Maminky nejedlíků. Máte zaručeně oblíbená jídla?

snufi
27. bře 2012

Jsou tady maminky jejichž děti prostě nerady papají. U nás se ještě nestalo, že by otvírala sama pusenku a bágrovala. Vždycky jaksi těch 100g zeleniny, ovoce, masa, kaše.... popapáme, ale prostě - je to boj 🙂 Pro upřesnění máme 8měsíců. Jo a mléčko nechceme vůbec, to dáváme ve spaní. Ale rosteme 😀 nevím z čeho 😀 Nemáte nějaké zaručeně oblíbená jídla dětí? díky

ined77
27. bře 2012

@snufi ....ahoj 🙂 ,
u nás už to není až tak aktuální, ale synek byl přesně takový.mléko nechtěl snad od 5tého měsíce, ostatní jídlo spíš zázrak když snědl.s pitím taky problém...největší vedra a on byl schopen vypít 2 dcl za celý den...ale, nějak jsme to přežili a dnes už je to mnohem lepší.sice je to pořád drobek, má 3,5 roku a váží aktuálně 14,9 kg 😅 .
všude se píše, že se děti nemají do jídla nutit, ale mně tenkrát přišlo, že kdybych se fakt nesnažila do něj dostat aspoń minimum, že by prostě nejedl ☹ .pravda ale je, že si na to, že mimi málo jí člověk tak nějak zvykne a naučí se s tím nakonec žít 😅 .
já vyvařovala jako v alcronu 😀 ...a bylo to houbelec platné 😝 .
ještě jsem slyšela fajn radu...že člověk nemá vařit složité jídla, že to pak víc mrzí, když to dítko nechce.....a taky to zabere víc času 😉 .

ined77
27. bře 2012

@snufi ...recepty určitě najdeš nějaké i tady
https://www.modrykonik.cz/diskuse/tema/zaciname...
anebo je jich dost i na MMB 😉 ....tam čerpám hodně inspiraci 🙂

snufi
autor
27. bře 2012

@ined77 jj díky. Já už mám sice receptů mraky, ale žádný zaručený :o)) Malá má 8 měsíců a má 8,5kg takže žádný drobek to není. Asi jí to stačí. Jen maminka přijde o nervy :o)) než se Karinka napapá :o))

ined77
27. bře 2012

@snufi ..no já věřím, já se taky natrápila...raději ani nevzpomínat 😅 .
a samotnou jsi ji nechala jíst?....i když...ona je ještě dost maličká....myslím kousky brambor, do měkka uvařené mrkvičky třeba....taky záleží jak je na tom se zoubkama, počtem 😀 .
víš, že by se tím i zabavila 😉 .
a je něco co má fakt ráda?...kaše, přesnídávka, ovoce nějaké?

seb
26. srp 2012

@snufi , malej nikdy nechtěl vařenou zeleninu a nejí jí dodnes, i když dostane obalenou cuketu smaženou, tak oloupe jen strouhanku, nejí br.kaši, čočku a z polívky vybírá veškerou zeleninu co tam vidí, jí hodně těstoviny, omáčky, krémovou květákovou polívku, filé, jo a ještě když nechtěl polívky jíst, tak pomohly krutonky (takový kupovaný kuličky) a když nechtěl ochutnat pacholíka, jogurt, tvaroháček, tak pomohly takový ty cereální kolečka (ve Schlecker drogerii je mají už od 1 roku), zeleninu mi teda vařenou nejí, ale syrová mu chutná, tak to tak neřeším, jo a jistota jsou palačinky - jí je buď suchý nebo s marmeládou