Rizikové těhotenství. Co by zabralo, abych o to nepřišla?

domca89
14. dub 2013

Před 10dny jsem poprvé objevila na testu dvě čárky, volala jsem k doktorce, poblahopřála mi k těhotenství a na 29.4. mě objednala na kontrolní ultrazvuk. Vše probíhalo v pořádku, ale včera jsem začla krvácet, přidala se křeč v podbříšku. Na pohotovosti mi řekli, že se nemusím stresovat, že v této době potratí až 60% žen, aniž by věděli, že těhotné jsou a že se vlastně můžu radovat, protože mám jistotu, že s partnerem jsme plodní, v pořádku a když to nevyjde teď, vyjde to třeba příští měsíc. Teď mám tedy neschopenku a do ultrazvuku jsem v klidu doma, máte s tím někdo také zkušenost? Nevíte, co by mohlo zabrat, abych o to nepřišla?

sonka.77
14. dub 2013

@domca89 Domčo, pokud se má mimi udržet, tak se udrží, pokud není v pořádku a má odejít, tak odejde, ať budeš dělat cokoliv, je to jen na přírodě. Snaž se být v klidu, nestresovat a dodržovat klidový režim, tj. nic nenosit, nesportovat, nesexovat. Krvácení nemusí znamenat nic špatného. Držím palce, ať to dobře dopadne.

salomee
14. dub 2013

Asi tak nějak, příroda tak často řeší své omyly, když zárodek není úplně zdravý, tak se neudrží. V začátku to takto funguje, že buď všechno nebo nic..nebo se strane, že je to jen tzv.biochemické těhotenství..A nebo je to i přes počáteční trable pak všechno v pořádku. Ať je to tak i u Tebe.

vecernice
14. dub 2013

@domca89 mne se objevilo krvácení v těhu s klukama asi v 7tt. nejdřív klid doma, pak hospitalizace, a směla jsem jen na wc. je to na přírodě, zda se udrží, ty uděláš maximum, pokud budeš opravdu jen ležet, a snažit se myslet pozitivně!

mm_mm
14. dub 2013

Zažila jsem to nejmíň 5x - pozitivní test, ale nestihla jsem dojít ani na první kontrolu. Doktorka říkala, že dělat testy se mají až 14 dní po vynechání menstruace právě proto, aby si ženská nedělala naděje v době, kdy se teprve rozhoduje o tom, jestli těhotenství bude mít šanci nebo ne. Nech to plynout, nic jinýho stejně nejde dělat.

domca89
autor
14. dub 2013

No jsem doma na neschopence, ležím, nebo sedím s nohama nahoru a uvidíme, krvácení se zmírňuje. Bohužel jsem musela něco vyřídit v práci malého, jen jsem se zvedla, dojela tam, sedla si tam a za půl hodiny dojela zpět, žádné nervy a krvácení se zesílilo, takže odteď už ani krok...

marlen02
14. dub 2013

ahoj, nechali si tě ve špitálu? já tam taky jela s krvácením a šup a už jsem byla na pokoji a ležela a zákaz pohybu, jen vyčůrat a do sprchy 🙂, dostala jsem utrogestan a za tři dny jsem šla domů, hlavně bud v klidu, lež a odpočívej, mám kámošku co špinila pořád celý první trimestr. drž se 🙂 prej pomáhá vit. C (ascorutin) je proti krvácení

domca89
autor
15. dub 2013

Děkuju, ne nenechali, jen říkali, že si mě tam nechají pouze v případě mimoděložního těhotenství, na to prý naštěstí nic neukazovalo a tak s větou, že tomuhle těhotenství moc šancí nedávají mě pustili domů.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru