Tula Standard vs. Tula Toddler

wilburg
29. čer 2017

Ahoj holky, mám skoro rok a 1/4 starého synka a ráda bych pořídila nosítko. Nadchla jsem se Tulou, měla jsem možnost si jí vyzkoušet a jsem z ní fakt nadšená. Teď bych ráda nějaké pořídila, ale nějak si nevím rady co zvolit. Tula nabízí dvě velikosti Standart a Toddler. To první je dle výrobce doporučeno cca od 7 kg, to druhé až od 11kg. Ale zjistila jsem, že se k tomu dá koupit vložka a nosit díky tomu mimčo od zhruba 3 kil, takže od mrňouska. Plánujeme druhé mimčo a já bych ráda nosítko využívala pro obě dítka. Pro Alexe, který má teď cca 12kg i pro to další maličké. Nevím co je lepší zvolit jestli velikost Standart nebo Toddler, ta vložka se snad dá použít do obou. Poradíte někdo, máte zkušenosti?

kristynatita
29. čer 2017

Tak v tom pripade bide nejlepsi Kibi, je zvetsovaci...

bonulinka
29. čer 2017

@wilburg Máme Tulu toddler a ta je vhodná až tak od 18 měs. Pokud teprve teď čekáte miminko, tak pak už Tula baby bude pro staršího malá...Osobně bych pro případ, že chcete v jednom nosítku nosit oba, pořídila rostoucí Andalu. Ale lepší je mít na každé dítě vlastní nosítko. Vložka se moc nedoporučuje, dítě tam nemá ideální polohu.

claire90
29. čer 2017

Vložka z Tuly není vůbec vhodná, dítko tam nemá správnou polohu. Takže pokud trváš na Tule, tak pro staršího to už bude chtít pomalu Toddler, pro mrně pak od novorozence volit nosítko vhodné pro něj - Caboo, Storchenwiege, Emeibaby, Bondolino, šátková meitai, Fidella Fusion baby size.. Kibi je fajn volba, pokud člověk chce nosit od cca těch 3-4m do 3-4let, není třeba nic měnit, nicméně taky to není vhodné pro novorozence 😉 Pokud tě zajímá víc, máme tu skupinu Nošení dětí, kde rády poradíme, případně projdi skupiny na FB Nosíme děti, Ergonomické nošení dětí, Moderní nosičky, případně v ND je seznam i regionálních skupin, kde se většinou pořádají i srazy, že si člověk může vyzkoušet, osahat, vidět rozdíly.. 🙂

eliskahartmanova
29. čer 2017

Ahoj,
kamarádka má zkušenost s Tulou Baby (dneska asi označují standart). Kupovala jí s vložkou a malého nosila cca od 4 měsíce. Dneska mu jsou skoro 2 roky a ještě stále nosí, samozřejmě už bez vložky, tu používali, mám dojem cca půl roku. Ale hodně záleží, jak máš velké dítko. Na větší spíš doporučujou Toddler, protože má vyšší a širší zádovou opěrku. Tu vložku jde myslím použít u obou velikostí. A taky myslím, že je o dost levnější ta velikost Baby (Standart), takže záleží na tobě a velikosti mimča.

wilburg
autor
29. čer 2017

Kibi je české, ale já s ním nemám žádné zkušenosti. Storchenwiege mi nesedělo, měla jsem pocit, že tlačí. Ostatní moc neznám. Díky moc za rady. Takže doporučujete raději pro každé dítko zvlášť a nebo teda Kibi, chápu správně?