Jakou matraci máte pro své děti ve velkých postelých?

sonije
14. bře 2009

Ahoj,
tak jsem dnes pořídili postýlku s klouzajdou, k ní polohovatelný rošt (malý trpí na rýmy) no a objednala jsem matraci, jenže teď se mi to rozleželo a chci se zeptat vás, jakou matraci máte pro své děti ve velkých postelých? Já objednala s paměťovou pěnou od Dormeo, je na ni i 15 let záruka, ale teď přemýšlím, jestli třeba latexová nebo gelová nejsou lepší. Už tak zaplatím za tu s pamětí, která reaguje na teplotu těla, 5000,- a víc bych asi nedala, ale koukala jsem, že jiné firmy mají i latex levnější.. Jen zas nevím, jestli to není moc tvrdé.. Poradíte?

lena27
29. dub 2009

koupili jsme latexovou asi za 4500,- a nejradši bych na ní spala já

danu
26. říj 2009

evette • Dnes o 21:16
Ahojte,
kedze moja 1,5 rocna dcerka nechce spinkat vo svojej postielke, tak mame spojene 2 velke postele a na jednej som ja a na druhej mala. Ja mam ortopedicky matrac, kedze mam skoliozu, ale na posteli, kde spi dcerka je stary matrac uplne makky a chcem jej kupit novy. Nemate s tym skusenosti, ze aky by bol vhodny? Radila som sa s viacerymi predajcami matracov, ale kazdy mi poradil nieco uplne ine a tak mam v tom poriadny chaos. Jedni vravia, ze tvrdsi, druhi maksi a najnovsie mi jedna firma odpisala na mail, ze pre take male dieta nie je vobec vhodny matrac pre dospelych. Ale co mam robit, ked v postielke nezaspi, dokonca si do nej ani len nelahne? Vopred dakujem za vase prispevky

lienka79
27. říj 2009

my mame materasso...pruzinovy..iny nebol vhodny do nasej postele...s odopinatelnym zipsom, letna/simna strana..stal cca 6300..a som spokojna...vysoky asi 18 cm...
Ked uz..tak kvalita..evd je to na par desiatok rokov...nie?

iloha
27. říj 2009

my postel i matraci koupili u nábytek Jelínek - matraci nám doporučili ze studené pěny, protože si jí vytvaruješ podle tělesné teploty http://www.rothwell.cz/Studena-pena-matrace-PER...

iloha
27. říj 2009

samozřejmě že máme rozměr 190 na 90, tady je to jen jako dětská matrace
a zatím jsme s ní absolutně spokojeni

vejinka
15. bře 2010

ahojte my sme dnes boli popozerat matrace lebo chceme syna premiestnit do velkej postele a do postielky pojde druhe babo a kolko ludi tolko nazorov vraj najlepsi je jednoznacne tastickovy pruzinovy tak do cca 90kil viac netreba a vraj v ziadnom pripade nie s peny vraj pena vydrzi ze vsim vsudy tri roky a mozete ju vyhodit takze tm smerom my nejdeme a teda investujeme do tastickoveho ale niekde nam povedali ze pur pena je zlaa niekde je je dobra mam v tom chaoz 😅 poradte ake mate skusenosti diky 😉

kalerat
29. dub 2010

ahoj,

taky teď sbírám tipy na výběr matračky do postele. Na Dormeo jsem koukala a tak špatný mi nepřijdou. Dobře vypadá i ta od ilohy.

Máte ještě nějaké tipy jak vybírat matraci do velké postele?

lanka
29. dub 2010

Tak mi už vybranou máme... ale to je jiná.

1) matrace se kupuje dle toho jaký máte podklad v posteli kam ji chcete položit. Pokud je podklad pevná deska nebo třeba i s menšíma dírama - tak na to přijde pružinová matrace, pokud tam máte lamely nebo pevný dřevěný rošt pak na to přichází pěnová. (protože pružinová by na roštu popřela celou funkci lamel a byly by prakticky k ničemu a pěnová na pevném podkladu zas pořádně "nedýchala")

2) Malé dítě po posteli leze, hned spí tam hned obráceně - takže jakákoli matrace se zónami a je blbost už jen z toho hlediska, že rostou a jejich zóny se budou dost rychle pohybovat. Takže bezzónovou.

3) Všude mi tvrdili že pokud mi malá byla zvyklá doteď spát na matraci Kokos pohanka, že je tvrdá a tak bych měla zůstat u matrace střední a nejít do měkké.

4) Proti gustu žádnej dišputát - takže si vyberte co chcete a ať se na tom drobkům dobře spí 🙂

kalerat
30. dub 2010

Lanko díky za vyčerpávající info, moc jsi mi pomohla 🙂

pucik
30. dub 2010

ahojky, tudhle v sama doma ukazovali matrace, kteráýje dokonce rostoucí, že se dají měnit ty zony, jak dítě roste a přibýává na váze,ale bohužel si neopamatuju, co to bylo zač,tak zkuste zapátrat, třeba by byla dobrá pro naše mrňousky, taky to budeme řešit,ale čeká nás to za rok, dva , tak a´t se všem hezky spinká 🙂

kalerat
1. kvě 2010

Pucik a nevíš kdy ten díl dávali?

lanka
1. kvě 2010

Po pravdě naše malá ve velké posteli spí stejně na příč, takže ty zóny by nám byly na nic i kdyby se posunovali. páč otočit o 90 stupňů nejspíš nejdou 😀

kalerat
1. kvě 2010

Já si taky myslím, že ta zónová je zbytečná. My asi půjdeme do nějaké pěnové 🙂

mikulka
16. kvě 2010

Holky, a co si myslíte o matracích ze studené pěny, tedy tvarující se podle těla?
CHceme koupit postel v IKea a k té, co jsme vybrali (prodlužitelná postel) mají jen matraci z pěny. Je to ok, když doteď spal na kokosu?

