První kočárek - jaký doporučíte?

kos_atka
21. únor 2019

Ahoj holky, vybíráme první kočárek a ačkoliv je toho internet plný, chci se zeptat na vaše zkušenosti. Cenu budu řešit druhotně. Ráda bych bezpečný, kvalitní kočárek vhodný do terénu a především lehký/jednoduchý na skládání do auta (preferuju 4 kola, na trojkolky jme neslyšela moc dobrý ohlas).
Upřímně nevím, jestli jít do trojkombinace, většinou vídám, že sporťáka pak každý kupoval nového, protože ten z trojkombinace nevyhovoval. Takže beru tipy na samostatné kočárky, sedačky i kombinace.
Moc děkuju!

leilinka1234
21. únor 2019

Trojkombinace tfk a max spokojenost. Už vozí druhé dítě a vše 100% v pohodě 🙂

kos_atka
autor
21. únor 2019

@leilinka1234 Vypadá super, ale nechci trojkolku :(

jednaholkaa
21. únor 2019

@kos_atka Taky jsme si poridili TFK. Jeste jsem zvazovala Easywalker, to je ctyrkolka kdybys na nej chtela kouknout..

leilinka1234
21. únor 2019

@kos_atka maj i čtyřkolky ;)

kittyy17
21. únor 2019

@kos_atka kdy máš termín? Já kdybych mohla vybírat znovu, šla bych do tfk. Měla jsem Jané slalom, byl super, ale malý. Do korbičky se syn nevešel ve čtyřech měsících, což v prosinci nebylo úplně nejlepší, a sporťák byl malý v roce, nemohl se v něm pohodlně vyspat.
Tak jestli budeš mít v zimě půlroční dítě, vybírej spíš podle velikosti korby. Tfk má velkou...

uzjetotak
21. únor 2019

Dvojkombinace Bugabooo cameleon (příp.Fox). Autosedacku samozrejme zvlast, z zadne trojkombinace (na kocar ji pak nasadis pomoci originak BGB adaptérů). Velká hluboká korba, do které se Ti bez problémů vleze i obři půlroční dítě v tlustém fusaku.

kos_atka
autor
21. únor 2019

@kittyy17 Termín mám začátek července 🙂 Te´djsem narazila na Kočárek INGLESINA Quad loňský rok za super peníze, ale je fakt, že ta korba je menší, tak teď nevím Jdu pohledat TFK na 4 kolech do terénu, všude vidím jen trojkolky :(

kos_atka
autor
21. únor 2019

@uzjetotak Ten nedoporučují do terénu, ale dají se dokoupit jiná kola

kos_atka
autor
21. únor 2019

@leilinka1234 Asi jsem tupec, ale nenašla jsem jedinou 4 (vyjma dvojčat)
resp našla jen sporťáka, ne korbu

kittyy17
21. únor 2019

@kos_atka vlez do obchodu a vyzkoušej si jak to jezdí. Klidně i ten na chodník. Trojkolka je super ovladatelná, nikde se nepreklapi, uvidíš...

kos_atka
autor
21. únor 2019

@kittyy17 Přítel je silně proti trojkolce, takže nutit ho nebudu...ten kočár je dost drahej, aby musel dělat kompromis

jednaholkaa
21. únor 2019

Me se libil krome toho TFK tenhle: https://www.emimino.cz/zkusenosti/easywalker/qt...
Lidi co ho meli tak ho hodne chvalili i do terenu. Ten bych brala kdyby nam vadila trikolka.
Pak jeste myslim Britax Go Big je pry fajn do terenu a neni to trikolka. Ale obecne ty sportovni/tereni kocarky jsou spis trikolky. Bugaboo bych ti nedoporucovala, neni ani do terenu a jeste ma kolibkove sezeni..

drdovi
21. únor 2019

@kos_atka Mám Bugaboo Cameleon a pořídila jsme si k němu i termí kola, ale nakonec jsem je po pár puzitich prodala. Bydlíme na vesnici a po polnackach to zvládne kočár dobře i bez nich a když je nejhůř, otočím madlo, (Cameleon má přehazovací) a projedu vše. Ale pokud chceš hlavně do terénu a ne jen na občasnou projížďku polňačku, tak je lepší od bugaboo Buffalo, to je parník, s tím přijedeš vše. Ještě jsem vyzkoušela od maxicosi muru a ta má opravdu velkou a prostornou korbu a taky jela jako tank. Ale nevím, jestli se dá ještě sehnat.

