Křečovité sevření hrudníku, zažila jste některá?

veri0007
26. kvě 2014

Holky, zažila jsem pro mě něco divného, bylo to včera veřer kolem desáte. Najednou z ničeho nic se mi sevřel hrudník, ne celý. U srdce v pohodě, spíše níže až pod prsama. Cítila jsem se jako by kolem mě někdo udělal z provazu smyčku a tahal za oba konce... Strašně blbě se mi dýchalo, tlak byl v pohodě. Potom jako lusknutím prstu to po 20ti minutách odeznělo... Nevíte co to mohlo být?? Zvažuju těhu křeče, ale domnívám se že ty jsou jen v končetinách... Možná to ani s těhotenstvím nemuselo souviset??

ined77
26. kvě 2014

Ahoj 🙂, mně něco podobného způsobovalo v těhotenství pálení žáhy, takové jakoby opravdu křeče na hrudi, které cca po těch 20 minutách ustaly, ale takhle těžko říct. Určitě se poptej Dr. na kontrole 😉 .

leni36
26. kvě 2014

Mne to delaly pretizeny zadovy a mezizeberni svaly, trvalo to klidne i par hodin... Pomahalo mi cviceni, ale dlouhodobe, a rehabilitace. V akutnich zachvatech jsem si na brala brufen, trochu to povolila. Ale nebyla jsem tehotna, kdyz jsem na to trpela.

blanka.k
26. kvě 2014

Souhlasím s ined77 , poprvé v životě mě "chytla" žáha někdy po půlce těhotenství... já paniku, tak nějak jsem si představovala infarkt nebo něco se srdem, nevěděla jsem, co se děje... 😅 už ani nevím jak, ale zjistila jsem, že to je žáha, a měla na to nějaké preparáty z lékárny (co můžou těhotné) 😉 Po porodu to zmizelo 😉

petrajurinova
26. kvě 2014

To může být ledacos -
*miminko mohlo zatlačit na nějaký nerv
*jestli jsi před tím delší dobu seděla, mohlo to být způsobené tím že ses více hrbila a přimáčkla sis plíci a jak ses narovnala, tak to zpustilo vnitřní křeč (to se stává i mimo těhotenství)
*mohla to být ta zmiňovaná žáha
* taky to může být způsobené tím, že se ti v závislosti na těhotenství roztahují žebra a svaly mezi nimi.
a může to mít taky úplně jiný důvod.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru