Hojdavak, máte zkušenost?

denisamaz
21. dub 2016

Ahojte holky mám dotaz, máte někdo zkušenosti s hojdavakem. moc se mi to líbí ale mám strach že jakmile se mi začne mimčo více hýbat sedat atd že by mi z odtud mohlo vypadnout. Sice píší že je to až do 15 kilo ale i tak.

annaluciapetrzel
21. dub 2016

nejlepsi vec kt jsem kdy mela. bez ni bych se zblaznila. mimco nevypadne. ja jsem dceru v tom houpala tak ze litala nahoru dolu (ptze ji to uklidnovalo a libilo se ji to a rychlej usla) a nevypadlo. Dcera nespala NIKDY v postylce. pouze v hacce (stejne jako hojdavak, ale od Pech) nebo se mnou. Spala v tom do jednoho roku. Za mne URCITE dobra investice. Za ty klidne noci to stoji za to ;)

denisamaz
autor
21. dub 2016

@annaluciapetrzel Mám právě strach že když budu třeba vařit ,dávat pračku nebo budu třeba otočená zády a mimčo se začne šmrdolit a já to neuslyším tak aby nějak nevypadlo nebo nevyklouzlo.

pajula123
21. dub 2016

@denisamaz Taky máme hacku a za mě je to nejgeniálnější vynález vůbec. Přes den nejlepší místo pro spaní pro malého (4,5 měsíce) - v kočárku poslední dobou spinká hodně málo, když ho uložím do hacky a pohoupám, krásně usne. Teď zrovna mi v ní spinká už skoro dvě hodiny. Nevím teda, jak to bude, až si bude sedat, ale zatím paráda. Máme ji pověšenou vcelku kousek nad zemí, tak možná bude stačit třeba položit pod ní peřinu. Každopádně určitě doporučuji 🙂

annaluciapetrzel
21. dub 2016

@denisamaz ja se bala ze z toho vypadne, kdyz uz si sedala a ani nahodou... jinak pod ni jsem nemela nic. jak rika @pajula123 nejgenialnejsi vec ... spousta veci na mimi je naprosta zbytecnost, ale todle.... neni 🙂

rebe
21. dub 2016

Nelze z toho vypadnout. Občas do toho dávám dvouletou dceru a ani ona se ven sama jen tak nedostane.

beida
11. čer 2016

Zítra se jdu v Praze podívat na Kašpárkohraní do Letenských sadů, kde bude stánek s Hojdavákem. Uvažuji o jeho koupi pro svou dceru, která žije v Londýně v malinkém bytečku. Má trochu strach s tím, zda se dá bezpečně upevnit do stropu apod. Máte někdo osobní zkušenost s tím, jak moc to bylo složité Hojdavak nainstalovat? Dívala jsem se na jejich stránky, ale zatím z toho nejsem moc moudrá. Snad až si to zítra celé prohlédnu, budu vědět, jak na to. Díky moc za veškeré rady a doporučení.

denisamaz
autor
12. čer 2016

@beida dejte prosim vedet jak jste dopadla a co jste se dozvedela... diky

beida
13. čer 2016

Včera jsem si to prohlédla na vlastní oči a zcela určitě to dceři koupím. Vypadá to dokonale a snad ani ta instalace nebude příliš složitá. Do stropu stačí navrtat díru, vložit do ní hmožděnku a ten hák - jen nesmí být strop sádrokartonový. Další variantou je pověšení na hrazdu mezi dveře. Háček do stropu má unést 125 kg, takže žádné obavy. Rozmyslím si jen tu barvu a v sobotu 18.6. si to u nich pořídím na Áčkofestu v Praze na Střeleckém ostrově. http://www.ackofest.cz/

denisamaz
autor
14. čer 2016

@beida Mockrát Vám děkuji za názor. Taky si ho objednám asi přímo z hojdavaku. Do prahy je to pro mě dost daleko.

beida
15. čer 2016

Teď už jen vybrat tu správnou barvu 🙂

marty87
23. črc 2016

Zdravím také o něm uvažuju. ale bojím se spíš, že si na to zvykne a pak nebude chtít spát v postýlce. Jak vy to máte?

netanel
23. črc 2016

My máme hacku a jsme asi jediní na světě, kterejm to nevyhovuje, malej tam vydrží jen chvilku a pak řev.

2015ela
16. srp 2016

My máme taky Hojdavak a byla to ta nej věc co jsme pořídili. Malej se v tom uklidní téměř okamžitě a manžel mi tak dokáže pohlídat, když potřebuju. Navíc ho bereme i na chalupu a na víkendy k našim a když je teplo, hodíme kolébku na strom - fakt super věc. Ale je jasný, že co dítě,to originál a několika málo mimčům to prostě vyhovovat nemusí. Teď navíc mají variantu XL a co jsem četla tak Hojdavak plánuje i kolébku pro větší děti, takže pokud bude malej i po 15kg houpačku chtít, tak pak pořídím větší a je to 🙂

denisamaz
autor
17. srp 2016

@2015ela Dobrý den, Vám za názor. Teď jsem slyšela od jedněch známých, že měli něco podobného a už by to nechtěli pač si malý tak zvykl na to pohupování že pak už v postýlce nebo kočárku nechtěl vůbec spát. Vy s tímto nemáte problém?

