Kočárky které jsou malé po složení - do malého auta

micki.k
21. zář 2009

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli nemáte nějaké tipy na kočárky, které jsou po složení malé a vejdou se do běžného malého kufru auta, máme celkem nové auto, Peugeot 206, kufr nám přišel vždycky akotrát, ale co začínáme výbírat kočárek narazili jsme díky němu ne velký problém. Chceme kočárek čtyřkolový, do terénu, a zároveň s možností nacvaknutí autosedačky, a k autosedačce bázy, protože jezdíme celkem často. Chtěla bych se zeptat, jak jste tedy kočárky vybírali, jak jste tohle řešili? Přece každý kdo má dítě nemá kombíka? 😕 Moc všem předem děkuji za rady a tipy 😉 .

beruska2x
21. zář 2009

ja nemam auto zadne ale bracha ma Renault Clio a mam kocarek Implast Bolder a v pohode ho tam dam..

jmisa
21. zář 2009

My máme Fabii, ten kufr bude zhruba stejnej, ono není problém tam narvat podvozek, ale podvozea a korba najednou, to už je o něčem jiném. Z toho důvodu máme Teutonii Fun system.

micki.k
autor
21. zář 2009

děkuji za odpovědi, myslím, že Fabie má kufr trochu větší, ale neva. Já právě taky chci možnost nacvaknutí autosedačky, proto aby jsme nemuseli všude s sebou tahat korbičku. Ale co kde prohlížím na internetu kočárky a jsou tam rozměry složených podvozků a ať auto přeměřuju jak přeměřuju tak mi přijde že se tam žádnej nevejde 😕 . A přitom to není nejmenší auto, jsou i menší a lidi kočárky vozí, tak to právě nechápu 😖 .
Mezi naše favority patřila také teutonie. Mistral P. Ale tu by jsme tam podle rozměrů složeného podvozku co píšou na netu právě taky asi nikdy nenarvali 😢 .

jmisa
21. zář 2009

Micki, ségra má P106 a kufr máme skorem stejný.

atreides
21. zář 2009

mám 206 a Cortinu (jen pro tebe tříkolka) a po sundání koleček se nám tam vleze krásně

micki.k
autor
21. zář 2009

atreides, díky moc za tip 😉 . Ale tříkolku nechceme ani já ani přítel a Cortina se nám nelíbí, ale je to věc vkusu a názoru 😉 . Chceme na 100% kočárek čtyřkolový do terénu. Ale moc ti fakt děkuju za tip, kouknu se jaké rozměry píšou u Cortiny a porovnám, jsem ráda že se ozval někdo komu se vejde kočárek do 206tky 🙂 .

bihan
21. zář 2009

Tiež máme 206-ku a po mojich skúsenostiach by som už určite nebrala kočík, ktorému musím odmontovať kolesá, aby som ho zložila.. čiže odpadajú 3-kolky..a zrejme aj 4-kolky s veľkými kolesami.

Keby som vyberala znovu kočík, tak vyberiem určite Bebe Confort Loola Up.. malý, spratný, ľahký, od narodenia, naklik. vaňa a sedačka a dokonca mierne péruje.

terezita
21. zář 2009

my mame tfk joggster twist a do fabie se nam vejde slozeny na lezato. odmontovat kolecko jsme nemuseli.

musko
21. zář 2009

my máme twingoš a vlezie sa tam Roan Marita - podvozok + hlboká korba 😉

musko
21. zář 2009

A skúšali ste Jane Nomad? Je to síce 6-kolka, ale nemalo by to vadiť.

micki.k
autor
21. zář 2009

bihan já bych taky chtěla, aby se kolečka neodmontovávala. Ale zase fakt potřebuju kočárek do terénu, a to ten Bebe Confort Loola Up na který sem teď koukla určitě není. Vůbec nevím jak to vyřešíme. Auto máme skoro nové a ani né úplně naše takže ani neexistuje možnost ho vyměnit za jiné větší. Musíme vybírat kočárek podle auta. Už sem slevila z několika nároků, ale větší kolečka do terénu potřebujeme opravdu nutně ☹ .
Jen pro naši původní představu, líbil se nám asi nejvíc kočárek Graco Freya, Teutonia Mistral P a Esprit Classic. Chtěli jsme velká kolečka do terénu a to všechny 4 stejně velké, sedačku která jde nakliknout na podvozek a nakliknout v autě na bázy. Už bych možná ustoupila i od tich stejně velkých koleček a přistoupila na ty přední trochu menší něco jako Implast Bolder. Ale pořád nemáme žádný co by jen malinko splňoval naše představi a zároveň se měl do 206tky vejít. Nemluvě o přítelově složební VW Polo 😒 .

