Primoinfekce CMV v těhotenství. Máte zkušenost?

zuzul88
9. únor 2012

Jsem v 18. tt a byla mi zjištěna primoinfekce cytomegaloviru. Tímto bych chtěla poprosit maminky, které si tímto taky prošly, jeslti by se nepodělily o své zkušenosti a příběhy. Čeká mne hodně rozhodování co podstoupit a co ne. Narodilo se někomu i přes primární infekci zdravé miminko? Děkuju moc

lilili2
9. únor 2012

zuzul88: ahoj, taky jsem se nechala na CMV protilátky vyšetřit protože už mám jednoho 2- letého raubíře který je pořád nemocný. Výsledky budu znát možná zítra, tak ti když tak písnu. Jak u tebe na tu primoinfekci přišli? Měla jsi nějaké zdravotní problémy?

averena
9. únor 2012

Ahoj zuzul88 mně jí zjistili až po porodu díky vyšetření moči a krve od nás obou...miminka a mě. Jinak si mysleli, že má mimi hydrocefalus tzn. vodu na mozku. Zdravá kočička, ale nebyla, nevim jestli záleží, kdy se ta infekce přesně chytne, já byla nemocná hned na začátku a to bylo asi ono.

zuzul88
autor
9. únor 2012

avareno, a jak to celé dopadlo?

lilili2: měla jsem víc jak 2 týdny teploty, ne víc jak 37,8, ale byla jsem hrozně unavená, odpoledne někdy bolesti těla jako při chřipce, ale jinak nic. Když se to tak vleklo a nekončilo to, došla jsem k dr. který nejdříve testovali běžné věci, měla jsem zvýšené CRP 30, zvýšené jaterní testy, ale protože mám přepečlivého lékaře, testoval dál, kor po upozornění, že brácha má pozitivního cytomegalovira. Dr. se podíval do starých testů a zjistil, že v roce 2007, kdy cmv testoval naposledy byl negativní, takže poslal testy na cmv. To bylo pozitivní, násedovalo testování cmv avidity, výsledek je jasná primoinfekce a teď v pondělí si mě převzal do péče doc. Záhumenský, který se specializuje na infekce v těhotenství. Načteno mám dost, ale pořád se všude píše pouze o % a děsím se toho, co mě čeká. 😒

lilili2
10. únor 2012

zuzul88: takže výsledky budou až příští týden, tak až něco budu vědět tak písnu

zuzul88
autor
10. únor 2012

@lilili2 Tak moc držím palce, koukám, že máš TP v červenci, stejně jako já.. a ty víš, jeslti jsi před těhu měla cmv nebo ne?

lilili2
11. únor 2012

Ne vůbec netuším jestli jsem jej už měla. Dozvěděla jsem se o této nemoci nedávno a celkem mě to vyplašilo, protože prcek je pořád nemocný (za poslední 4 měsíce už 3x nemoc). A máme v rodině i školkové děti se kterými je malý dost často v kontaktu tak jsem chtěla mít jistotu a raději jsem se nechala vyšetřit na protilátky. Tak snad to bude ok. Jinak tobě držím moc a moc pěsti ať to dopadne dobře a prcek je zdravý.

averena
11. únor 2012

@lilili2 ahoj myslim si, že by nebyl nemocný z toho ,že jsi prodělala cmv, malý děti jsou takhle nemocný často, než se jim vyvine úplně imunita. Moje dcera byla taky hodně nemocná a doktorka mě uklidnila, že to není nic zvláštního a jak začala chodit do školy tak je nemocná tak jednou dvakrát do roka. 😉

zuzul88
autor
11. únor 2012

@lilili2 taky myslím, že je málo pravděpodobné, že bys mohla mít cmv od mrňouse. Ale myslím na tebe a dej určitě vědět.
Já jdu 20. na další velký utz a 22. do poradny k docentovi, přijde mi to ale jako věčnost. Pročítám internet a studuju prenatání diagnostiku, nedá mi to.

lilili2
16. únor 2012

Tak výsledky pořád nejsou, mám volat v út. Že prý výsledky můžou trvat i 14 dní. To je fakt mazec. Takže písnu až budu něco vědět.

zuzul88
autor
16. únor 2012

@lilili2 no, to čekání je věčné, já vím že mám pozitivní CMV od 25.1. pak jsem šla na testy CMV avidity 27.1., výsledky byly za týden a ještě tak měsíc čekání mě čeká, když vezmu v potaz i čekání na výsledky plodovky :-/. Momentálně čekám na pondělní podrobný UTZ a středeční poradnu u docenta, kde se rozsekne co se bude kdy dít

lilili2
21. únor 2012

zuzul88: takže výsledky na CMV jsou negativní. Nikdy jsem se s infekcí nesetkala a ani ji nyní neprodělala. 🙂 Takže budu muset trošičku omezit návštěvy školkových dětí co máme v rodině. Zuzul a co u Vás nového písni mi prosím do zpráv jak to u Vás vypadá. Moc na tebe myslím. 😔

zuzul88
autor
15. bře 2012

Ahoj holky, tak mi spadl balvan ze srdce, výsledky jsou negativní!! Vím to teda už od minulého pátku, jen jsem nějak nestíhala se podělit i s Vámi. Ale teda jak jsem se musela prokousat k výsledkům!!!
Když minulý pátek v gennetu ráno řekli (prvně jsem volala v pondělí týden po odběru), že to tam pořád nemají, zkoušela jsem volat přímo do toho ústavu, kde to měli v laborce, ale tam to nikdo nebral, tak jsem poslala mail paní na virologii s dotazem, jak dlouho test trvá, že ještě nemám výsledky, abych věděla, jeslti je to normální, nebo se mám pídit, ale nejdřív nenapsala.

Tak jsem si našla jinou laboratoř tady na poliklinice a zkusila tam zavolat se stejným dotazem, tam mi paní laborantka řekla, že test je rychlý a trvá max. jeden den, že záleží kdy se jim vzorek doveze, že oni na to testují 2x do týdne, takže jsem usoudila, že je někde problém

Volala jsem zpátky do ústavu, kde dělali můj vzorek, kde mě přepojovali z oddělení na oddělení, pak jsem se konečně dovolala přesně na tu virologii paní magistře, která si i pamatovala mé jméno a řekla mi, že výsledky už dávno posílala do genetu, 1.3. a že je tam teda ještě pošle mailem, nechtěla mi říct výsledek do telefonu, tak jsem byla už pesimistická. Říkala jsem si, že kdyby to bylo negativní, řekla by mi to a že takhle je to asi špatný. pak jsem volala zpátky do gennetu, že ten výsledek už by tam měli dávno mít a ta operátorka mi slíbila, že mi zavolá přímo doktorka, která teda volala, ale že jí ani ted na mail nic nepřišlo, že se ještě podívá, kde by to mohlo být ty výsledky. Tak jsem jí poprosila, ať zavolá přímo do ústavu, že jí to řeknou a at se mi pak ozve. Načež mi odepsala na mail ta paní ze zdr. ústavu, se kterou jsem mluvila a ona mi nechtěla původně říct výsledek, že výsledky znova odeslala elektronicky a že mě může uklidnit, že DNA cmv v plodové vodě nebylo zjištěno., Spadl mi obrovský kámen ze srdce, nevěděla jsem, komu dřív to mám psát a volat 🙂. Za další asi za hodinu a půl volala zase doktorka z gennetu, že se do zdr. ústavu nemůže dovolat a výsledky z plodové vody stále nemá, tak jsem jí já přeposílala mail ze zdr. ústavu a výsledek jsem jí řekla já.

Fakt by mě zajímalo, jeslti to zašantročili někde v Gennetu, nebo už na poště. Ještě tam jdu zítra na další screeningový ultrazvuk.

V pondělí mi ještě volali zbytek výsledků - karyotyp, tam je také vše v pořádku a mám potvrzené to, co už 6 týdnů vím, budeme mít holčičku. Tak snad už bude vše v pořádku

lilili2
17. bře 2012

Gratulacéééé 😉))))) vidíš já ti to říkala, že to bude určo v poho a mimi bude určo zdravé a taky že je. 😵 😵 😵 Tak holka a teď si konečně začni užívat těhu 😉. Moc a moc ti to přeju, už to máš za sebou a zůstane na to za chvíli jen blbá vzpomínka 😉 .

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru