Latentní tetanie, jak probíhalo vaše těhotenství?

rituska88
24. pro 2013

Holky prosím o radu. Asi 4 roky se léčím s latentní tetanií - mám pořád málo hořčíku nebo resp. mému tělu nestačí, takže ho musím užívat i v tabletkách. Už jsem si na to zvykla a je pravda, že když jsem v pohodě, nejsem ve stresu a pravidelně jím a piju, tak potíže nemám. Stačí mi 1 tbl denně. Nicméně jednou jsem se pokusila Mg úplně vysadit a začly mi po pár dnech strašné problémy - třes rukou, mravenčení v nohách, potom až křeče, bolesti hlavy atd. Tak mi neuroložka řekla, že v žádném případě nevysazovat. Teď jsem těhotná a gynekolog mi na začátku řekl, že mám zatím užívat jen tu 1 tbl denně. Jenže na poslední kontrole jsem byla 27.11. a na další mě pozval až za 6 týdnů - 6.1. Teď jsem v 18 tt a asi tím, jak jsem se před Vánoci snažila mít všechno naklizeno atd., pořád mi bylo dobře, tak jsem asi lítala víc než bylo zdrávo, tak mě posledních pár dní docela hodně bolí břicho a trošku začlo i tvrdnout. Jinak břicho mě bolí od začátku těhu jak se děloha zvětšuje, ale včera večer to byly opravdu hodně velké bolesti, že jsem si musela hned sednout a dát nohy nahoru. Pak to přešlo, ale břicho bylo trošku tvrdé a dneska taky bolí víc než jsem byla zvyklá. Začla jsem teda brát Mg i večer, ale myslím si, že to bude málo - při tetatnii a ještě téměř v polovině těhu. Kdo s tím máte zkušenosti - kdo máte tatanii, jak probíhalo vaše těhotenství? Kolik Mg jste běžně v těhu užívaly a jak to potom bylo na konci? - někdo říká, že se potom musí úplně vysadit, ale to u mě nepůjde, nějakou udržovací dávku prý budu muset užívat až do porodu jinak mi hrozí kolapsové stavy a migrény.

baraz
24. pro 2013

já jí zatím nemám diagnostikovanou, ale dle příznaků jí budu mít nejspíš také... právě že když "hladovím" tak pak mám velké problémy s dýcháním, nemůžu chodit, celková slabost... tyto stavy mám ted co mám malou častější - špatně jím... jinak mě to trápí od narození... můžu se zeptat, který specialista ti tohle diagnostikoval? jinak během těhu bylo u mě vše ok - dbala jsem na jídlo po 2 hodinách

tanuki
24. pro 2013

Ahoj, může to být i nedostatkem vápníku...

rituska88
autor
24. pro 2013

@baraz Mě pořád bolela hlava a potom později jsem měla i přímo migrény, ve stresu se mi najednou začly třást ruce a bylo mi na omdlení - jakoby pocit když máš třeba nízký krevní tlak. Pořád se to zhoršovalo, tak jsem šla na neurologii a doktorka mě poslala na EEG a EMG a tam se to zjistilo. Pak se přišlo na to, že mi tohle všechno spustil stres s bývlým přítelem (denně jsem brečela a trápila se, nervovala a to trvalo skoro půl roku v kuse). Od té doby už se to hodně zlepšilo, přecejen už je to 4 roky, ale úplně jsem se toho nezbavila už nikdy. Takže zkus si určitě zajít na neurologii a tam Ti řeknou co a jak.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru