Má smysl ještě koupit sportovní kočárek?

sarinkaovinka
19. únor 2023

Ahoj holky jdu se zeptat. Jak jste to měli s detičkami když začali chodit, chtěli ještě být v kočárku? Chtěla bych si koupit sportovní kočárek,jen nevím zda to má ještě smysl.dik

pampeliska1313
19. únor 2023

Syn chodí a kočárek stejně využijeme. Ale volila bych nejakej lehkej, skladnej. My máme tank a je sice úžasnej, ale to chození s nim a vlaceni dítěte je občas na hlavu.)

jaja01k
19. únor 2023

@sarinkaovinka Já jsem s dětmi často byla venku celý den a to by bez kočárku nešlo. I když už chtěli chodit nebo jezdit na odrážedle, stále si potřebovali v kočárku odpočinout nebo i pospat.

hani_na
19. únor 2023

@sarinkaovinka Záleží na životním stylu. Syn v něm často stál a měl kšíry, občas i usnul, ale to už muselo být. Rok mu byl v červnu, vyráželi jsme hodně ven na celý den do lesa, parku, na výlety vlakem - bydlíme v bytě, takže jsme venku co to jde. Ve dvou letech už je bez kočárku, má jen na delší trasy stupínek, protože se narodil mladší brácha a po kočáru ani nevzdechl. Rozhodně bych ale dnes koupila kvalitní bazarový než levný nový, to jsou občas fakt chrastítka.

klokanka31
19. únor 2023

@sarinkaovinka Naše se nechala vozit, když teda začala chodit tak mi pořád chtěla z kočárku vyskakovat a ťapat po svých, pak si to sedlo a vozila se. Ale potom jsme měli covid, a najednou kočárek ani za nic. Takže sporťáku jsem si moc neužila, jen pár měsíců 😕

petulkadodo
19. únor 2023

@sarinkaovinka Máme 2,5 a na delší trasy nebo nákup pořád využíváme kočár. Není to už denně, ale třeba jednou týdně ano.

emillyhk
19. únor 2023

Syn začal chodit celkem pozdě, až skoro v 17 měsících. Ještě tak dva, možná tři měsíce jsme používali kočár jen pro přesun někam, kde potom šel sám, cestou domů už jsem měla potom problém ho do kočáru dostat, takže jsem jednou rukou tlačila kočár a druhou držela malého, aby mi nevběhl do silnice. Jednou jsme vyrazili bez kočáru a už se k němu nikdy nevrátili. Syn toho ujde pěšky hodně.

me_druhe_ja
19. únor 2023

Záleží na dítěti. Na povaze, ochotě chodit a tak. Někdo s kočárkem končí mezi 18-24m dítěte a jsou děti, co se klidně svezou ještě ve 4 letech. 🙂 Takže dost záleží, jaký dítě máš doma. 🙂 A taky povahově. Někteří chodí "spořádaně" od začátku a jiní skáčou pod auta, lehají na zem a odmítají de pohnout atd. 😀

palja
19. únor 2023

@sarinkaovinka první dcera se vozila jen do roka a půl, pak jsem kočárek jen vozila s sebou, vozila jsem v něm věci nebo když jsme byli v obchodech, tak jsem tam dcerou dala. Potom jsme měli kočárek asi rok na chodbě. Vubec se vozit nechtěla.
Ale na druhou stranu zase znám 4 leté děti, které maminky vozily ještě do školky. Takže každé dítě je v tomhle jiné.

cilkat
19. únor 2023

Syn je hypotonicky a snadno unavitelny... v běžném provozu (hřiště, nákup a pod) bez auta byl bez kočáru nepoužitelný ještě ve čtyřech letech (jako prostě ujít 1,5 km v kuse nedal... ).

me_druhe_ja
19. únor 2023

@cilkat Taky budu malýho vozit pocitam do 5 let určitě. 🙂

eviicka
19. únor 2023

Záleží i na životním stylu, moje děti chodí rády, ale na celodenní výlety jsme kočárek užili ještě ve třech letech (už kvůli spánku).
Jinak když mi děti začaly chodit, měla jsem pravidlo že z kočárku cestou nevydávám. Buď se šlo bez a ťapaly, nebo s a seděly (vyndala jsem až třeba na hřišti). U obou kluků to fungovalo a nijak si nevynucovali, že chtějí ven, či se vézt.

muhehehe
20. únor 2023

To záleží spíš na tobě než na dítěti. Pokud je vrchol pobytu mimo domov hodinová návštěva hřiště 200 metrů od baráku, tak kočár fakt nepotřebuješ. Pokud býváš mimo domov x hodin, tak kočár užiješ ještě dlouho, dítě toho zas neujde tolik... Když je uchozené, tak se sveze rádo a naprostá většina batolat někdy přes den spí...

ada22
20. únor 2023

Záleží na životním stylu a dítěti. Naše třeba do cca 4 let potřebovala spát po obědě. Takže buď to znamenalo ji nosit, nebo podřídit program a nebo vzít kočárek. Pořídila bych něco lehčího z druhé ruky a uvidíš. Jestli většinou jezdíš všude autem a dítě už moc nespí, tak ho spíš nebudeš potřebovat, ale jestli chodis na delší dobu ven a dítě ještě přes den spí, tak se kočárek hodí.

jjasmina
20. únor 2023

Když začala chodit i tak sme měli kočárek, ještě nechávám jsou jí 3r

krisstina93
20. únor 2023

Všechny děti mi chodí od 11 měsíců a kočár sem využívala skoro do 3 let. Nedovedu si představit někam třeba pospichat s batoletem, táhnout s nim nákup, jet na výlet apod, bez kočárku.

pampelina18
20. únor 2023

Po roce, kdy začala chodit, jsme odložili kočárek. Díky tomu byla pak oproti vrstevníkům víc aktivní a pohybu schopná.

me_druhe_ja
20. únor 2023

@pampelina18 ty jo, tobě roční začínají chodec ušel třeba 2-3km? Nebo chodil spořádaně po obchodě, nelital mezi regalama a nebral všechno do rukou? To máš výjimečně geniální dítě 🙈

ai30
20. únor 2023

@sarinkaovinka Zalezi jenom na vas, ono je to hodne individualni. My jsme taky kocarek odlozili po tom, co se deti rozchodily. Ja mela kocarek rada, ale kluci se zacali vic presouvat po odrazedle a spis mi pak ten kocar zavazel, ze jsem ho musela vezt prazdny.

swan42
20. únor 2023

Odložili jsme cca ve 3 letech. Nepujdu prece doktorovi 2 a pul hodiny 😅

sarinkaovinka
autor
20. únor 2023

z druhé ruky kočárek už nechci. ten první jsem sice koupila za pár peněz,ale je to potvora těžká má 16kg + 10 kg syn. Manžel říka,ještě počkat, nekupovat nový,tak asi počákáme a uvidíme.🙂 díky

krisstina93
20. únor 2023

@pampelina18 a to ti třeba roční dítě ujde několik km? To chodíte tak max po blízkém okolí ne? Si nedovedu představit, ze teď 13 měsíční dceři seberu kočár :D denně ujdeme tak 10km, plus třeba doktorku mame na druhem konci města, chodím s ni nakupovat, výlety podnikame túry, autem prakticky nejezdime. To ti to batole ujde? Mě by ničilo plácat se na par metrech kolem domu a všechno jít rychlosti sneka :D

michaela666
20. únor 2023

@krisstina93 Já chodila s nosítkem. Malá šla po svých, odpočívaly jsme kde se dalo a když nemohla, nahodila jsem ji na záda a kus poponesla. Za chvíli zase chtěla běhat.

Delší trasy nebo nákupy beru kočár ještě teď ve 2 letech. Slouží jako odkladiště věcí a když se někde zdržíme usne v něm a já se nemusím honem běžet domů, protože se mi válí po zemi a chce spát.

ada22
20. únor 2023

@sarinkaovinka no jo, ale to není chyba toho, že je z bazaru 😄 těžký by byl i nový. Chce si to vytipovat dle recenzí kouknout i na váhu, rozměry co o něm kdo píše, hodně toho je i na zahraničních webech. Kouknout na videa, jak se skládá apod. Ideálně vyzkoušet si ho někde v okolí. Jestli máš nyní kočárek za pár peněz a nejseš s ním spoko, tak poříd jiný a tento prodej. Celkem ti chápu 16 kg kočárek už je celkem dost a i hodně záleží na ovládání kočárku. Měla jsem starou trojkolky Quinny měla cca 16 kg, ale znát to skoro nebylo.

izz76
20. únor 2023

@sarinkaovinka Proč by to nemělo smysl,to ze dítě umí chodit,neznamená ze smysluplně dojde do nějakého potřebného cíle. Jedno dítě mi chodilo už v 9,5mesicich, přesto jsem golfky příležitostně využila až do 3let a u druhé to samé. Delší procházky,výlety, dítě si muže v kočárku pospat,navíc do kočáru se dá naložit dost věci,převlečení,svačinu,babovky na pisek, nákup.

izz76
20. únor 2023

@sarinkaovinka 16kg,to je fakt těžký kočár,kup si třeba valco snap,ten je lehounky,skladny,dobre se s nim jezdí. Manzel ať na nic nečeká,pro nej to dřina není..

sarinkaovinka
autor
20. únor 2023

@ada22 našla jsem tu dokonce starou diskuzi o tomto kočárku co mám : https://www.modrykonik.cz/forum/na-kocarkovani/kocarek-abc-design-viper-4-2017/?page=2

On není špatný, má velká kola,nadt.vysku rukojeti a ještě pár věcí,jen si nejsem že by se ještě prodal. Už tak jsem ho kupovala za 3000kč.

sarinkaovinka
autor
20. únor 2023

@izz76 no to máte pravdu, že pro nej to dřina není.😁 Je teda lepší ještě koupit kočárek s otočnou korbou nb. Si dítko už zvykne na to jezdit po směru? Mám vybraný Carrello bravo plus nebo Carrello Pulse a ty jsou jen po směru,ale lehoučké a dobře složitelne

ada22
21. únor 2023

@sarinkaovinka zkusila bych chvilku vozit dceru po směru jestli vám to vyhovuje. Ty kočárky po směru jsou lehčí, skladnejsi a mají i větší sedačky. Zkusila bych taky jestli se dceři bude v novém kočárku líbit. Nekterym dětem vadí, že nemají úplně rovný sed.

ada22
21. únor 2023

Jinak s tímto kočárkem ABC tu jedna maminka jezdí a vypadá moc hezky, škoda té váhy. Jestli je, ale v hezkém stavu, tak si myslím že máš šanci ho prodat.

ada22
21. únor 2023

@sarinkaovinka koukala jsem na bazar a tyhle kočárky si celkem drží cenu, takže pro někoho co chce kočárek jen na první rok s tím, že pak koupi jiný sporťák je to celkem dobrá alternativa.