Moje 5ti mes mimčo vůbec nechce být v postýlce. Od malička spalo pořád v kočárku, výjimečně na normální posteli. Postýlka byla katastrofa. V tom kočárku usinalo vždycky rychle, i když nevyzadovalo nějaký extra houpání.V postýlce byl s usínáním vždy problém a když už tam usnula tak se pořád vzbouzela a byla neklidna. Teď v těch pěti měsících už ve dne hodně bdí, prospi cca třeba 4 hodiny ve dne , zbytek je vzhůru. Většinou, když se probudí, tak si třeba čtvrt hodky vydrží hrát v tom kočárku, pak nakrmim, po nosím aby si krkla, pak posadim do pololehu do jidelni židličky, tam vydrží třeba dvacet minut, pak jdeme prebalit na stůl. Tam u ni sedím celou dobu, hrajeme si, sundam plinku, prevraci se na bříško atd. Jenže jakmile dám do postýlky, tak řve a řve přitom u ní sedím, zpívám, povídám ji, podávám hračky, ale prostě nic no☹️ takže musím nosit a nosím a nosím a záda mam na srac..... ☹️ Nositko bojkotuje. No a já se vždycky už těším až usne abych nemusela nosit třeba dvě hodiny. Mezitím samozřejmě opakovaně zkouším dávat do postýlky, ale úspěch to nemá žádný. Chlap říká, že si za to můžu sama, že jsem ji tak naučila, ale co jsrm teda měla dělat, když pokazdy to byla v postýlce hrůza a já nejsem typ, co by nechalo dítě vyřvat? Fakt nevím no ☹️ Dekuju
@veronikav31 promin, ale moc nerozumím tomu komentáři: " proč by musela jen ležet "☹ ona ještě neleze, zatím se jen přetáčí na břísko, takže at leží na zemi nebo v postýlce, je to prostorově jedno....... a hlavně, když mi neleží v postýlce, tak mi neleží ani na zemi......... i tam mi začne po chvíli plakat.........
@veruuu_kubesovic já jí nechci nikam odkládat, jen bych ráda, aby při ležení na zádech v postýlce hned neplakala, na zem jí dávat nebudu, mám staršího a ten, i když jsem vedle ní na zemi, je schopnej na ní dupnout nebo po ní něco hodit.... dost zatim žárlí a postýlka je bezpečnější........ například při vaření bych si dala postýlku za sebe a mohla bych se k malý pořád otáčet a podávat jí hračky a nemusela se bát ,že na ní brácha dupně nebo si třeba odskočit na wc........
@nita1984 a na zemi ti teda nepláče? mně pláče jak v postýlce (a to u ní sedim a hraju si s ní) tak i na zemi........ a tam mi přijde dokonce že i víc ☹ navíc kolem řádí brácha a jeho uhlídat, aby na ní nespadl nebo jí třeba hračkou nějak neubížil .... to je náročný uhlídat a mě to fakt stresuje mít mimčo na zemi........
Možná jsem tuhle diskuzi měla nazvat: "Jak docílit toho, aby miminko v bdělém stavu vydrželo neplakat (mimo doby, kdy je nošeno v náručí, protože to nikdy nepláče)....... Já jsem se tu možná spatně vyjádřila. Mně nejde o tí jí někam odložit a nechat samotnou, mně jde o to, aby v době, kdy je vzhůru a nechci nebo nemužu jí zrovna nosit (tzn když jí prostě někam musim položit, at už do postýlky nebo na zem), tak aby mi prostě to miminko nezačalo hned plakat.......
No, ale ono to proste je tak, jak ti tu nekteri - i kdyz trosku nevybiravym zpusobem - napsali. Ne kazdy mimino jde odlozit z naruce tak, aby nezacalo plakat. Je kategorie mimin, co nejdou polozit, pak kategorie, co jdou aspon polozit, ale nesmi se od nich hnout a pak kategorie, co si pul dne kopou do hracek na hrazdicce bez pritomnosti kohokoliv (ty ale osobne neznam, ale podle diskuzi tady jsou)
Šátek a posilovat záda, zkuste plank, fakt funguje, mě bolely dost. Vše je jen období, to přejde, moje dvě děti úplně rozdílné, starší se nezabavil, mladší jo, třeba si jako mimino půl hodiny skládala utěrku 😂
A co lehátko a dát k sobě třeba do kuchyně a tak?
Na zemi má hračky a nepláče. Ale jsou děti, které jsou prostě neodlozitelne. Taky mám dny, kdy jen nosím a nosím. Malé jsou čtyři měsíce, staršímu dva roky, takže je to u nás dost podobné. Hodně pomohla ohrádka, kde ma malá bezpečí
Mladší měl taky období, že byl skoro neodložitelný. Myslím, že než se začal pořádně hýbat, což naštěstí bylo brzy. Tak jsem ho prostě nosila doma v šátku a u toho vařila, luxovala, jedla atd. Sice to po císaři nebylo ideální, ale jinak to s dvěma prckama nešlo... Pak se právě už zabavil na zemi atd., ale vždycky byl s námi, tam kde jsme zrovna byli.
Jinak, jak ti tu někdo radí cvičit prkno - plank, tak na to bych dala bacha... Třeba s diastazou je to vyloženě nevhodné.. to bych spíš někam zašla k fyzioterapeutovi a poradila se. Ale mě po druhém porodu záda bolely několik měsíců, večer jsem měla kolikrát problém se hýbat. Pak to ale samo přešlo 😉
miminko není panenka, aby vydrželo někde "odložené" ležet...