Poškozený kočár z kočárkárny, jak to řešit?

mafeska
15. pro 2013

Dneska odpoledne jsem zjistila že mám prohnutou brzdovou tyč u kočáru, který je zaparkovaný v kočárkárně. Chtěla bych to řešit ale nevím jak, máte prosím někdo radu? NAvíc nechápu jak to mohl někdo udělat, chtělo to fakt sílu. Kočár jsem chtěla prodat, ted už je neprodejný a navíc je mimo záruku.

lv
15. pro 2013

to je nemilé..kočárkárna je jistě zahrnutá v pojistce domu, ale jestli vám to někdo uzná, že se to stalo tam..čert ví..

laurital
15. pro 2013

@mafeska Pojištění domácnosti, ale samozřejmě záleží, co a jak v ní máte zahrnuto.Nám někdo poškodil horské kolo a bylo plněno z naší poj. domácnosti.Na kočárky se to běžně vztahuje také, alespoň u ČP.

mafeska
autor
15. pro 2013

@laurital to mě nenapadlo ale obávám se že to v pojistce nemáme ☹ a jak to máte zahrnuté v pojistce?

laurital
15. pro 2013

@mafeska Na kočárky, které jsou přímo v prostorách domu a řádně zabezpečené-tj. kočárkárna na klíč, balkon-se ta pojistka normálně vztahuje.Kočárek je brán automaticky jako součást vybavení domácnosti.Pokud máte poj.smlouvu u ČP tak se neboj a ihned nahlas škodu.

mafeska
autor
15. pro 2013

@laurital bohužel mám generali. mrknu na to děkuju ti. KOčárkárna je na klíč a ten má pouze ten kdo v kočárkárně něco má, bohužel je to zároveň i kolárna takže tam má nejspíš přístup celý dům. Běžně se mi stává že mám kočár naražený na kolech, která jsou zavěšné na zdi, nebo zapříčené cizí kolo kočáru mezi svým, několikrát se mi stalo že mi ho porstě někdo "přestěhoval" o kus dál protože tam vadil dětským kolům které jsou běžně fláknuté na zemi.

laurital
15. pro 2013

@mafeska Já mám pocit, že kočárek je běžně zahrnut v poj. domácnosti.Nenechej se odbýt.

mafeska
autor
15. pro 2013

@laurital zjistím to děkuju za tip

mafeska
autor
15. pro 2013

@laurital tak jsem mrkla do smlouvy, věci v nebytových prostorách tam sice je, ale v kolonce roční pojistné je 0,- takže mám smůlu ☹ vůbec mě nenapadlo to po narození dcerky upravit ☹

mafeska
autor
19. pro 2013

@lv dům pojištěný je ale pojistka se nevztahuje na věci jednotlivých vlastníků v nebytových prostorech. Pokoušeli jsme se zjištovat co s tím a i kdybychom měli věci v nebytu pojištěné, pojištovna by potřebovala protokol od policie o vandalismu, jenže kočárkárna je pod zámkem a ten poškozený není takže se s tím nedá nic dělat.