mikulka
16. kvě 2010

Tak jsem pročítala na netu a i pro větší děti stále doporučují matraci molitan kokos. Takže asi i pro dvouleté, ne jen pro miminka?

mikulka
16. kvě 2010

Tady dělají matrace na míru, co říkáte téhle? Molitan kokos jsem tam nenašla, ale je to kokos a latex...

http://www.rothwell.cz/Detska-matrace-Cocolatex...

dadis
17. kvě 2010

ja teraz tiez zariadujem detom izbu a idem kupovat aj matrace. Dala som si poradit od odbornika. Ten mi neodporucil ziadne peny: komfrtna, studena, HR, ani leniva - vstko su to umeliny. Najlepsie matrace su tastickove, a latexove, pruzinove (ale musia mat spravne obalene pruziny, nej). Pre deti hned vylucil latex (aj penove), pretoze pre pripad "nehody" to dlho schne a neodtranis ten "puch" odtial, pratelny potah v tomto nepomoze. Tastickove su fajn, len pre dieta vzhladom na potreby "trvdsieho" podkladu nie az tak dobre, ale pre dospelakov odporucal vsetkymi desiatimi. Pre deti najviac odporucal pruzinove, tvrdene kokosom, pretoze si mozu na nich skakat a vyvadzat kolko chcu a nemaju sancu "znicit" ortopedicku funkciu matraca - co pri inych hrozi. Dalej su vzdusne a pri pripadnej nehode rychlo obschnu, nie je na nich teplo (vraj lazy foam je strasne tepla) a v neposlednom rade, deti ich miluju. Ale pozor, davat na prevdenie! Netreba na nich setrit. Inak dormeo mi vobec neodporucal, vraj su tvorene z nekvalitnych materialov. A nemali by sa pod pruzinove pouzivat lamelove rosty, ale pevne. Tak som si dala poradit, z ponuky na trhu som si vybrala tento:
http://www.matrace-vegas.sk/produkty/standard/m...

zvazoval som aj tento, ale uz sa mi zda moc drahy 😢
http://www.mojmatrac.sk/Matrace/Bonell-pruzina/...

tento je tiez fajn:
http://www.najmatrace.sk/product/springtop-99/

Predtym som pozerala same penove a latexove, nejako som mala vstepene v hlave, ze pruzinove su nezdrave a malo kvalitne. Mate vy s pruzinovymi pre deti nejake skusenosti?

mia.k
17. kvě 2010

Ja sa tiež chystám kúpiť pružinový matrac,máme pevný podklad,takže nad iným ani neuvažujem.

mikulka
17. kvě 2010

dadis: a co říkáš na tuhle matraci?
http://www.aaanabytek.cz/matrace_kokosova.htm

Takže, pokud jsem to pochopila dobře, tak pružiny nemusí být v taštičkách, ale musí mít nahoře kokos?

MNě v jedné prodejně poradili tuto, tak zase teď nevím, poraďte prosíííííííím:

http://www.rothwell.cz/Sendvicova-matrace-DREVO...

dadis
18. kvě 2010

mikulka skus preluskat tuto diskusiu...trochu mi pomohla sa zorientovat, aj ked tiez este uplne jasno v tom nemam 😀
http://www.porada.sk/t82173-p3-ortopedicke-matr...

dadis
18. kvě 2010

tusim sme to poslali naraz 😀 ...dakujem idem si pozriet ten tvoj link

dadis
18. kvě 2010

tak uz som z toho zasa jelen 😵

mikulka
18. kvě 2010

Já taky ☹ Tady zase doporučují ty pěny.

mia.k
18. kvě 2010

mikulka,ale v tej reportáži hovoria o matracoch do detskej postielky a my sa tu bavíme o matracoch už do veľkej postele. Takže sa nenechaj zmiasť. Ja mám vybraný tento-http://www.mojmatrac.sk/Matrace/Bonell-pruzina/..., pretože je to najmäkší pružinový matrac čo som našla,pretože tie pružinové matrace sú dosť tvrdé pre malé dieťa,tak som hladala čo najmäkšý.

mia.k
18. kvě 2010

zle som to skopírovala,takže ešte raz tento: http://www.mojmatrac.sk/Matrace/Bonell-pruzina/...

mikulka
18. kvě 2010

mia: aha, to je fakt...
Ale holky, já koupím postel prodlužitelné délky v Ikei a k ní i rovnou matraci, má všechny atesty, je ze st. pěny. Tam by přece neprodávali špatné, když mají dětské věci atestované?

bera28
18. kvě 2010

holky tak nevím, ale v právě jsme sestavili dětem velké postele, zítra je budeme stěhovat, ale s matrací z IKEA nejsem teda spokojená. Do teď jsem měla pro děti zdravotní kokos-molitan a tahle ikeácká se s ní nedá vůbec srovnat. Takže já je prodám a jdu shánět nějaké lepší. Tyhle fakt neeeee.

babulina
18. kvě 2010

ja som tiez neni velmi odviazana z tych ikea matracov, ale mame ho tiez doma 😅 , sme si povedali ze na tie dva roky co bude "v medziposteli" (mame rozmer 160x70) staci a do velkej dame uz urcite lepsi, aj v palickovanej sme mali kokos molitan kokos a ten bol suprovy ale casto uvazujem nad tym ci sme spravili dobre 😒

bera28
18. kvě 2010

Babulina, to jsme na tom naprosto stejně. Taky máme postele 160x70, tak teď nevím - střelit je hned nebo vydržet a zdravotní koupit až do dospělácké??