Clexane, mám pár otázek

moruse
10. čer 2012

Ahoj všem, mám pár otázek ohledně Clexanu. Zvykla jsi si na píchání? Bolí to jen na začátku, nebo to pak přejde? Co modřiny, dělají se pořád? Musí se píchat jen v "pruhu" od pupíku, viz příbalový leták? V kolik hodin si pícháte? Ty, co už s ním mají porod za sebou - co epidurál?
Asi to moc řeším, ale vzhledem k tomu, že mě to bude čekat celé těhotenství a šestinedělí...
Podělte se i o praktické rady.

veruka
10. čer 2012

Ahoj někdy mě to bolelo víc někdy vůbec,podle toho,kde se to píchlo.Píchala jsem v dolní části břicha,jak píšete.Později mazala heparin mastí,ale i tak jsem měla často modřiny nebo boule.Já si to píchala 1x denně a dalo se to vydržet,ale manžel kvůli arytmii rok a 2x denně.Třeba někdo poradí líp.Držím pěsti! 😉

mamkamarketa
11. čer 2012

@moruse ja si pichala drive nez jsem byla tehona. Pichala jsem v urocni pupiku. Pichala jsem kazdy vecer nez jsem sla spat. Epidural- nechci te strasit,ale me ho nedali. Kolikrat se dr. Boji dat epidural zensky s poruchou srazlivosti. Ale samo zalezi proc si clexane pichas . Zvyknes si nic na tom neni. Ja treba jehly nesnasim, tak jsem si to pichala po slepu.... Potom je dobry to misto rozmasirovat, pac to desne stipe 😉

krcik
11. čer 2012

Já měla z injekcí šílený strach! Ale nakonec jsem se to naučila. Píchala jsem 1x denně cca od 20. týdne až do skončení šestinedělí. Jediné co jsem nezvládla, tak bylo píchat injekce přímo do břicha. Mudra mi ale řekla, že klidně můžu píchat do boku (do špeku 😀 ) . Tam to šlo dobře a ani modřiny se mi nedělaly! Občas to sice hodně zabolelo, ale bylo to spíš o tom, jestli se mi podařilo trefit nerv. To jsem pak syčela jak had! 😀
A s tím epiduralem nechci strašit, ale mě při naordinování injekcí doktorka řekla, že je epidural možný je pouze u indukovaného porodu. Clexane se musí včas vysadit a pak to možné je. Ale v případě, že si ho píchám, tak mi nikdo epidural nedá. Prý by mě to mohlo zabít. - její slova. Zkoušet jsem to fakt nechtěla 😀 Nakonec jsem si řekla, že dřív ženské taky rodily bez utišujících léků, tak to zvládnu taky. A bylo to tak! a to jsem rodila skoro 4 dny.... ☹
Takže držím pěsti, vše zvládneš! My ženské jsme silné, ne? 😉

moruse
autor
11. čer 2012

Ještě mě napadl dotaz - Když si pícháte Clexane a dostanete rýmu, kašel...je nějaké omezení co se týče léků? Něco, co se s Clexanem nesmí užívat?

anetadr
11. čer 2012

já asi nemám co radit - píchali mi ho jen v porodnici, když jsem ležela na rizikáci - 5 dní před porodem s vysokým tlakem - ale píchali mi ho klidně i do ramene - když jsem si o to řekla. Jinak epidurál jsem měla (sice to byl indukovaný porod kvůli vysokému tlaku, ale rozhodně mi ho předem nevysazovali) - a píchali mi ho i po porodu.

mamkamarketa
11. čer 2012

@moruse ne, muzes vsechno. Spis dej pozor zdali to muzes v tehu 😉

kopretina82
11. čer 2012

Ahojky, já si píchám clexan už 2. těhotenství 🙂 vždy od cca 7tt do konce 6-tinedělí. .Píchám většinou do břicha vedle pupíku a až povyroste bříško tak do stehne (jakoby z té venkovní strany).Někdy to necítím vůbec, jindy to štípe-podle toho jak setrefím, ale zatím jsem to pokaždý přežila 😀 .Jo a píchám 1x denně ráno kolem 7. Modřiny se mi v min. těhu dělaly teď (zatím) ne.
Epidurál (teda jestli je to umrtvení od pasu dolů 😅 ) jsem měla a nikdo mi o žádných případných komplikacích ni o vysazování neříkal, ale rosila jsem císařem... 😎

moruse
autor
12. čer 2012

Jsem z toho píchání trochu vedle. Na pravé straně mi to jde bez modřin a na levé to někdy ani nezabodnu a musím znova a ještě k tomu se mi dělají modřiny.

zlababa07
10. črc 2012

Zdravím, zbylo mi 14 nepoužitých injekcí clexane 4000 anti-Xa IU/0,4 ml sol inj, jen nemám origo krabici, pouze příbalový leták. kdyby měl někdo zájem, prosím IP.

drndapetka
10. črc 2012

@zlababa07 prosím Tě, žlabinko, a náhodou 0,2 nemáš? Já píchám menší dávky ☹ A ještě jsem se Tě chtěla optat - od té doby, co si píchám Clexane, tak mám už 5 dní tlak a tahání v levé noze - někdy je to jen v lýtku, pak jen u kotníku a někdy i vzadu na stěhně, nevím, co to má znamenat 😲 Nejsou to křeče, ale jakoby ztuhlé ( napjaté) svaly , nebo jak bych to popsala 😖 nejvíc to cítím, když stojím dlouho na místě nebo při chůzi. Když si sednu a nohu natáhnu, nebo lehnu a podložím si ji, tak je to dobrý. Dnes už mě to vystřeluje až k zadku a do kyčlí, tak nevím jestli je to tím, že se natahuje děloha, nebo to může být právě tím, že píchám ten Clexane a ředí se krev. Tak jsme se Tě chtěla optat, jestli ses s tím nesetkala....určitě to řeknu doktorce, jsem z toho špatná. není to bolest, ale je to nepříjemný.

zlababa07
10. črc 2012

@drndapetka Bohužel mám jen ty 0,4 a to tahání jsme neměla ☹ Zkus zavolat doktorovi a zeptej se. Já měla jen ty modřiny po vpichách, jinak žádné vedlejší účinky.

drndapetka
10. črc 2012

@zlababa07 dobře, no snad to nebude nic hrozného....mám už strach fakt ze všeho ☹

daisyjane
18. črc 2012

@moruse Mne pichali v nemocnici po embolce a ted picham v tehu. Vim, ze by se nemel Acylpyrin/Aspirin, protoze ma v sobe latku, ktera take redi krev. Jinak zadna jina omezeni neznam.

medulen
27. srp 2012

Ahoj holky, mam problem, picham si clexane do bricha. Chci se zeptat, pist mam stlaceny az dolu a stejne po vytahnuti a docvaknuti ochranneho krytu mi jeste vytece kus latky. Sestra rekla ze moc stlacim kozni rasu, tak jsem ji skousela povolit a stejne se mi to stava. Nemuze to byt spatnym balenim? Minule baleni se mi to nestavalo. Nechapu vubec. .. Mela nektera stim problem Dekuji.

monivo
27. srp 2012

@medulen odkud vyteče ta látka? Z místa vpichu nebo z injekce? Mě se párkrát stalo (asi možná právě kvůli velkému stlačení řasy), že vyteče kapka tekutiny z místa vpichu. Ale nevidím na tom nic špatného. Stalo se mi fakt párkrát.

medulen
27. srp 2012

nene ked docvaknu pojistku tak vystrikne z injekce jakoby jsme si to cele nepichla, ale pritom pist uz pri v pichu dal nejde ...

lamerka
28. srp 2012

@medulen zkraje se mi to taky stávalo. Zkus před píchnutím injekci trochu protřepat, aby se "bublinka" dostala až nahoru. Od té doby, co to takto dělám, nic v injekci nezůstane.

medulen
28. srp 2012

super dekuji skusim to !!! 🙂)

zuzanar01
30. lis 2012

Ahoj, chtela bych se zeptat nekoho kdo uzival v tehotenstvi clexan 0,4. Byli jste doma na rizikovem? Nebo jste normalne chodili do prace? Zacala jsem ho uzivat v 8tt zatim nemam zadne zdravotni problemy, ale spise psychycky to nezvladam. Predem vam dekuji za odpoved.

romantika
30. lis 2012

Ja si teda nepichala cele tehu, mela jsem nejdriv anopyrin, ale to pichani jsem mela po porodu a uz to prevzal manzel, protoze ja na to taky nemela a taky mi vadilo to striknuti na konci jak dojedou ty bubliny, rekla bych ze ty delaji prave tu modrinu. U porodu to snad nevadi, dokonce mi to hned po porodu pichali protoze pred samotnym porodem to nestihli. Epidural jsem nemela, protoze taky nestihly, ale internistka mi epidural nezakazala jen prave k porodu napsala ten clexane a stahovaky na nohy aby se nejak ochranili asi krecaky. V zaveru jsem rodila, ze se nic nestihlo ani clexane ani obvazy ani epidural a vse ok. Modriny se mi delali po kazdem pichnuti, ale vsechny zmizli. Pichala jsem si vzdy na noc.