micki.k
autor
21. zář 2009

musko já to opravdu nechápu že to twinga nebo 107 se vejdou a do 206tky by se to nevešlo 😕 . Nemůže to být třeba tím, že tyhle auta mají rovný zadky, zatímco u 206 a jiných jsou zadky (okna) sešikmené? Nebo já fakt nevím ☹ .
Musko my opravdu nechceme 3kolku ☹ .

evicka7
21. zář 2009

micki, koupila jsem si krátkou feldu od známých, nevím jestli je to velikostně podobné, protože jsem 206 ještě otevřený neviděla, ale oni měli nějakou inglesinu, což splňuje tvé terénní kritérium a dali ho tam, myslím, že adaptéry na sedačku to taky má, akorát, když chtěli vézt korbu, tak museli dát podvozek do kufru a korbu do auta, já jsem tam Nomada vozila v poho, ale ten zas absolutně není terénní no a nejlíp se mi tam vlezou golfáče inglesina zipppy rain, ale to zas není na mimino 😉

micki.k
autor
21. zář 2009

Evi děkuju za tip, na Inglesinu sem teď koukla a ta nemá možnost nacvaknutí autosedačky ☹ to znamená s sebou vozit pořád korbičku a to si nedokážu představit kam by jsme dali všechny ostatní věci 😒 , opravdu potřebujeme aby na podvozek šla sedačka ☹ .

jmisa
21. zář 2009

Micki, na inglesinu je autosedačka, ta jejich.

bihan
21. zář 2009

Micki, je to presne tak, ako si myslíš.. 206-ka ma gulatý zadok, ten kufor je fakt maličký. My máme síce veľké nafukovacie kolieska (na Quinny Speedy) ale nikdy som ich naozaj nevyužila, lebo som aj tak malú nosila 😉

Každopádne máš ešte na výber veľa času, ale neviem, či nájdeš všetko, čo hľadáš, v jednom kočíku.

atreides
21. zář 2009

tak zrovna porovnání s 206 a twingem mám, do twnda se nám kočík vleze opravdu lépe a ani nemusím sundávat kolečka, je to tím, že 206 má skosený ten zadek

micki.k
autor
21. zář 2009

jmisi díky, už sem to taky našla! 🙂 Sice to není kočárek zrovna podle našich původních představ, ale zase se mi líbí že k autosedačce mají i bázy 🙂 . Otázka je jestli by se tam tedy opravdu vešel 😒 .
Ale fakt je že u tichhle "retro" kočárků se mi nelíbí sportovní verze 😒 . No to bude ještě oříšek 😀 .
Ale hrozně moc vám děkuju za tipy holky, jste moc hodné 😉 .

koniarova
21. zář 2009

Ja som mala tento, len staršiu verziu. Neskutočne praktický a hlavne skladný, zmestí sa aj do najmenšieho auta. Tie kolesá sú menšie, ale nech ťa to nemýli. Sú v pohode aj do ťažkého terénu. My bývame na dedine a všetky cesty sú rozkopané a bez problémov to zvláda. Nevýhoda je dosť vysoká cena.

http://www.mimibazar.sk/rezervace.php?id=6129009

permonik7
21. zář 2009

micki.k: Taky máme 206 a řešili jsme ten samý problém. Navíc to naše auti je 3dveřové, takže ještě o to složitějšé. Nakonec jsme koupili tento kočárek:
https://www.modrykonik.cz/_gallery/125518/12551...

