Oyster Zero, Valco Snap nebo Petite&Mars - jaký sportovní kočárek vybrat na terén i cesty letadlem?

Zodpovězené
5. čer 2019

Zdravím.

Mám prosbu, chci koupit sportovní kočárek pro dceru (9 měsíců). Chci, aby byl skladný, prostorný a zvládl i terén (bydlíme na vesnici) a byla u něj možnost vzít ho i do letadla. Děkuji za odpověď 🙂

Ahoj!

Pokud má zvládnout i terén, rovnou vyloučím Valco Baby Snap 4. Je to extra lehký kočárek s žádným odpružením a koly, do kterých se ihned pozapichují kamínky. Je to vysloveně městský typ, který je výhodný právě díky nízké váze - ale ta je také zaplacena menší 'bytelností' v terénu.

Valco Baby Snap 4

Nafukovací kola Sport verze pomohou na nerovnostech, ale vysloveně na pravidelné terénní využití já osobně tento model určitě nedoporučuji.

Valco Baby Snap 4 Sport

Petite & Mars Street je na tom s bytelností podstatně lépe - zejména, znovu, pokud si k němu pořídíš nafukovací kola Air. Stále se však jedná o neodpružený kočárek, který na stále namáhání není vysloveně určen, a může ho to mírně "rozviklat”.

Petite&Mars Street

Za mě nej volbou zde je Oyster Zero - kvůli odpružení a dobrým jízdním vlastnostem. Zase to však není vysloveně terénní kočárek, ale něco samozřejmě ustojí.

Babystyle Oyster Zero

Kromě něj vzpomenu i Nuna Tavo, což je stejná kategorie, ale bytelnější konstrukce i kola a fajn odpružení.

Nuna Tavo

Za zmínku stojí i ABC Design Okini a snad ještě lepší Baby Jogger City Mini GT.

ABC Design Okini

Baby Jogger City Mini GT

A co se letadla týká - pokud neplánuješ kočárek brát jako příruční zavazadlo, každý bude ok. Půjdeš s kočárkem až ke letadlu, kde ti ho vezmou, odloží a při vystupovaní vyloží před letadlo. Na palubu se dají vzít jen některé - ultramini kočárky k tomu určené, ale ty jednoznačně nejsou vhodné pro každodenní používání, a už vůbec ne v terénu - jedná se o malé, skladné, lehounké kočárky, a s omezeným prostorem pro dítě.


Přeju to najpohodlnější kočárkování,

Eli z Modrého Koníka.