Najednou nechce jíst

elis2595
12. únor 2018

Prosím o radu. Syn má 10m, doteď všechno jedl krásně, ale posledních 14 dní je to hrůza. Hlavně oběd (maso-zel.) do něj skoro nic nedostanu. Zkouším ho nějak zabavit, zaujmout a tak ale nic nepomáhá. Sní pár lžiček a pak už pusu neotevře. Nějaké rady proč to dělá nebo jak do něj něco dostat? Mám třeba zkusit mu udělat kousky a ne mixované? Ale zase když mu dám kousek něčeho tak většinou to akorát rozpatlá a nic moc. Už nevím. Zoubkama to není, má 2 a když mu rostli tak nebyl problém. Děkuji za rady

petulele88
12. únor 2018

Jsme na tom se synem podobne, jen je mu 15m. Posledni dva tydny jsou katastrofalni co se jidla tyce. Nerikam, ze do ted jedl idealne, ale porad to bylo lepsi nez ted. Obedy jsou nocni mura, bud nechce vubec nebo par lzicek. Zkousim zabavovat, rozptylovat,njist jinde nez bezne, nechat jist jeho samotneho, se mnou z talire, kazdou chvili jidlo jine..ale bez uspechu. Take nevim, cim to je a stve me to, protoze nedostava tim vubec zadnou zeleninu (nesni ani syrovou) ani maso. Zoubky podle me v tom roli taky nehraji, doted je zvladal v pohode.. Nekdo mi psal, zda uz nejde o obdobi prvniho vzdoru. Netusim 😏

normalnimatka
12. únor 2018

zkoušej jiný strategie. hlavně nenuť. určitě bych zkusila dávat kousky, i dávat třeba do ruky...
ale že třeba minule, když mu rostly zuby, mu to nechutenství nezpůsobovalo, neznamená, že to teď nemůže bejt zubama. když ho zkoušíš zabavit, tak jí?

ajja87
12. únor 2018

Přesně jak píše normalnimatka,ty zoubky to teď dělat můžou.A co třeba nějaká rýma nebo tak? nám stačí,aby trochu začalo téct z nosu a už moc bastit nechce.

elis2595
autor
14. únor 2018

@ajja87 Rýmu nemá, zoubky se mi taky nezdají protože krom toho oběda jinak jí.

elis2595
autor
14. únor 2018

@normalnimatka Zkouším zabavit vším možným ale nepomáhá to.

elis2595
autor
14. únor 2018

@petulele88 Ano mám to stejné :( Taky nevím právě co s tím.

hafika
14. únor 2018

To mi dělala dvojčata okolo 9m taky. Najednou už jim nechutnalo mixované, ale jen rozmačkané kousky zase sníst nedokázala. A potřebovala jsem, aby jedla, protože plně ukojit jsem je už nedokázala. Nakonec se ukázalo, že už chtěla kousky, ale nesmělo jich být v jídle moc. Já jim jídlo vařila, takže jsem větší část jídla rozmixovala a menší jen rozmačkala vidličkou a zamíchala do zbytku. Postupně jsem zmenšovala množství rozmixovaného, až už jedla jen rozmačkané vidličkou. Pak jsme postupně zvětšovaly velikost kousků. Vyloženě ukusovat třeba banán dokázaly až tak v roce a půl, dát jim něco do ruky nebylo dlouho možné.

linee
14. únor 2018

@elis2595 moje mela zoubky, nic jsem nevidela, ale jak se jeste posouval chrup, tak ji bolela pusa. JEdla jenom rohliky, polivky, jogurty a kapsicky a nebo dva dny temer jenom pila. Nekdy to trvalo klidne i 3 tydny, pak najendou zacala jist. Ji i ti tvrde veci jako jablicko a pod.? A nebo kasovite a chladnejsi? Pokud spise kasovite a chladnejsi a ne obed, ktery je teply, zkusila bych mu davat trochu vlaznejsi.

prirodnilecba
Odpověď byla odstraněná
Zobraz