Fraxiparine v těhotenství, píchate taky někdo?

vodvarkova
6. srp 2013

Jsem v 19.týdnu těhotenství, mám Leidenskou mutaci v heterozygot.stavu a MTHFR v heterozygot.stavu.
Přidá se ke mě někdo s kým bych mohla probírat podrobnosti okolo tohoto problému. Díky

marki.la
6. srp 2013

ahoj, já píchal až do konce šestinedělí po porodu🙂

marki.la
6. srp 2013

píchala🙂

vodvarkova
autor
6. srp 2013

@marki.la ahojky od kterého týdne jsi píchala? jakou dávku jsi měla? já mám zatím 0,6 Fraxiparine... Nasadili mi to v 18.týdnu a překvapilo mě, že na kontrolu jdu až za 3 měsíce... Jak často jsi chodila na kontroly?

mamkamarketa
7. srp 2013

https://www.modrykonik.cz/diskuse/me-zdravi/tro...
Zkus to tady, at tu neni x stejnych temat 😉

marki.la
8. srp 2013

píchala jsem si od prvního dne, kdy jsem zjistila, že jsem těhotná, kontrola měsíčně. a taky jsem měla 0,6

vodvarkova
autor
9. srp 2013

@marki.la mě je právě strašně divné, že jdu na kontrlu až po třech měsících... alergii na Fraxiparie asi nemá už si píchám 14 dní... spíš se bojím aby nedošlo ke snížení počtu trombocytů... slyšla jsem o to někdy?

marki.la
9. srp 2013

aha, to jsem ještě neslyšela, tak se sama objednej, když máš strach. normálně řekni, že chceš být sledována častěji, je to pro jistotu....

havrankova2
21. zář 2013

Píchám si xlexan od 14 týdne a také až do konce těhu 😨

luckaamilan
21. zář 2013

@vodvarkova ahojky, ja mam uplne to same co ty. picham si uplne od prveho dna yistenia tehu fraxiparin 0.4.
Ako ti prisli na tie mutacie? ja som prisla o prve miminko v 5. mesiaci a tak som podstupila vsetky vysetrenia.... a nasli to.
na hematologiu do motola chodim cca co 2 az 3 tydne.

cabalkova
21. zář 2013

@luckaamilan
@havrankova2 Ja picham Clexane od zjisteni //. Zatím ho mam jen od sve gyndr, na pondelni kontrole (pokud bude vse ok) bych ale mela konecne dostat zadanku na hematologii a zacit chodit tam. Dr me chtěla posilat na Karlak, ale tam jsou pry hrozne fronty, jak to vypada v Motole?

vodvarkova
autor
21. zář 2013

@luckaamilan já jsem poprvé těhotná. Dosud jsem němala žádné problémy, žádnou trombozu. Na mutaci mi přišli při preventivním vyšetření, pač stejné mutace má moje mamka.. Jak se držíš v tomto těhu?

luckaamilan
23. zář 2013

@cabalkova
v Motole je to ok, podla mna lepsie než na Karlaku. Bo v Motole ti rano vezmu krv a vysledky su do hodiny a hned ides k mudr. na konzultaci. Ale na Karlaku chodis na krv den pred tým než ides na konzultaci....teda spon tak to ma kamaratka, kt. tam chodi.
@vodvarkova
dakujem za opýtanie, klopem klopem klopem vše ok, a moc si tehotenstvo užívam.
Ja si pícham preventívne, výsledky su vraj upne v norme, ale už nechceme nič v tomto tehu podcenit.
strasne ma hneva, že sa na tie mutace neprislo skor, brala som niekolko rokov antikoncepciu ale ziadny mudr. to holt nezistoval..... 😢 , trombozu som ziadnu nemala nastastie.

cabalkova
23. zář 2013

@luckaamilan No tak to by pro me bylo rozhodne lepsi, protože budu muset do Prahy dojizdet. plus jsem slyšela, ze jsou na Karlaku hoodne dlouce cekacky, takze pokud na tom mudra nebude nejak zvlast trvat, tak budu chodit taky do Motola, zítra se s ni domluvim.

cabalkova
23. zář 2013

@luckaamilan A ještě prosim te, ten Motol, to je specializovane trombocentrum, anebo je to po obecnou hematologickou ambulanci?

luckaamilan
24. zář 2013

je to podla mna len hematologicka ambulancia. Trombocentrum je v CR len jedno a to na Karlaku. Ale Motol je proste Motol, fakt sa nemusis bat nejakeho zanedbania. Kamaratka ma uplne to sa me co ja, tiez jej davaju fraxiparin, tak jak mne. ona ma ale kontroli co 4 až 6 týždnov na Karlaku, ja čo 2 až 3 týždne, ale určite péče v oboch centrach zrovnatelna.

lucies25
27. zář 2013

Ahoj holky,pridavam se,picham od 5+1 fraxiparine.Zadnou predchozi zkusenost nemam...pichate kolmo nebo v uhlu 45 st.?A stalo se vam nekdy,ze jak jehla zajela co to jde,tak jste ucitili bolest?Prislo mi,jak kdybych tam vevnitr neco trefila...vpich boli jeste ted a je zarudlej...

cabalkova
27. zář 2013

@luckaamilan Tak ja se naknec po trech dnech marného snazeni dovolala na Karlak a tam mi rekli, ze s MTHFR uz neobjednavaji, ze se to uz nebere jako mutace... teprve když jsem jim rekla, ze mam za sebou pet potratu, me milostive vzali na vedomi a neprilis ochotne objednali. Zkousela jsem i Motol, ale tam mi bohužel rekli, ze tam nepatrim spadove a ze na pacienty z jinych oblasti mají stop stav, takze jsem nemela na vybranou.
@lucies25 Mela bys pichat kolmo, ja zezačátku taky pichala blbe, jakoby sikmo, a mela jsem z toho pak daleko vetsi modriny, nez mam ted, tak to zkus nakolmo a uvidíš, jestli to nebude lepsi. Fraxik holt boli, no, taky mam zkušenost, ze to nekdy trefim lip a nekdy hur, zalezi... "nastesti" jsem tlustoska, tak mam silnou tu tukovou rasu a do svalu se netrefim, pokud ji hodne stihla, muze te to bolet vic i proto, ze e trefíš az do svalu.

lucies25
27. zář 2013

Dekuju...picham kolmo,snazim se.No spek na brise mam,nez jsem zacla pichat,myslela jsem,ze je obrovskej,ted bych brala vetsi )))) A nevadi to,kdyz to pichnu az do svalu?

cabalkova
27. zář 2013

@lucies25 ja myslim, ze ne, akorát to vic boli. V porodnici mi to pichali do nadloktí a tam teda ten sval vždycky strefili a bolelo to o poznani vic, nez do sadla, tak aspoň na něco jsou ty polstare dobry. 🙂

lucies25
27. zář 2013

@cabalkova Asi budu muset vic papkat ))) I kdyz je mi tak zle,ze jsem rada,ze snim aspon neco...cetla jsem,ze mas za sebou pet potratu,to muselo byt kruty,ja zatim dva...tak doufam,ze fraxi,euthoryx a listovka pomuzou

cabalkova
27. zář 2013

@lucies25 Tak to mame stejnej trojboj, akorát ja ve forme Euthyrox, Clexane a Femibion. 🙂 Nebylo to nic moc, ale mam jedno krasny zdravy dite a doufejme, ze druhy na ceste, tak snad uz mam to neprijemny vybrano. 🙂

lucies25
27. zář 2013

@cabalkova Mas Femibion bez jodu?Ja beru Pregnium,je v tom i jod,musim se v pondeli zeptat,jestli to vubec muzu,kvuli ty zlaze...i kdyz gyndar muj stav zna a pregnium mi schvalil...urcite se zadari a budes mit zdravy dve deti ))) To spatny uz je za nama.

cabalkova
27. zář 2013

@lucies25 Mam s jodem a mam ho schvaleny... jen se ted nemuzu dohoukat k endokrinoložce na kontrolni nabery, tak snad pristi tyden se zadari. Vim, ze existuje i bez jodu, ale s endokrino jsem to probirala, uz když jsem ho brala prekoncepcne a výsledky vychazely ok, takze to mam schvaleno.

lucies25
27. zář 2013

@cabalkova ja jdu na endokrinologii az 10.10. mam jen strach,abych neco nepohnojila...

cabalkova
27. zář 2013

@lucies25 Neboj, to bude urcite v poradku. Staci tam jit na upravu davek do 11tt, takze to bohate stihnes. Ja mam dojem, ze mi v minulem tehu davky ani nezvysovali, i když si to teda uz tak docela nepamatuju...

lucies25
28. zář 2013

@cabalkova No ja tam byla pred dvema mesici,bylo vse ok,ale zvysila mi davku,kvuli planovanymu tehotenstvi,no snad to bude v pohode ))

cabalkova
28. zář 2013

@lucies25 JA mam porad jen padesátku a snad se pristi tyden nejak dovolam k dr, aby me nabrala... tento tyden se mi to nepodarilo, vůbec nebrala telefon, tak nevim, jestli třeba nemela dovolenou nebo tak něco, ale na klidu mi to taky nepridava. :/

lucies25
28. zář 2013

@cabalkova Urcite mela dovcu,v plondeli se snad dovolas.Kdyz ne,zkus jinyho dr...Ja mam 125,nejdriv jsem mela 100,protoze mi na ni prisli dlouho,pak mi to navysila kvuli planovanymu tehu,tak uvidime.

romantika
28. zář 2013

holky ja tedy brala jen anopyrin a pichal asi az po porodu, ale taky chodim na karlak. zas takove fronty uz tam nejsou. prestehovali to jinam a uz to cekani neni tak na dlouho a hlavne jako tehu je tam klidneji. Driv to bylo hrozny cekalo se v cekarne se 40ceti lidmi apod..
Kontrolovali mne co 6 tydnu a jedina nevyhoda je, ze se musí na tu krev zlvast a za par dni az na konzultaci.Ale to ti po první navsteve uz vždy daji termin. Letosni tehotenstvi jsem tam necekavala dele naz pul hodiny. Vevnitr to jde obvykle rychlosti svetla.

luckaamilan
29. zář 2013

@lucies25
ahojky, ma sa pýchat v 90 stupnoch, teda aspon tak mi to povedali v Motole v lekarni.
Mne to pýcha manžel, ja som na to srab, ale obcas to fakt boli a tak raz za týžden mi ostane modrina, ktora sa drží i niekolko dni.....

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru