8měsíční dcera nechce pít z lahve, poradíte?

drozdicka
14. říj 2013

Ahoj maminky. Měla bych na vás prosbu, zda máte některá podobnou či stejnou zkušenost. Máme 8. měsíční dceru, plně kojenou. Příkrmy nejsou problém. Bohužel zkouším, zda by si občas nevzala MM nebo UM z lahve a jsem absolutně bez šance. Láhev bere jako hračku a je jedno, jestli v ní je MM nebo UM. Zkoušela jsem to asi 14 dní, pak jsem si řekla, že jí dám čas a týden vynechala. Nenutím jí. Zkouším to v klidu, nechávám jí brát lahev do ruky, hezky si jí umí sama držet, občas si jí sama strčí do pusy, začne kousat do savičky a tím to končí.
Tento týden jsem zase začala, že třeba to půjde lépe a je to úplně to samé. Brzy nám s manželem začnou občasné kulturní večery a mám strach, jak do ní babička dá jídlo ☹ Lžičkou nemá problém. Velký otazník však visí nad tím, že malá večer u prsa usíná. Vím, že babička to s malou umí a dokáže jí utišit atd., ale když budu např. 3 - 4 hodiny pryč, tak jak to bude mít s pitným režimem, toď otázka. Poradíte? Zažila jste to některá? Děkuju moc za Vaše odpovědi.

lolap
14. říj 2013

Starší dcera nikdy ze savičky nepila, rovnou začala v šesti měsících pít z netekoucího hrnečku, prostě klasickou silikonovou lahvičku do pusy nevzala...Takže bych zkusila nějaký jiný "konec" lahvičky, ne klasickou savičku. A taky mi u prsa usínala, ale když jsem přestala v roce kojit a uspával ji tatínek, tak to prostě vzala tak, že prso není a usnula.

eficenka
14. říj 2013

asi bych zkusila normální hrneček, sice první týden bude politá, ale pak se hned naučí 🙂

plasilka
14. říj 2013

naše malá od sedmi měsíců ráno si dávala sunar ale taky nechtěla pít z žádné lahve a to jsem jich nakoupila asi 5.tak jsem si ji dala na klín a hezky pomalu jsem ji dávala z normálního hrnku nebo sklínky a hned mi vše vypila. v 10měsících jsem přestala kojit a mlíko až do roka a půl pila z hrnku.ale vždy s mojí pomocí. večer mi taky usínala u prsa ale jak se naučila z hrnku tak se najednla UM tak usla i bez prsa.jen byla večer více mazlivá.

pejtho
14. říj 2013

U nás bylo to samé u obou holek. Vaše nepije čajík? Jestli už přikrmujete, tak by měla i trochu čajíku. Ale píšete, že plně kojíte, tak nevím.
Každopádně - starší holka se chytla na pítko od Aventu 6+ a mladší holka zabrala na flašku od Aventu Natural (nebo tak nějak-má prostě jako tvar prsa) a do té flašky jsem jí dala granulovaný čajík a to jí zachutnalo.

andelka
15. říj 2013

Nepili mi z ničeho ani jeden do 10měsíců, kolem roku se rozpili ze silikonového pítka Mam a pak už během pár měsíců pili snad ze všeho. Ale dokud byli kojení, jednak jim to prostě nešlo, druhak neměli potřebu pít..kojením jsem uspávala staršího do 8m, mladšího do 13m. Takže večery nehrozily. Nepili prostě z ničeho. Musela jsem počkat. Pak už nebyl problém v ničem, celou noc beze mě byl starší v 15m a mladší v 16m.

klaire22
29. říj 2013

Zkusila bych hrneček a nebo jsem slyšela od spousty kamarádek, že se jim děti spíš naučila pít z hrníčku s brčkem, než s klasickým pítkem. Dobré lahvičky s brčky jsou třeba od Aventu 🙂