Dostali jsme k němu i autosedačku a sportovní sedačku. Na aukru se nám podařilo sehnat za 600,- tříkolový podvozek k tomuto kočárku, protože jsme zjistili, že se čtyřkolka do kufru prostě nevleze:( Možná když se trošku sklopí sedadlo, ale to tam nesmí nikdo sedět. Fakt to dělá kulatá prdelka tohoto auta.
Přeju šťastnou ruku při výběru 🙂

atreides
22. zář 2009

každodápdně je nejelpší vyrazit do obchodu a rovnou to odzkoušet přímo do auta

josifek
22. zář 2009

micki....my vezli ve favotitu náš kočárek Danny pro sport a v pohodě , je to 4 kolka a terén také zvláda bez problému. zkuz kouknout je to 4 kombinace 😉
http://www.mimistyl.cz/kocarek-dorjan-danny-spo...

micki.k
autor
22. zář 2009

atri a v krámu dovolí odzkoušet pak kočík do kufru? 😕 Kamárádka pracuje v Pompu a prý nic takového by se nikdy nemohlo stát 😒 .
Permi tenhle kočík se nám taky líbil a uvažovali jsme o něm, ale zase nemá myslím možnost báze na autosedačku stejně tak Danny sport, navíc jak sem už psala na 100% nechceme tříkolku a čtyřkolka jak sama číkáš by se tam nevešla ☹ .
Sem nad tím přemejšlela včera skoro celou noc 😀 , fakt vůbec nevím jak tohle vyřešíme 😒 .

katyl
22. zář 2009

odporucam concord fusion, a skladaciu vanicku concord scout.....uplne krasne mi vliezol aj do maliho twinga, a este aj miesto ostalo 😉

atreides
22. zář 2009

micki u nás to dovolí, ale ono záleží na konkrétním prodejci a ochotě ... např. u nás ten obchůdek má paní na sebe a aby prodala, tak to umožní

jmisa
22. zář 2009

Já si taky myslím, že v těch specializovaných obchodech, což tedy Pompo není, aby prodali, tak umožní kde co.

Jinak je i varianta - autosedačka + podvozek např. od golfek, Maxi Cosi + podvozek Quinny, golfky užiješ později, no a na ježdění v terénu kočár dle představ.

Navíc bych së nekoukala jen na možnost nasadit autosedačku, ale taky jakou autosedačku, ono těch fakt kvalitních zase tak moc není.

koniarova
22. zář 2009

Katyl, tebe Concord vošiel do Twinga? Tak to si neviem predstaviť. Ja som ho ledva natrepala do Ford Focus a bol na stojáka LTT.

katyl
22. zář 2009

a este som samozrejme zabudla, concord ma naklikavacie vajicko, ktore je kvalitne, ved concord sam osebe je povodne vyrobca autosedaciek.
samozrejme si to vyskusaj ale tento ti fakt odporucam, je lahucky, pekne si ho sama budes vediet zlozit a nalozit do auta, teraz maju aj vselijake akcie, teda sportak, k tomu ta skladacia vanicka za 0,90 eur a vajicko za 99 EUR

micki.k
autor
22. zář 2009

jimi jo jo já vím, taky jsem původně chtěla autosedačku prostě Maxi cosi s isofixem. Proto byl naším největším favoritem ten Esprit classic, který má naprosto všechno co by jsme chtěli, a jde do něj maxi cosi, a taky právě ta Teutonie, to samé. Ale prostě komplikuje se to a komplikuje. Ještěže máme zatím dost času 😀 . Ale fakt nevím jak to vymyslíme. Protože ono my bydlíme na vesnici kde je terén, a navíc máme dvě chaty kde je taky terén, a naši bydlí taky na malém městě, takže fakt potřebujeme kočárek do terénu i na ty cesty, kam hodně často jezdíme. Golfky by byli jen na nákup. Prostě by to nic neřešilo ☹ .
katyl děkuju za další tip 😉 , ale nepřijde mi tenhle kočárek zrovna moc do terénu, což bude nakonec asi naše hlavní kritérium, protože to že máme před chatama, kde trávíme hrozně moc času, i přes týden, nemluvě o víkendech a dovolených, polní hrbolatý kamenitá cesty, nebo prostě louku, to nezměním 😒 . Stejně tak tady 😒 .
Taky si myslím že to že se vejde do twinga nic nezaručuje, protože jak tu bylo probráno, tam se kočárky díky rovnému zadku vejdou mnohem líp ☹ .

kpetra
22. zář 2009

Ahoj
A co tento. Je lehký, řekla bych i skladný, má nafukovací čtyři kola a jde na něj sedačka Maxi Cosi. 🙂 Jo a korbička jde složit na úplnou placku, takže by se možná vešel do kufru celý kočár. 🙂
Doporučuji se podívat na video, je tam na ně odkaz. http://www.kocarky.cz/kocarek-easywalker-qtro.html