem. Takže nějakou od Boldera určitě ne! Ale přesto všem moc děkuji za rady a tipy 😉 .
Jinak předběžně jsme se dohodli že by jsme třeba mohli jít do jedné z těchto autosedaček a koupili asi bazárkový gesslein Future, na který jdou obě. Ale není to rozhodně konečný, pořád koukáme a tápeme 🙂 .

anezena
28. led 2010

baby a ide Maxi cosi aj na Jane?

kessiee
28. led 2010

roty mc sa da nasadit aj na micralite toro napriklad, alebo aj na joolz (myslim 😅 ) to ma este napadlo 😉

anezena na jane nie..

saska.t
29. led 2010

maxi cosi cabriofix je najbezpecnejsia autosedacka minuleho roku podla testu ADAC v nemecku 😉

ducky
29. led 2010

Roty sedačka je rozhodně v pohodě, i velikostí. Máme jí i s isofixem a veliká spokojenost. Teď jí bude používat druhý prcek. Barvy, potah, vše je stále jako nové.
Rozhodně sdílím tvůj názor a teda opravdu nevím, jak někdo může srovnávat jiné sedačky od kočárků (obzvlášť polských) s Maxi Cosi. 😉

Ještě vím o golfkách, na kterých se dá převážet Maxi Cosi, ovšem nevím, zda se dá koupit jen samotný podvozek, golfky jsou jinak docela drahé a pouze na sezení.
http://www.detskyraj.cz/zbozi/7137-quinny-zapp-...

saska.t
29. led 2010

jj quiny zapp podvozok na ktory sa da nasadit maxi cosi som vyuzivala asi do 6 mes. malej na nakupy atd ale buggy sa neda polohovat takze potom som to predala a kupila normalnu bugynu polohovatelnu 😉 ale ten podvozok bol vyborny skladny lahky a nemusel mi muz stale pomahat zvladla som to aj sama ale je fakt ze to vela stoji, zaplatila som zan aj s maxi cosi cabrio fix pouzity po jednom dietati vo vybornom stave 200 eur co sa mi zdalo fakt dost 😉

jerryjanka
29. led 2010

saska - novinka - jedna kočka z mimibazaru ale českeho vie urobiť polohovanie zappa 😀

saska.t
29. led 2010

jerry - uz je to jedno uz som ho predala 😀

dahlia23
29. led 2010

jerry, prosím ťa, zisti ako. alebo hoď na ňu link. tiež by som rada nejaký golfáč, do ktorého nám maxi-cosi bude pasovať. ale zappa nechcem práve kvôli tomu, že sa nedá polohovať.

jerryjanka
29. led 2010

dahlia dala som ti to do IP lebo tu by sa linky davať nemali... problem je akurat to že je z čiech a ty jej musiš poslať vlastne cely zappovsky poťah

leamax
5. bře 2010

ak by to este niekoho zaujimalo, tak tu je vyber kocikov aj s autosedackami, ktore na ne idu 😉

http://www.bobowozki.com.pl/index.php?cPath=184...

erinka83
17. bře 2010

leamax, supr odkaz 🙂 Ale moc mi to nepomohlo, furt jsem nevybrala 😀

mimkao
30. dub 2010

Kočky, vie mi niekto poradiť...? 😅
Mám Quinny Zapp a k nemu som mala aj adaptéry na autosedačku. Teraz pri poslednej dcére som mala sedačku Maxi Cosi, starší model, a v pohode mi pasovala na tie adaptéry, čo som mala k Zappu. Lenže tú autosedačku som darovala a som si kúpila inú MAxi Cosi Cabriofix . Ešte mi nedošla, len ju mám objednanú, tak sa chcem spýtať, či mi bude aj tento novší model pasovať na tie adaptéry od Zappu. Lebo keď som hodila do googlu "adaptéry Maxi Cosi" tak mi vyhodilo všeliaké, len nie tie, ktoré mám ja doma.... 😒

candynka
1. lis 2010

Ahojky, muzete mi prosim poradit? Jde nacvaknout autosedacka Maxi Cosi (a ktery typ) na kocarek X-lander XA 2008 pomoci adapteru? Nekde pisou ze jo, nekde zase ne, tak ja jsem z toho jelen.
Diky za radu.