Lehký sportovní kočárek s jednoduchou manipulací po Stokke Trailz

Zodpovězené
1. črc 2019

Dobrý den,

sháním sportovní kočárek, který by splnil moje požadavky. Jsem asi moc náročná matka, a tak žádám o radu vás - protože už jsem celkem v koncích. Chtěla bych sportovní kočárek, který má kožené madlo, nafukovací kola, sklopné záda až do lehu a k tomu takovou tu podložku na nožičky, ať se dá taky narovnat. Aby se to skládalo z jednoho dílu, zvládlo to terén, mělo to čtyři kola - tři se mi nelíbí, stříška aby byla pokud možno co nejdelší a dalo se dítě co nejvíce zakrýt, A kočárek byl lehký na manipulaci, to znamená ovládání jednou rukou zlehka.

Vloni, když jsem koukala na kočárky, tak jsem váhala mezi Britax a Valco. Britax se mi ale moc nelíbí. Byla jsem přesvědčena, že Joie Signature Flex, potom, co je vydali, bude správná volba. Ale když jsem přišla do obchodu a chytla jsem ho do ruky, připadal mi strašně těžký. Mám ještě Stokke Trailz, což je super kočárek, ale je to fakt robusní a velký kočár, který se skládá ze dvou dílů. Navíc ovládání není tak jednoduché jednou rukou – to už chce grif a trošku síly. Takže teď už bych ráda opravdu lehounký kočár. Jo a ještě, aby se dítě do něj bylo schopno vlézt a vylézt z něj samo.

Designově se mi líbí tyto kočáry:
Valco Snap Ultra Trend vs. Joie Mytrax Flex Signature vs. Moon ReSea Sport vs. Colleto Joggy vs. Petite&Mars vs. Oyster Zero.

Děkuji mnohokrát

Ahoj!

Hodně z kočárků, které zmiňuješ, právě nafukovací kola nemají. A má to svůj důvod - pokud totiž hledáš něco lehkého, nafukovací kola váze akorát extra přidají. Podívej kupříkladu na to, jak se ti Joie Mytrax Flex Signature zdál těžký.

Joie Mytrax Flex

Podobně to bude i s Britax B-Motion 4 Plus - je to relativně velký a těžký kočárek, i když bytelný. Ne každému sedne těžiště.

Britax B-Motion 4 Plus

Valco Baby Snap Ultra Trend je zajímavá volba, zvláště pokud k němu dokoupíš ty zmíněná nafukovací kola jako extra doplněk - ale oproti ostatním mi přijde méně odolný, takže jako kočárek terénní bych ho vysloveně nedoporučila. A tedy vzhledem k prostornosti a ostatnímu bych spíš řešila neotočný Valco Baby Snap Trend Sport - je podstatně prostornější.

Valco Baby Snap 4 Ultra Trend

Valco Baby Snap Sport Trend Tailormade

Oyster Zero a Petite&Mars Street jsou další - za mě - městské kočárky - Oyster s fajn vlastnostmi, ale vysloveně na terén - no, ne moc. Trávu apod. s ním ale dáte. Street zase má možnost nafukovaček, stále je to však tvrdší a s nafukovacími koly těžší sportovní kočárek.

Babystyle Oyster Zero

Petite&Mars Street

Coletto Joggy 2018, podobný právě Streetu, by byl celkově fajn volbou, ale tedy (i kvůli kolům) relativně těžkou (skoro 12 kg).

Coletto Joggy

Moon ReSeA je kočárek fajn, ale tedy se sedadlem ne tak štědrým, a stejně jak předešlé, koly hodně městskými.

Moon ReSea

Podobným, ale luxusnějším typem na zvážení, i když stále ne s nafukovacími koly, by byl Joolz Hub - zvládnout nerovnosti mu pomáhají širší kola a fajn odpružení.

Joolz Hub

Na co bych ještě doporučila podívat se, je ABC Design Okini, Gesslein S4 Air, Mamas & Papas Sola City... Stokke Beat by také mohl být zajímavou volbou.

ABC Design Okini

Gesslein S4 Air+

Mamas&Papas Sola City

Stokke Beat

Nuna Tavo je naprosto skvělou možností s vyváženým těžištěm a dobrým odpružením, ale tedy nemá pneumatiky a není nejlehčí. Ale pokud chceš takový střed s neotočným sedadlem, asi jedna z nejlepších voleb.

Nuna Tavo

A nelpěla bych na těch nafukovacích kolech tak moc - spíše bych ve tvém případě vybírala lehčí nenafukovací, ale s dostatečnou velikostí a odpružením, aby zvládla i horší povrchy. Na terén bych řešila velký, těžší kočárek, který už vlastníš. A... možná bych koukla i na Emmaljunga Scooter 4S pokud bys chtěla něco dizajnově jiného, ​​a opravdu odolného i na terén.

Emmaljunga Scooter 4S


Přeju to najpohodlnější kočárkování,

Eli z Modrého Koníka.