Špatný spánek dvacetiměsíčního dítěte. Máte nějaký trik, nápad, co by pomohlo?

alteria
9. bře 2022

Dobrý den. Chtěla jsem se zeptat, jestli někdo měl také takový problém a jak ho vyřešil.
Naše malá, které je dvacet měsíců, už týden má problém spát v postýlce. Křičí a brečí, když ji tam dáváme, dlouho trvá než usne a když se nám to povede, tak se v jedenáct vzbudí a začne hysterický křik a pláč. Znovu ji uspat v postýlce nejde a když ji vezme k nám do postele tak vydrží být klidně dvě hodiny ještě vzhůru. Popravdě už nevím čím by to mohlo být. Přes den má plno aktivit, chodíme ven, pravidelné jídlo, chodí spát po šesté hodině a přes den chodí po obědě, kdy spí tak maximálně půl hodiny.
Popravdě už nevíme co s ní. Úplně vyřvat ji nechat nemůžu, protože je to srdíčkář a na to srdce jí to nedělá dobře, ale další den aby spala u nás v posteli už nejspíše nedám a přítel který chodí na ranní tak také ne. Takže kdyby jste měli nějaký trik, nebo nápad, budu moc ráda za každou pomoc. Děkuji

ondul
9. bře 2022

U nas to samy, tak se pripichnu. Kluk ma cerstvy dva roky a po silenejch zacatcich, kdy se budil.co dvacet minut, jeste tak na roce a pul, zacal konecne spat celou noc, nebo jen s jednim vzbuzenim. No moc dlouho mu to nevydrzelo. Jakz takz spi do pulnoci. Treba da dve hodiny, pak se vzbudi a pak jeste hodinku, ale.po pul noci uz prakticky nespime, sem tam odpadne na deset patnact minut. Uz sem z toho totalne mrtva a otravena.

vladienka
9. bře 2022

Vydrzat… u nas to bolo ocnymi zubami, rev a v noci bola hore, trvalo to tak 3 tyzdne, skusila by som homeo na ukludnenie

leniczka23
9. bře 2022

Jsou to zuby. U nás to trvalo dlouho, skoro dva měsíce psycho pak se to pomalu uklidňovalo ale spát normálně začal až kolem 2.5.
Držím palce ať je brzy dobře.

9radka9
9. bře 2022

Může být už velká a necítí se dobře v zamřížované postýlce, můžete vyměnit za "floor bed", anebo nějakou jinou dětskou postel bez mříží

jjasmina
9. bře 2022

co zkusit vyměnit za normal postel? Jinak s nama spávala malá do dvou let a to první rok a pul spala max hodinu v kuse. Manžel to s nama v poho dal, však jsme v tom spolu

margaret88
10. bře 2022

U nás to bylo úplně to stejný. Pomohlo dát do velké postele. Postýlka už se ani jedné dceři kolem 2 roku nelíbila. Starší začala vyvádět když měla 1,5roku. Do velké postele šla 2m před druhým rokem a mladší šla do postele 2m po druhém roce. Od té doby klid.

evush
10. bře 2022

U nás na tohle pomáhalo i rozsvícení lampičky. Se spaním ale bojujeme pořád (2 roky a 4 měsíce).

vitezove
10. bře 2022

@alteria Máme stejně starou holčičku. A tyhle epizody občas má. Ona teda spí výborně. V 90%. Vždycky třeba měsíc spí skvěle, někdy i dýl. A pak se něco stane a třeba týden až 14 dní je to blbé. Někdy až tak, že fakt se budí co 20minut a brečí. My ji teda k nám do postele nebereme. Protože jí to vždycky strašně probere a jen by tu řádila.
Ale chce to vyzkoušet co pomůže... někdy pomáhalo, že fakt jí manžel nosil na ruce a choval dokud neusnula. Někdy bylo třeba jí prostě vyndat a hodinku si s ní hrát. Nechat jí si hrát s hračkama a po hodině zase uložit. Upřímně čím to je nevím. Může to být nočníma můrama. Může to být jen tím, že třeba má hodně podnětů přes den a tak se jí hůř spí, protože má hodně snů. Myslím si, že jsou to často třeba zuby.
A nebo prostě jí dozrává něco třeba v mozku a to dítě je neklidné. Nebo jí rostou kosti. To může dost bolet.

Co pomáhá? Jen si říkat, že to přejde. Že je to epizoda a za pár dní bude dobře. A vydržet. Taky můžete zkusit nějaká homeopatika na uklidnění, zlepšit spánkovou hygienu a tak. Ale nám vlastně vždycky pomohlo jen vydržet a ono se to časem srovnalo samo.

lennus
11. bře 2022

@alteria Nelpěla bych na tom, že dítě nesmí spát s rodiči, vše je jen období, prostě chce být s vámi, nebude to na věky. My jsme teď na horách a náramně si užívám, že jsou tu v posteli se mnou, všechno hrozně letí.

eithelwing
11. bře 2022

@alteria Syn teda spí s námi cca od 4 měsíců, protože jinak bych se zblaznila a on urval.
Ale ted, je ve stejném věku, měl podobné stavy. Usnul, zacal se cca po 2 hodinach budit, plakal, usnul. Do pulnoci to vygradovalo a kricel a kricel. Bez teploty. Jednou to tahl do 4. Podruhe jsem to nevydrzela a lupla jsem nurofen. A ejhle, zabral do pulhodinky a spal krásně.
My jsme jeste i po covidu, tak jsem si rikala, zda ho nebolí hlava, mě třeba stále dost poboliva. Plus ty zuby, ty se ozvou vždy vleže.
Za mě bych se nebála společného spaní, homeopatik nebo i nurofenu, když je zle. Nurofen jsem dala zatím jen dvakrát, kdy fakt pláč neustával.