kos_atka
autor
21. únor 2019

Já hlavně potřebuju buď trojkombinaci nebo tip na sporťák a hlavně korbu - nejvíc mě teď trápí právě korba, tu budu potřebovat první Každopádně všem děkuju!

ter
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
veronicka89
24. únor 2019

@kos_atka trojkolky jsou dio terenu nejlepsi …
spatnou povest trojkolkam delaji maminky co si koupi jednu z levnejsich trojkolek ktere nejsou kvalitni stabilni nic … takze v 1. rade bych sla do obchodu zkusit kocarky ...projet se po prodejne s nim ,,,, zkusit ho slozit atd

ja mam Rada Baby jogger ( krom jinych) odpovida tomu co pises - rychle a na maly rozmer se sklada a je prima do terenu - dite ze tam dlouho vleze a je to velmi kvalitni kocar ktery zmakne xx deti avypada porad dobre a neni rozvrzany 🙂 tfk je podobny jen rozmerove meine skladnejsi 🙂 ikdyz ty lite jsou asi taky zu skladne ty neznam 🙂

kos_atka
autor
24. únor 2019

@veronicka89 ten mi přesně doporučila kamarádka a asi ho ve finále vezmu Nevim jestli od nich vzit i to vajíčko Nemáte někdo zkušenost?

jednaholkaa
24. únor 2019

@kos_atka Baby jogger je fajn, ale treba ten City Elite moc odpruzeny neni, ten je spis do mesta. A Summit je do terenu, ale zase do mesta ma dost veliky kola.. Taky jsme oba napred zvazovali, ale nakonec nam i prodavacka doporucila Tfk..

kos_atka
autor
25. únor 2019

@jednaholkaa ono to odpružení je taky dvojsecny Někdo to chválí a někdo ze pak prcek v kočárku moc “pruží” Máme to spis na vesnické cesty než sport v přírodě,tak odpružení jen předního kola by nemělo vadit Já vyrostla v kočáru bez odpružení a máma se mnou doslova drncala o práh,to me prý uspalo 🙂) Tak toho se nebojím V tydnu na nej zajdu mrknout a rozhodnu se Všem moc dekuju!

katusad
13. bře 2019

Za mě baby design Lupo. Velká korba s mírným polohovanim, pohodlný a velký sportak, i pro veliké a dlouhé deti, jde až do lehu, zvetsovaci striska. Lze otáčet po i proti smeru. Nafukovací kola. V terénu vydrzi fakt hodně. Snadno se skládá. Mají krásné designy, každý rok nové. Velký zavazadlový prostor. Jedina nevyhoda možná trochu větší hmotnost. A brzda není na riditkach. Poměr cena a výkon - výborná volba.

zuzinazuza22
27. únor 2023
Uživatel zuzinazuza22 je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od zuzinazuza22.

Najde se někdo kdo má nový kočárek Noordi fjordi?

dizi
27. únor 2023

My kupovali Britax Go Big, má kvalitní autosedačku, velký úložný prostor, sedačka se dá dát směrem čelem k mamince i aby dítě vidělo po směru jízdy.
V obchodě jsme řekli, že jestli se nám vejde do kufru, tak ho bereme a vešel se. A to nemáme moc velké auto.

zelenaesmolda
27. únor 2023

@kos_atka
co Thule jestli potrebujes kocar do terenu?

lenulen
27. únor 2023

Ja byla nadsena z Roan marita, je velky, krasny, mnoho vzoru, takova klasika 🙃

lenulen
Autor odpověď smazal
Zobraz
lvl16
27. únor 2023

Trojkombinaci nebrat, bývají u nich nekvalitní vajíčka do 10kg. Dvojkombinace v pohodě, neznám snad nikoho, kdo by kupoval další sporťák. Maximálně tak golfky pro větší dítě třeba na dovolenou.
My máme Easywalker Harvey a miluju ho, ale má menší korbu. Syn musel do sporťáku už v 6 měsících (což nám nevadilo, už seděl).
Každopádně doporučuji koukat po kočárkách od 15-20 tisíc nahoru, ty levnější obvykle za moc nestojí.