Sourozenecký kočárek. Jaký byste doporučily?

ivuska103
17. únor 2020

Holky jaký byste doporučili sourozenecký kočárek? Děkuji za tipy.. ☺️

j.a.n.i
17. únor 2020

@ivuska103 No, nepíšeš, jaké na něj máš požadavky... Já nedám dopustit na Perego Duette, ale do kufru běžného auta ho fakt nedáš.

jirovapa
17. únor 2020

@ivuska103 mám Nuna Demi Grow a jsem moc spokojená 🙂.

penelopaw
17. únor 2020

My si pořídili Easywalker a zatím spokojenost. S ohledem na vyšší pořizovací cenu mám ovšem i své výhrady (např. korbička je doporučena jen do 6 měsíců věku, je poměrně úzká, takže zimní fusak nebo větší mimčo se nemusí vejít, chybí kšíry na bezpečnější vození miminka + u sportovní sedačky nelze sklopit do úplného lehu). Výhodou je ovšem velice nízká hmotnost + opravdu snadná manipulovatenost kočárku a nafukovací kola. Ovšem už to chce logistiku při skládání do auta - takže jak tu padlo, záleží na tom, co vše od toho chceš. My auto nemáme, takže skládání řešit nemusím, chtěla jsem mít děti vedle sebe (ne za sebou / nad sebou), chtěla jsem přídavný board na nejstaršího. Košík pod kočárkem je relativně velký, takže se tam něco vejde (i když tyče brání naložení nějakého rozměrnějšího zboží typu toaleťáku).

jahodnice
17. únor 2020

@ivuska103 my jsme měli Baby Jogger City select, děti jsou rozdíl 18 měsíců. Kočár je skladný i do auta, dá se použít i pro jedno dítě. Byla jsem moc spokojená.

ivuska103
autor
17. únor 2020

Díky holky za tipy..a co Valco snap duo? Akorát nevím jestli tam jde použít novorozeneckou vložku

misamisenka
17. únor 2020

@ivuska103 My meli Valco snap Duo s vloznou taskou. Ta je teda na chvili, protoze tim dost zmensuje prostor diteti, ale to bude asi u vsech tech kocaru podobny. Potom jsem pouzivala kojenecky nanoznik https://www.detskelevneobleceni.cz/p/valco-koje... Ten jsme pouzivali celkem dlouho. Neni to spatny kocar, ale neni na zadny extra teren. Kdyz jsme jeli nekam trochu do terenu, tak jsme si zadni kola menili za nafukovaci (mame je od bezneho Valca). Pouzivali jsme ho teda jenom tak jednou dvakrat do tydne, na kratsi vzdalenosti jsem jezdila s hlubokou korbou a skatem, ale mame rozdil 27m.

versatilka
17. únor 2020

Easywalker duo. Měla jsem ho tedy na dvojčata a byl super. Valco jsem si jednou půjčila od kamarádky na procházce a hodně rychle jsem ho vrátila..

janalov
17. únor 2020

TFK je za nás Top. Valco je v pohodě, pokud nepotřebujete kočárek, který zvládne komfortně terén, stěrk, kočičí hlavy apod. Případne bych ho brala s nafukovacími koly. Pokud jste z okolí Ostravy zajisté se vám vyplatí zajet do obchodu dvojčátka.cz. Paní Valo je úžasná žena, poradí, pomůže najít řešení na míru a ne vám vnutit drahý kočárek kvůli ceny. Pokud to máte daleko, i tak má na svých stránkách spoustu srovnání kočárků, záleží opravdu co hledáte.

fyii
17. únor 2020

@ivuska103 ahoj ja mela Bugaboo Donkey bazarovy a byl super, zase jsem ho velmi slusne po servisu prodala. Lepsi nenajdes, projede vsechno a nenadres se. Cena je vyssi, ale pokud se k nemu slusne chovas, tak se neznici a posles ho dal. Malou jsem mela v hluboke korbicce 10 mesicu, kluk byl ve sportovni sedacce. Rozdil mezi detmi 20 mesicu.Byla jsem s nimi i sama na horach a projeli jsme vsude.

monaluza
17. únor 2020

Meli jsme easywalkera, spokojenost, jen ta korbicka je fakt uzounka, vydrzela snad jen ctyri sice, pak uz to a fusakem fakt neslo. Jakmile prestal byt potreba, obratem ruky jsem ho prodala s minimalni ztratou.

xtina123
18. únor 2020

Ted jsem kupovala nový Bugaboo Donkey, je skvělý. Presne, jak píše paní nahoře...jede téměř sám, je skladný, lehký a pěkný...což sourozenecke kocary moc nebývají

ninolleta
18. únor 2020

@ivuska103 já bych doporučila TFK twin trail nebo TFK twin adventure. Jsou to skvělé kočárky.

etna1
19. únor 2020

My čekáme dvojčátka, takže taky sháním kočárek pro dvě děti. Hodně jsem narazila na doporučení na Bugaboo Donkey. Ale co jsem pak osobně mluvila s maminkama a probraly jsme krom kladných i ty záporne zkušenosti, tak jsem se rozhodla pátrat dál. Hodně z nich mi řeklo, že jim příjde dost předražený, na to, jak je po jednom používání opotřebený a že je potřeba před prodejem udělat servis. Což si teda myslím taky. Vadilo jim i to, že po roce a půl museli kupovat nový větší golfáč. Což se asi vzhledem k limitům kočárku dá čekat. Tak jsem se rozhodla pátrat dál a najít nějakou levnější variantu, která mě po roce a půl používáni nebude tolik "bolet".
Našla jsem Dorjan Twin, ale pozor, verzi 2020. Podle diskuzí ke starším modelům jsem zjistila, že výrobce dobře reaguje na připomínky maminek se staršími modely a většinu z nich v tomto modelu 2020 vyřešil. A ta cena, do 20 tisic je příjemná. Tak uvažujeme o něm, s tím, že jsme si řekli, že to není sice bůh ví jaká značka, ale když ho za tu jednu sezónu zničíme, že nás to asi nebude tak bolet, jako u toho Bugaboo..tak uvidíme no 😉
Navíc nám hodně připomíná kočárek Noordi Polaris, se kterým jsme byli u prvního dítěte spokojeni opravdu hodně a že teda vydržel opravdu drsné zacházení a dost cestování bez jakýchkoli komplikací.

robado
10. bře 2020

My jsme měli Phil and Teds, používala jsem ho denně. Je to už ale 14 let, dnes je mnohem větší výběr.

klara135
4. dub 2020

@etna1 dobrý den, mohu se zeptat, zda jste nakonec zůstali u toho Dorjanu? Já nad ním taky dost přemýšlím, ale mám strach z té sportovní verze. Jestli neni moc úzká? Aby se mi tam pak vešli roční děti i s fusakem? 🤔🤷‍♀️

etna1
2. kvě 2020

@klara135 mame ho objednany, ale mel by prijit, vzhledem k aktualni koronavirove situaci, az nekdy v pulce kvetna. Uzsi ty korbicky i ty sportovni nastavby, oproti kocarku pro jedno dite, urcite jsou. Ale to je pochopitelne, musi do toho prostoru vtesnat dve. Ale co jsem to premerovala s jinymi znackami, tak jsou ty rozmery u vsech obdobne. Vetsi jsou pak az samostatne jen u "dvojgolfacu".
Ale to je dano tim, ze zakladni typy kocarku v sestave, vajicko-korbicka-sportovni verze, jsou delane tak, aby jste prosla vstupnimi dvermi od bytu, tzn. do 90cm sirky. Kdezto ty "dvojgolface" uz ne. Tam se pocita, ze je nechate nekde v kocarkarne, protoze v tomhle veku uz deti vetsinou slusne chodi a ke kocaru s nimi dojdete..