moruse
autor
1. pro 2012

@zuzanar01 Já si píchám 0,4 už od 4tt. Taky se mi ze začátku zdálo, že to nezvládnu. Neboj, zvykneš si. Já modřiny nemívám, jen občas a to do 0,5cm. Už to mám vychytaný jak a kde si to mám píchnout. Budu si muset píchat do porodu a ještě skoro celé šestinedělí.To zvládneš!

zuzanar01
2. pro 2012

@moruse dekuji, ja vim uz si pomalu zvykam. Ale taky mi dela problem v pul 6 vstat, pichnout si a pak usnout. Muzu se te jeste zeptat taky mas urcene od doktora v kolik hodin si musis pichat? A jsi doma na rizikovem nebo chodis do prace?

moruse
autor
2. pro 2012

@zuzanar01 Proboha, proč tak brzy? To je nějaký nesmysl. Proč si ho pícháš? Já dostala nařízeno ráno a čas jsem si vybrala 9,00. Mudra mi to schválila, že je to jedno, v kolik hodin, že je to pro ně lepší, když si píchám ráno ( na krev se chodí s odstupm 3-4 hodin od píchnutí). Jsem doma, ale na rizikovém nejsem.

fleurdelune
28. dub 2015

Ahojte zensky, vidim ze jste taky pichaly clexane, jsem v 6.tydnu a mne to dneska oznamili, a jsem z toho cela hrozne spatna a vydesena. A kdyz jsem si pichala tu injekci - moje racionalni mysleni mne opustilo a mela jsem pocit, ze vsechno je od zacatku spatne a co z toho meho miminka vlastne bude.
Chtela jsem se jen zeptat, mate ted vsechny zdrava miminka?

fleurdelune
28. dub 2015

Ahojte zensky, vidim ze jste taky pichaly clexane, jsem v 6.tydnu a mne to dneska oznamili, a jsem z toho cela hrozne spatna a vydesena. A kdyz jsem si pichala tu injekci - moje racionalni mysleni mne opustilo a mela jsem pocit, ze vsechno je od zacatku spatne a co z toho meho miminka vlastne bude.
Chtela jsem se jen zeptat, mate ted vsechny zdrava miminka?

ela01
28. dub 2015

neboj, z miminka bude krasne zdrave miminko 😉
ja si pichala cele tehu + sestinedeli, zvladla jsem pichat do konce tehu do bricha a slo to. nekdy byla mala modrinka, nekdy ne, nekdy to stipalo, nekdy jsem nic necitila
s epiduralem jsem se nejak dopredu rozloucila a psychicky se nastavila, ze nemuzu a ze stejne nebude, takze jsem to zvladla bez a myslim, ze ani nebyl potreba
do prace normalne cvhodit muzete

barabbb
2. kvě 2015

Zdravím maminky, které si musí píchat clexane-
Jsem v 35tt a musím si píchat, kvui leidenské mutaci. Jen mi ted není jasná jedna věc (asi jsem moc nedávala pozor, když mi to sestřička ukazovala :( )
Před aplikací je třeba dát si pozor aby byla bublinka uvnitř stříkačky v horní části. Když si clexane aplikujete do řasy vstříknete tam i tu bublinku než stříkačka cvakne, nebo jen stříknete roztok a vytáhnete?
Děkuji za radu.

ela01
2. kvě 2015

@barabbb cele, dokud strikacka necvakne, nic nevytahuji

fleurdelune
3. kvě 2015

@ela01 Diky za skusenost 🙂 uz to docela zvladam

lianaks
31. kvě 2015

Ahoj, taky uzivam Clexane, ale zacaly se mi v mistech vpichu delat tmave cervene skvrnky, v prumer asi 3 mm. Stalo se vem to taky nektere z vas? Nechci zbytecne plasit, ale v pribalovem letaku je upozorneni viz nize, tak jsem z toho nesva:

Okamžitě informujte svého lékaře nebo zdravotní sestru, pokud zaznamenáte některý z těchto nežádoucích účinků: Bolestivá vyrážka nebo tmavočervené tečky pod kůží, které nezmizí, pokud je stlačíte. Mohou se vyskytnout i růžové skvrny na kůži. S největší pravděpodobností se objevují v místech, kde byl aplikován Clexane.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru