Rizikové těhotenství, snížila by se mi výplata?

miskamysicka
3. zář 2017

Ahoj, chtěla bych se zeptat na Vas nazor. V pracovni smlouve mam psanou fyzickou zatez skupiny C, bud beham po sklade nebo stojim u stolu, nikdy nesedim. Taky predavam prepravcum baliky, denne mi projde rukama cca 400-500 baliku, pri cemz jeden balik ma od 2 do 30 kg. Kazdy musim nacitat do ctecky a vzit ho do rukou, z palety ho podat primo ridicovi, ktery ho dava do dodavky.
V obdobi Vanoc je tech baliku i treba 800-1000 denne.
Mam ranni, odpoledni a jednou tydne 13 hodinovou smenu. Kazdy 2. vikend mam pracovni.
Ted v tydnu jdu na UTZ a s gynekologem se teprve budeme o praci bavit, ale chtela bych se zeptat, jestli a v jake vysi by se v pripade, ze bych sla domu na rizikove snizila mesicni vyplata? Samozrejme bych radsi pracovala a jeste si co nejvic penez usetrila, ale s takovou fyzickou zatezi to nevidim uplne ruzove.
Dekuji moc za odpovedi.

bayt
3. zář 2017

Musí tě přeřadit na práci vhodnou pro těhotné (žádné těžké balíky). Pokud nemůžou, máš nárok být doma za plný plat. Rizikové se dává v případně zdravotních potíží a nemocenská je zhruba půlka tvého platu.

miskamysicka
autor
3. zář 2017

Je to pocitano jako klasicka nemocenska? Tedy nejakych 60% z bezneho platu?

ferrari
3. zář 2017

Jestli ti mohu poradit zůstaň doma,ja měla podobnou práci a hned jsem šla odzačatku na rizikové těhotenstvý nechtěla jsem ublížit sobě ani miminku a toď otázka jakou máš Šmoulo jestli na neurčito a nebo dohodou ja mam smlouvu na neurčito s moji výplatou 13500kč my chodí necelých 10000kč

miskamysicka
autor
3. zář 2017

@bayt Ja se prave bojim, ze tam zadna takova prace neni volna, proto se ptam uz na tuhle variantu. Dekuji za odpoved. 🙂

bayt
3. zář 2017

@miskamysicka
ano, je to stejná výše

bayt
3. zář 2017

@miskamysicka pokud není, máš nárok být doma za plný plat - takže nerozumím tomu, proč bys šla na rizikáč, když nemocná nejsi, je to pěkně nevýhodné

miskamysicka
autor
3. zář 2017

@ferrari momentálně na určito, do února 😒

barca90
3. zář 2017

Jak pise bayt, musi te preradit na jinou praci, kdyz zadnou nemaj, tak budes doma za plny plat. A neschopenka v tehotenstvi se pocita jako klasicke nemocenska, takze cca 60% z platu a vychazky, ktery budes muset dodrzovat do doby, nez budes moct nastoupit na materskou, kdy se neschopenka ukonci.

tulena
Autor odpověď smazal
Zobraz
ferrari
4. zář 2017

@miskamysicka no tak zkusit jiné misto jak píšou holky a když nebudou moc vyhovět tak jít na rizikové a mohou ti i prodloužit na neurčito nevim jak to chodí ve vaší firmě,ale mě to tak udělaly😉

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru