14měsíční dítě odmítá stravu

derinka
1. říj 2017

Zdravím všechny zkušené maminky a prosím o rady. Mám 14 měsíční holčičku a od samého začátku přikrmování mám problém s jakýmkoli jídlem. Nechce žádné přesnidávky,ani puding,jogurt málo kdy a o pečivu ani nemluvím,jen vše požvachlá v puse a nic skoro nesní. Kusy potravy v obědu naprosto nesnáší. Když je něco smíchané dohromady,nepozře to,dokud z toho neudělám kaši. Ale jí jen samotné těstoviny a suchou rýži,ještě hrášek,ale jen pár kuliček,prostě s ní bojuju už 8 měsíců a jsem už zoufalá,jiné děti v jejim věku by vám snědli málem ruku a ona ni,vyžaduje stále dost mléka a to jsem s ní zkusila sýr a další mléčné výrobky,ani žervé nechce. Přesrala jsem jí už krmit v noci a doufala,že snad bude mít větší zájem o jídlo,ale bohužel. V době svačiny jí nabízím ovoce,ale odmítá vše,i do ruky,jen to rozmačká a po 2 hodinách si vyřve mléko,takže náš jídelák vypadá za den takto: Ráno kolem 6 té 180ml UM,pak kolem 9-9:30 se snažím to ovoce či jogurt,však bez úspěchu,takže před obědem zase mléko,ale jen 100ml a pak kolem 13 hoďky oběd,však asi jen 120ml nějaké šlichty,skleničky,či kopa těstovin a pak zase kolem 16 hoďky 150ml mléka,k večeři kaše a na noc 150 ml UM spíme do rána. Jsem v koncích a nevím jak jí naučit jíst,náš rekord bez jídla je 8 hodin.

leneee
1. říj 2017

Nase vzala jidlo na milost az kolem druheho roku,do roka a pul prezivala hlavne na mleku (byla kojena). Poradne naplno zacla jist az ve dvou a pul letech. I ted ma obcas obdobi kdy ji staci si jen trochu neceho zobnout a jinak nic moc nesni,jindy ma zas obdobi kdy sporada porci pro dospeleho-jedina rada je nabizet ale prilis neresit pokud pribira a nema nejake zdravotni potize...

xsenova
1. říj 2017

ja si spominam ze prvy rok sme robili doma caviky s jedlom a robila som aj 2 obedy alebo vecere len aby nieco zjedla. Velmi nam potom pomohl sirup Sanostol z lekarne.

ufonaut
1. říj 2017

Doporučuji vyhledat nejbližší výživovou poradnu pro děti. My takovou navštívili a moc nám to pomohlo. Hlavně psychicky. S nejedlíkama jsou nervy, vím moc dobře. My měli poněkud jiný problém, ale teď kolem druhého roku se to zlomilo.
Pevné nervy přeji

lufulie
1. říj 2017

mám to úplně stejně, dcera bude mít 14 měsíců. Je tedy kojena, ale jsou dny,kdy nesní vůbec nic. Ale váhu má krásnou 🙂

derinka
autor
1. říj 2017

Dekuji za rady,budu trpeliva i nadale,co taky zbiva 🙂 no a co se tyce sanostolu,ten bereme,jenze je hodne sladky a tak ne vzdy se mi to podari do ni vpravit 🙂 zadne zlepseni s tim vsak nezaznamenavam,tak nevim....

kate99
1. říj 2017

Mam doma jen o mesic starsi dite a je na tom uplne stejne, jen s tim rozdilem, ze kojim. Jednu chvili jedl polevky, sice par lzicek a sam, a ja se tesila, ze se to zlepsi... Nezlepsilo. Jednu dobu jsem byla hodne zoufala, ale ted uz si to tak neberu. Proste zkousime, nabizime a i par kousnuti nebo lzicek povazuji za uspech. Jinak je syn pohodovy, usmevavy a hodne sikovny. Obvodni brala i krev a bylo vsechno ok.

rozdajna
23. bře 2021

Tento problém mám se synem už od 10 měsíce. Ze začátku jedl aspoň trochu, kojen není od 8 měsíce. Teď je mu 14 měsíců, má jíst 5x denně, už ani UM moc nevypije. Nejhorší je, že v 10 měsících byl kvůli neprospívá ní hospitalizován, pak se to malinko zlepšilo, ale nic moc. Skoro nepřibral. Teď jsme byli na 3 týdny v dětském centru a tam se učil na židličku a jíst pravidelně, tam celkem jedl, ale došli jsme domů a zase protestuje. K snídani má většinou pečivo namazané, toho nesní ani 50%, ke svačině OK nebo přesnídávky s piškoty, to do něho nějak narvu, k obědu trochu polévky a druhé, ale toho sní prd, většinou to po chvilce začne plivat, k odpolední svačině jogurt a večeři teplou, kaše kromě bramborové nepozře a na noc trochu mléka a to max 100 ml UM. Jenže problém je, že na to kolik mu je má furt pod 9 kg a už jsem tak zoufalá, že na něho řvu. Podle grafu jsme těžce pod úrovní správné váhy. A nevím jak dál. Buď z toho brečím nebo vzteky řvu.