Nechce přijmout nic kromě mateřského mléka

anatanka
8. zář 2007

Moje holcicka zacala mit zelenou stolicku, trva to uz pres tyden. Dr. mi doporucila podavat ryzovou kasi nebo vyvar z mrkve, popropade Nutrilon na dokrmeni, kdyby slo o hladovou stolicku. Problem je ale v tom, ze mala odmita cokoliv prijmout, krome meho mleka. Vsechno ostatni hned vyplivne, je to s ni vzdycky boj, ale proste to nespolkne a nespolkne. Dokonce nechce pit ani ten Nutrilon, ktery pritom driv uplne v klidu pila. Ted se oskliba a nepolkne ani mililitr. Nevim, co s ni je.

reruna
8. zář 2007

Ahoj, mám chytré rady z knížky Výživové poradenství u dětí do dvou let od Kudlové a Mydlinové, fakt dobrá knížka - hlavně nepodávat umělou výživu, ale kojit častěji, třeba i 15x za den, střídavě přikládat k oběma prsům v průběhu jednoho kojení, třeba i 4x vystřídat, odstříkávat mezi kojením. Tzv. zelená stolice je u dětí, které jsou kojeny příliš krátce a stále z obou prsů a dostávají jen přední mléko bohaté na laktozu. Hladová stolice je hlenovitá a páchnoucí. Třeba ti to pomůže, hodně štěstí.

johanda
8. zář 2007

Anatanka, má malá průjem nebp teplotu? Rýžový nebo mrkvový odvar se podává proti dehydrataci, ne kvůli zelené stoličce. Pokud ti mimi normálně přibírá a normálně se chová, asi o nic vážného nepůjde. Zkus kojit déle z jednoho prsu, jak píše reruna, ale obecně, pokud je dítě víceméně spokojené, přibírá a nemá problémy s pitím MM, nemá se hovínku věnovat velká pozornost 😉

sokolka
8. zář 2007

Taky jsme měli různé složení i barvy stoličky a také různé frekvence. Ale Dr. říkala, že u koj. mimísek je to různé. Jak píše johanda když přibíráte a je celkově klidná tak bych to moc neřešila.