Miminko pláče, i když je vše v pořádku. Je to normální?

terr18
20. čer 2022

Dobry den, mame 7mi tydeniho chlapecka a trapi ho teda kolika, ale krome spani casto place az nekdy rve..i u kojeni, kdyz uz ma dost..zabira jen noseni v ruce a pousteni bileho sumu. S kolikou jsme byli az na vysetreni, mame to proste “prezit”. Je to normalni? Byl tam i skrz vetsi ublinkavani, ale to je pry v normalu. Snazim se ho zabavit i hrackou nebo kartickami, ale zatim na nic nereaguje. Byl tedy o mesic driv narozeny. Dekuji za radu.

nikoulinka
20. čer 2022

@terr18 možná i růstový spurt? Já si pamatuju sebe. Probdělé noce, nervy v háji, malemi nechybělo nic a přesto pořád brečel. Jen na rukou byl relativně klid. Pokud se jedná o spurt, samo odezní 🙂

vikysek0987
20. čer 2022

@terr18 Také jsme malou jen nosili,nosili a nosili a to celé dlouhé hodiny....Přestalo to a dokonce si ani nezvykla, jak říkala naše máma, ať jí neučíme....

slunea
20. čer 2022

Mně synek řval po některých potravinách, které jsem jedla. Můžeš mrknout na tento webinář, jestli nemá příznaky potravinové alergie: https://lidajirickova.cz/webinar/

martulka88
21. čer 2022

@terr18 Zkus LP - ta by ti mohla hodně pomoct - já jsem to oddalovala a nakonec jsem si ji domů pozvala asi v 7týdnech syna a super. Uklidnila mne, ukázala mi správný úchop prsa. Matýsek měl do toho spurt, tak dala rady. A to samé pro bříško - neskutečně prděl. Ona ho uměla tak dobře naštelovat, že neplakal. A taky nám více ublinkával, ale na vyšetření jsme nešli. Snad se to brzo vše srovná ☺️

jane46
21. čer 2022

Kiss syndrom uz jste vyloucili?

eithelwing
21. čer 2022

@terr18 Může jit opravdu "je " o nezralou nervovou soustavu, koliky potrápí, ten reflux je taky nepříjemný. Zkusila bych dodrzovat antireffluxni opatření, případně patrat, zda vadi nejaka potravina.

U nas u obou dětí to nakonec byl kiss syndrom. Kricely, nechtely kezet, špatně spaly, dcera měla později hlavu ke straně, špatně pásla konicky a nepouzivala jednu ruku, i kojení šlo jen z jednoho prsa, z druheho s obtizemi.
Syn zase byl neustále zakloneny a v napětí.

elfka21
21. čer 2022

@terr18 Pomohla mi knížka Nejšťastnější miminko v okolí. První tři měsíce by se dítěti mělo co nejvíc simulovat prostředí v děloze. Jsou národy, co to prý umí a nevědí, co je to kolika. Je tam par pravidel: nosit bříškem dolu, bílý šum, svazování do zavinovačky, sání a to poslední už nevím asi houpání. To vše dohromady dítě uklidní. A taky je dobré závěsné hojdadlo - netrpí tak záda.

antoinet
21. čer 2022

Úplně nejdřív pro vás dietu bez mléka a po pár dnech uvidíte, jestli se to zlepšilo.
Píšete, že zabírá nošení - tak ho prostě noste 🙂 Mně se osvědčil šátek.

monuleee
21. čer 2022

No my měly to stejný, ale u nás nepomohlo ani to nošení. Malý prostě řval az se z toho unavil a usnul...fakt nepomohlo nic a fakt nezbývalo než to přežít 🤯😥😖

malanoha
21. čer 2022

Pokud zabírá nošení, tak bych ho prostě nosila a jinak bohužel nezbývá, nez to přežít... Zkusila bych si ho uvazat do šátku. Jestli je jeste driv narozený, tak nejspis nemá zralou nervovou soustavu a potrebuje intenzivní kontakt..

danvitka
21. čer 2022

Vítej v klubu 😁 my jsme kvůli tomu to začali docházet na cvičení a musím říct že to docela pomohlo. A nebo z toho prostě vyrostl. Řval prakticky furt. Když se vzbudil, když chtěl spát, a když měl hlad, když byl najedený, když viděl hračku, když jsme sundali hračku.... pořád dokola.

terr18
autor
21. čer 2022

@jane46 cetla jsem jak se to projevuje, ale hlavicku dava na obe strany i zveda kdyz lezi na brisku..neprijde mi, ze by ho neco bolelo krome briska..

terr18
autor
21. čer 2022

@martulka88 uz jsem nad ni premyslela😊 asi zkusim..

terr18
autor
21. čer 2022

@malanoha no kdyz ho mazlim tak rve 😂ale nosit se necha..

terr18
autor
21. čer 2022

@danvitka asi to tak bude no nevim proc je tak vzteklej😄

terr18
autor
21. čer 2022

@antoinet mam objednany vak a nositko tak uvidim..uz mi pada ruka..vyradila jsem dost veci uz..kdy se tak daji zjistit alergie deti?

terr18
autor
21. čer 2022

@elfka21 zkousela jsem uvazat ale on casto kope nohama a sije rukama nelibilo se mu to :(

terr18
autor
21. čer 2022

@nikoulinka a za jak dlouho? Ja jen jestli mam jit pro neurol hned, nebo to zvladnu🤱

jane46
21. čer 2022

@terr18 No za nás byl TOP Hojdavak, určitě doporučuji. Nejlépe investované peníze.

terr18
autor
21. čer 2022

@jane46 dobre dekuju

nikoulinka
21. čer 2022

@terr18 nooo, u nás to trvalo cca týden, možná i víc. Já už byla zralá na psychiatra 😅

sirinfirst
21. čer 2022

U nás za tímhle řvaním byla intolerance kravské bílkoviny

la_amanita
21. čer 2022

@terr18 no ony prostě jsou takové citlivé děti, co potřebují to, na co byly zvyklé z břicha, tj.maminku pořád u sebe. Nemusí trpět žádným objektivním problémem. Říká se tomu čtvrtý trimestr, než se miminko aklimatizuje na svět vně dělohy. Jo a s tím nositkem doufám, že jsi vybrala správné. Šátek by ale byl lepší.

terr18
autor
21. čer 2022

@nikoulinka to jsem taky 😂

terr18
autor
21. čer 2022

@sirinfirst ja jsem vegetarian tak to uz nevim teda

terr18
autor
21. čer 2022

@la_amanita tak ono toho pro ty nejmensi moc neni, hledala jsem podle veku a podle vahy..nositko je z lekarny a vak je takovej ten ve kterym lezi

la_amanita
21. čer 2022

@terr18 tak nosítko z lékárny hned pošli zpět a poraď se na Facebooku ve skupině Nosíme děti a Nosící Česko-Slovensko. Pro malá miminka jsou fakt lepší šátky, dají se koupit i předvázané, nebo aspoň šátkové nosítko. A není pravda, že jich je málo, je jich přehršel. Nosítka z lékárny jsou drahé šmejdy nepohodlné a hodně dětí v nich strašně pláče, protože jsou jim nepříjemné.

bohumilakupkova
21. čer 2022

Děti taky hodně plakaly. Je to běžné. Řekla bych kombinace bolavého bříška, refluxu a únavy. Večery byly nejhorší. Nošení pomohlo jak kdy. U syna to bylo někdy lepší, když jsem ho nosila ve vzpřímené poloze, ale vleže vůbec nechtěl být. Radu mám jenom stejně blbou jako doktorka. 😀Určitě to přejde. Za měsíc nebo dva už to bude lepší.

lv
21. čer 2022

Děti řvou, to je neoddiskutovatelný fakt 🤣 mělo by se to říkat od mala, že to prostě tak je. Nic jiného neumí - zima, vedro, fouklo, lekl, voni, smrdi, prdy, brknuti, hlad, stesk po dotyku, chci mamu, nechci mamu, plinka tlačí, ptáci mě ruší, chci/nechci spát-pít-jíst-kakat-čůrat, nebo mám prostě blbou náladu..

terr18
autor
22. čer 2022

@bohumilakupkova snad bude😄