annaluciapetrzel
17. srp 2016

@denisamaz dobry den deniso. ja jsem pouzivala zavesnou kolebku PROTOZE mi mala nechtela vubec spat na postylce. ne naopak. A kdybych ji nemela tak nevim ptze mala nechtela byt ani v kocarku, ani v postylce a ja silela. Takze kolebka a satek/pk nositko bylo jedine reseni. Ale kazde dite je original. Nektere deti v tom napr nechteji byt vubec. kamaradka ma dite s refluxem a to tam vubec nemuze byt (holky nejake tipy? nemely jste nekdo dite s refluxem? nejde ani satkovat). Takze, odpoved na otazku jak se v kolebce bude libit Vasemu diteti nikdo nevi. 🙂 to Vam Vase mimco rekne samo. Ja asi byt Vama udelam to ze zacnu postylkou a uvidim. At to nekupujete zbytecne. Ale napr. ja koupila zcela zbytecne postylku. Ale uplne. Mala v ni nespala ani 1x 🙂.

denisamaz
autor
18. srp 2016

@annaluciapetrzel Moc děkuji za názor... 🙂

veveruse14
18. srp 2016

@denisamaz za mě byla investice do této věci snad nejlepší, kterou jsem v souvislosti s dětmi udělala-zrovna mi v ní už od devíti od rána spí dcera...oběmé děti v ní vždy spali delší dobu než v postýlce, položila jsem je tam, zazpívala popř pustila oblíbenou hudbu a bylo vymalováno🙂 i po čas třeba růstu zubů nebo když jsou rozmrzelí, a jde je těžko uspat, tak hacca je prostě jistota. syn v ní spal do 18ti měsíců, protože pak musel uvolnit místo sestřičce, ale přechod do postýlky naprosto v klidu, žádná závislost ( používali jsme ji na denní spánek, v noci normálně v postýlce), i co se týče spaní vkočáře, žádný problém. Dcera je ještě malá, takže za ni ještě nemůžu říct, spí v ní i část noci, a taky pohodička.
jo ajak se tu psalo, že dítě nevypadne, tak mmě se to stalo 😀 syn se nečekaně probudil, já byla sama doma, ve sprše, začal se vztekat, a než jsem doběhla, tak se vysoukal, nic se nestalo, měla jsem pod haccou vypodlozeno, a byla to moje chyba, protoze nebyly zavazene oboje ty tkaničky....ale stát se to může, takže u živějsích děti doporučuji zavěsit nízko a podložit dekama🙂 od synova roka visela hacca kousek nad zemí, aby šlo pohodlně houpat a super.

2015ela
18. srp 2016

Mimčo si opravdu může zvyknout na leccos, ale pokud nespí a brečí a Hojdavak ho zklidní a uspí, tak jsem za to ráda i na těch několik měsíců. Jakmile z kolébky vyroste, tak holt budeme řešit větší kolébkou anebo to 14dní vydržíme než si zvykne na něco jiného. Za ten klid a péči na začátku to ale rozhodně stojí 🙂

foxikkk
14. lis 2016

DObrý den, mohu se zeptat, zda má někdo zkušenost s hojdavakem z Fleru? Jsou tma dost rozdílné ceny, tak zda je nějaký rozdíl??
např. toto: https://www.fler.cz/zbozi/zavesna-kolebka-svetl...

2015ela
16. lis 2016

No já bych asi do Fléru nešla. Nezdá se mi, že by to byla kvalita a jak tak koukám není na pružině jako pravý Hojdavak. Ten gumicuk nebo co tam je asi nebude moc citlivý na houpání. Navíc teď jsou na hithitu v akci - mají tam projekt na nová houpadla a jsou tam super slevy právě i na Hojdavak 🙂

mamkakata
4. čer 2017

@denisamaz Máme stejný problém. Podařilo se známým odbourat ,,závislost" na Hojdavaku u malýho??? pokud ano jak se jim to podařilo. Děkuju

barnysekkk
6. zář 2017

Neexistuje nějaké reseni montáže když máme všude sádrokarton?

rebe
7. zář 2017

@barnysekkk Dělají se i stojany, případně je možná jej zavěsit do dveří.

2015ela
13. zář 2017

Na webu hojdavaku v blogu myslim maji postup jak zavesit do sadrose.

skrzi
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
viki999
27. únor 2018

Ahoj holky, ráda bych obnovila diskuzi a Vás poprosila o názor, přemýšlím zda velikost standard nebo XL - nemáte foto v interiéru abych si udělala představu kolik místa to zabere?
Kterou variantu jste pořídily a nelitovaly jste, že jste nevzaly tu druhou?

Díky moc!

kozaci
27. únor 2018

Přidám otázku. Nemáte zkušenost, jak přidělat Hojdavak, když máte sádrokartonové stropy? Neexistuje nějaké uchycení do zdi, nebo speciální věšák?

viki999
27. únor 2018

@kozaci mají stojan, ale je značně drazsi nez samotny hojdavak.. pak je uchyceni mezi dvere- hrazda.. u SDK asi dost zalezi co mate nad nim, jak je odsazeny.. SDK sám o sobě neunese nic..
My máme SDK v podkroví, ale přímo na krovu, takže by se dalo kotvit do trámů..

martinato1989
27. únor 2018

@kozaci taky si myslím, ze to neunese....

@viki999 my máme standard, chtěla jsem ho abych do nej dala novorozeně a byla to blbost, musela jsem aspoň par týdnu počkat a stejně ji tam ještě nedávám, je na to moc malá a byla tam akorát zlomena...takže ještě cekame až vyroste.

viki999
27. únor 2018

@martinato1989 I přes tu matracovou vlozku se to tolik prohne? Jinak teda mi přijde dost velký i ten standard dle foto.. ale manžel má 2 metry a nemám sajna jak velký bude prcek :D