Můj 19měsíční syn nechce jíst, co s tím?

mimiki87
13. bře 2013

Ahoj maminky mam otazku, muj drobecek nechce jist obedy, papa jen jogurty a suchy rohliky...když mu dám maso s ryží nebo brambory tak to odmíta, nevím si rady :(. Před tím papal všechno. Prosím o radu. Moc děkuju.

hojda
13. bře 2013

Pokud před tím jedl vše, tak to bude jen chvilkové, neboj, to přejde.

antarres
13. bře 2013

My tohle máme u straší dcery - 4,5 roku, občas nechce jíst, vezme si rohlík, kukuřičné lupínky a normální jídlo do ní nedosteneme. Druhý den už třeba zase jí vše. Je to chvilkové, snad to přejde. 🙂 Druhé dceři je také 19. měsíců, ale ta zase naopak jí vše, hlavní sloužkou její stravy jsou ještě přesnídávky, ale jinak sní od všeho něco....jedla by pro změnu vše, každá holčička je úplně jiná.....s dětskou lékařskou jste to již konzultovala?

atrami
13. bře 2013

Deti majú obdobie odmietania jedla. Ak chceš mať čisté svedomie, daj mu urobiť vyšetrenia-moč, krv...Niekedy je to pre nedostatok železa. Ak bude všetko v poriadku, treba sa obrniť trpezlivosťou. Ponúkaj jedlá, ktoré má obľúbené a chutili mu. Nám chutili palacinky, lievance, zemiakové placky, cestoviny s kakaom, dukátové buchtičky. Polievky sme jedli zo závarkami, sú v roznych tvaroch http://www.mpc.sk/detske-tvary. Určite niečo nájdeš. Medzi jedlami len ovocie a tekutiny-voda, čaj. Jedávaj s malinkým. My sme si tým prešli. Postupne sa to zlepšovalo. Úplne sa to zlepšilo nástupom do kolektívu a narodením súrodenca. Prestala som venovať jeho nejedeniu zýšenú pozornosť. Syn má 10 rokov a zje hrooooooooooooozne veľa. Na obed 10 knedlíkov. Najmladší syn je veľmi prieberčivý v jedle. Jeho jedálniček je o nejakých 10 jedlách. Ale papa ovocie, mäsko, polievky. Nemá rád zemiaky.

lundenburg
19. bře 2013

Můj téměř 19timěsíční syn je to samé. Bohužel nejde o krátkodobou záležitost,ale naopak nikdy nesnědl denní dávku tak jak jiné děti. Asi je to tím, že ještě kojím. Za den sní tak 300 - 400 kcal, přitom v jeho věku by měl sníst tak přes 1000 kcal i víc. Má 10 kg a od roku přibral 70 dkg ☹ Denně to doma rozebíráme a dost nás to stresuje. Podle doktora je to normální a máme mu jídlo více nabízet. Ale nabízení nemá žádný efekt, kolikrát ani neochutná.