Období vzdoru. Co na vaše děti fungovalo?

matovamama
10. lis 2022

Ahoj mamči,
jak jste zvládaly takové to první období vzdoru? Nějaké tipy, triky jak na ně? 😁
Synovi budou v prosinci dva, od začátku jsem docela zasadová, ale najednou, jakoby se z našeho chlapečka stal malý rozmazlenec, který vůbec neposlouchá, jen se vzteká, hází věcmi, dělá naschvál snad jen to, co nesmí, několikrát už mě i praštil, celé dny se jen kňourá, chce k mámě, zároveň nechce k mámě, umí jen pár slovíček, takže se s námi moc nedomluví, což k tomu všemu moc nepřidá. Máme za sebou i záchvaty vzteku na zemi, kopání, kričení až dávení se. Je to velká zkouška trpělivosti, vím, že si tím každý musí projít, ale máte nějaký fígl, který třeba na vaše děti fungoval? A jak dlouho to trvalo? Narovinu říkám, že kromě studené sprchy, což dělat fakt nechci, mám vyzkoušené snad všechny typy reakcí, zbylo mi jen zhluboka dýchat a prostě počkat, až se vyvzteka 😁. Tak budu ráda za vaše zkusenosti, ať si v tom nepřijdu tak sama 😁. Děkuji 😊

sigyn
11. lis 2022

Nám pomohlo jen odvedení pozornosti nebo nechat vyvztekat v pokoji {ono kdyz sebou triskne o zem v koupelně, uz vážně neni sranda). U nas to trva uz 1,5r a stale to neni lepsi...

martt
11. lis 2022

@matovamama Mladší syn mel období vzdoru , kdy jsem si říkala, že z něj musím skončit v blázinci 🤣. Nam pak zabralo, když se vztekal (tenkrát si myslím, že to bylo kvůli botam že si je nechtel sundat, když jsme přišli z venku). Tak vystřihl takový vztekaci záchvat ten den asi po tisící, že už jsem byla tak zoufalá, že jsem sebou taky placla o zem a ukázala jak se vzteka on. V tu chvíli přestal sedl si a koukal na mne jestli jsem se nezblaznila. Pak ke mne přišel a povídá nedělej . Tak jsem mu řekla ze mne se vlastně líbí, když se vzteka a když se bude vztekat budu se vztekat taky. Od té doby už takové vztekaci manévry neměl. A když nabiral na vztekání, vždy zabralo mu připomenout, že se začnu vztekat taky. 🤣🤣

cikitkapb
14. lis 2022

V první řadě bys měla zapracovat na sobě a svojí psychice. Je to malé dítě s nevyzrálou nervovou soustavou. Sama máš co dělat, abys jeho náladu ustála v klidu, a po něm chceš, aby to zvládl? Odvedení pozornosti nedoporučuji, protože ten vztek se v něm bude hromadit? Až to jednou nevydrží a bouchne jak papiňák. To asi taky nechceš. Doporučuju stránky Nevýchovy nebo Děti jsou taky lidi, tam člověk sbírá hodně Aha momentů.

scraty222
14. lis 2022

@matovamama poslat do pokoje nebo nekam pryc… a zavrit dvere… ho to hned prejde 🙂 nebo proste si nevsimat, pokud tak vyvadi… nebo naopak dat mu vic pozornosti… taky si tim prochazime aˇod roku a pul, v unoru mu budou 3 a uz je to trosku lepsi. Nam pomaha jedno z toho co jsem uvedla. Ale je pravda, ze proste se to musi vydrzet no. Kazdy si tim projde 🙂

lucieevita
14. lis 2022

@matovamama Velice doporučuji si v klidu, až půjde malý spinkat, dát si nohy nahoru, kávu a pustit si dostupná videa na YouTube Nevýchova.
Začněte videm o vzteku, uvidíte že brzy to bude lepší, po uvědomění si všech informací.
V první řadě syn vám nic nedělá naschvál.
Miluje vás jako nikoho na světě.
Neodvádějte jeho pozornost jinam. Představte si, že se zlobíte na manžela, že přišel pozdě a on vám odpovídá, ale podívej se, co sem ti přivezl.
Nezavírejte ho nikam samotného. Přestane se vztekat, jen aby mohl být s vámi, aby nebyl sám. Vy jste sice vítěz, ale co váš vztah. Bude vám stále věřit, že je u vás v bezpečí?
Je to náročné, tohle období. To určitě je. Někdy jde těm situacím se vztekem předejít. Mně v tomto často pomohlo říct si.. a vlastně Proč ne😉 ve věku od 18 m do 2 let jsem si tu otázku pokládala několikrát denně (tak se celá ušpiní, njn.. později jí převléknu nebo tak to rozháže, spolu to pak zkusíme uklidit)
Musí být také náročné, když se ještě nemůže vyjádřit - to je opravdu často ke vzteku, když vám nikdo nerozumí 😂🤭
Přeji pevné nervy a Proč ne používaní i u sebe..
Proč ne, dát si teď kávu a nohy nahoru 😉

darinka84
14. lis 2022

@matovamama doporučuji také nevychova nebo web dovychovat... Milan Studnička se totiž specializuje na výchovu kluků a holek..a je v tom rozdíl..a souhlasím hlavně nezavírat a podobně..jsou to jeho emoce a má na ně právo. Nemluví a nikdo nerozumí tomu co říká.... vždycky si představím sebe a manžela..kdyby mě ignoroval, někam zavřel nebo strčil pod sprchu..a vím o čem mluvím..mám syna stejně starého.. je to náročné protože s holkama to je fakt jine....takže videa, Facebook, YouTube a hromady knížek.. informací je dneska milión k dispozici.

veruuu_kubesovic
10. pro 2022

Přežít? Na to žádný trik neexistuje, jedna se válela po zemi, druhý dupal nožkou a jecel, že takhle prý ne...