Kdy skončí vztekací období?

8. čer 2022

Prosím vás, kdy se děti přestávájí vztekat? Já fakt myslela, že jsme z toho venku. Scény už jsme dělali zcela minimálně, ovšem teď asi přišlo nějaké období vzdoru ještě spojené s obdobím já sama a hrůza děs. Že si lehá doma každou chvíli, když chce sama něco udělat a ono jí to nejde, to vem čert. Vyvzteká se a pak jí pomůžu, ale sousedi zprovoznili bazén, ve kterém se může malá někdy koupat a není den, kdy by neztropila kvůli tomu šílenou scénu. Když řeknu, že dneska se prostě koupat nejdeme, tak je schopná půl hodiny ležet u plotu a vřeštět, že se chce koupat. Časté jsou i scény, kdy se zavelí, že se jde ven z bazénu a ona chytne hysterák, že se bude ještě koupat, takže děcka jdou ven, vezmou si ručníky a ona se válí po trávě , že se chce koupat. Přejde jí to někdy? Jestli mi bude dělat scény celé léto, pokaždé, když se budou sousedovic děcka koupat v bazénu, tak se asi zblázním. 🤦‍♀️Dělají tohle i jiné děti jebo jen to moje? Já fakt nevím, co s ní už. Zkouším to po dobrým, po zlým, zkouším tam s ní být a chápat, že je to blbá situace, mluvit s ní o tom. Zkouším to po dobrým, po zlým, zkouším tam s ní být a chápat, že je to blbá situace, mluvit s ní o tom. Všechno marný.

tasimia
8. čer 2022

Hele moje malá chce pořád k sousedce když jsme na chalupě, má tam takovou vymakanou, dřevěnou budku. Když tam je, je to ok, ráda ji tam pustí. No když tam není, malá je schopná řvát u plotu snad celý den :D. No nechávám ji tak, jsem u ní - ma sem tam afektivní záchvaty, sem tam uklidňují, ale když kolem sebe kope, tak se klidim🤣.
Pak přijde sama, tahá me k plotu, tak jí to znovu vysvětlím, že teta od vedle není doma, že to nejde, bohužel.
No a pak ji to dojde samotné, ze to nikam nevede.
Ale joo věřím tomu, ze ji to přejde. Děti mají tohle období, ja si z nej nedělám hlavu.
Doma ma byt upotřebený jejím potřebám, jen na chalupě🤣👌
Takže vydrž, bude líp.

autor
8. čer 2022

@tasimia no, já jí po nějaké době pak odnesu, protože sousedi pro tohle chování úplně pochopení nemají, tak jí prostě popadnu a odnesu domů. Tam se ještě dobu vzteká, pak se teda uklidní, přijde se pomazlit, uklidnit a zabavím jí něčím jiným. Ale pak stačí zas vylézt ven a máme na 3/4 hodiny zábavu jistou 🤦‍ Takhle jsem si teda pohodu na zahradě ani mateřství fakt nepředstavovala 😃 Loni jsem to ještě chapála, byla malá a rozumu moc neměla, ale teď už jí budou 3 a je to snad ještě horší jak loni. Dávám tomu ještě měsíc a buď postavím mezi námi a sousedy 2 metrovou zeď nebo se dám na alkohol. 😄😄

denski24
8. čer 2022

Hele poznatek z povídání s maminama na pískovišti kolem 3 a 4 roku jsou děti v tomhle 'nejhorší'. Nám se do toho narodilo miminko. A bez vytáček říkám, že je to nejhorší období i pro mě. Řev, hysterie, slzy jsou na denním pořádku , když proběhnou jednou denně, tak si večer pískám, jaký jsme měli pěkný den..

Upřímně děsím se každýho výletu, návštěvy.. Co zase bude špatně a kdy spustí a začne dělat scény. Někdy je to kvůli tomu, že jsem mu špatně podala pastelky, dala pití do špatné skleničky, dala jidlo na malý talíř, když odcházíme z hřiště řve, že tam chce být. Vysvětluju, že musíme domu na oběd, nechce. Doma řve, že nemá jídlo na stole hned co přijdeme.. No prostě někdy je to fakt na palici.. Do toho 3 měsíční miminko, kterýho mě je teď posledni dobou fakt líto, jak začal víc vnímat, u nás se vážně od rána do večera řve.. Kdyby byla nějaká univerzální rada, jak tohle překonat.. Sem sní..

merope
9. čer 2022

Já se na to začala dívat, že každý výbuch vzteku, hysterický jekot, hádka a podobně (u dospělých) je v podstatě totéž jako takovýto výbuch u dítěte. A jak to tak pozoruji, tak u některých jedinců to neskončí nikdy 😀.

veruuu_kubesovic
9. čer 2022

Každé dítě je v tomhle jiné, pak už bych to svadela na jeho/její povahu...
4letak donedávna taky ještě tropil scény když nebylo po jeho, teď už pomalinku chápe, že prostě ne znamená ne...

lucieevita
11. čer 2022

A co malé napustit vlastní bazén? Jestli je to hlavně kvůli tomu. Nafukovací větší od 2 let. Může být jen její a jít si tam kdy chce😉🌞my doma máme takový, někdy se tam cáká i když pro mě počasí na koupání není. Vždy si řekne, že je jí zima, tak to nějak nechávám na ní a funguje to😎(26 m)