Silné špinění na začátku těhotenství (5. - 6. tt)

milkadela
16. črc 2014

Zdravím všechny,

mám dotaz, na který jsem nikde nenašla odpověď. Jsem zhruba v 5.-.6.tt a už týden v kuse silně špiním. Poslední dva dny se mi objevily i takové cucky. U doktora jsem byla před dvěma dny poprvé, strašil mě mimoděložním těhotenstvím a nebo končícím. Vzal mi krev kvůli testu hcg, ten den bylo 2000 a včera další krev 3300. UTZ předevčírem pouze prázdný gestační váček. Máte někdo podobnou zkušenost? Může jít o potrat, který se projeví až později? Jsem z toho zmatená a nějak nevím, jestli nic nebude nebo jestli šance je. Budu ráda za jakoukoliv zkušenost...díky!

madulinka
16. črc 2014

ahojda, naštěstí takovou zkušenost nemám, ale v tuhle chvíli je to opravdu buď a nebo.. to sílící hcg vypadá pozitivně.. prázdný gestační váček odpovídá týdnu těhotenství, a víceméně vylučuje to mimoděložní těhotenství.. teď je to pouze na tvém těle, jak si s tím poradí. Někomu prostě tělo zárodek v tomhle týdnu vypudí a kolikrát se ani nepozná, že šlo o těhotenství.. a nebo se to ustálí a těhotenství pokračuje.. Myslím, že jsi udělala maximum, tj. kontroly u dr., a v tuhle chvíli nemá cenu přemýšlet co by kdyby... Ale je mi jasné, že na to nedokážeš nemyslet. Přeju ať to dopadne dobře, krvácení ustane a těhotenství zdravého plodu pokračuje.. A nebo popřeju hodně sil do dalších pokusů. Držím pěsti!!

milkadela
autor
16. črc 2014

Je mi to jasné, prostě čekám....jen jsem myslela, jestli měl někdo taky takhle špinění a třeba ustalo. Děkuji ti moc za odpověď 🙂!

hollybelly
17. črc 2014

já okolo toho 5.-6.tt jsem také špinila celý měsíc skoro s přestávkámi na 1-2 dny, bylo to takové hnědé a místama cucky jak píšeš.... na utz jsem šla později, takže nevím, co v tu chvíli šlo vidět, každopádně to pak odeznělo jedno krásné dne a dnes je dcerce 7,5 měsíce 🙂 držím palečky, aby jsi byla stejný případ 🙂

mikjamo
26. lis 2015

@milkadela ahojky, zkusím ti napsat, jsem 5+5 a mám se vším všudy stejný případ jako ty. Jak to dopadlo, vidím, že máš dětátko, což je suoper, ale co ti řekli'?proč a jak dlouho špinění bylo'? Děkuji moc

milkadela
autor
27. lis 2015

@mikjamo Ahojky, špinila jsem asi do 19.tt - každý den. Byla jsem na všemožných vyšetřeních, ultrazvucích. Nic - důvod neznámý. V Podolí mi pan doktor řekl, že to tak prostě někdo má a že to musím hlavně psychicky vydržet 🙂. Doma jsem s tím byla asi jen týden někdy ve 14. týdnu, když jedna doktorka uznala, že bych měla být doma. Já se na to ale necítila - chodili jsme s mužem po horách, jezdila jsem na kole. A nakonec pak totálně bezproblémové těhotenství a krásný porod. Ale u tebe to může být to samé nebo cokoliv jiného. Moc ti držím palce, ať je to v pořádku a máš takovýho prďolu jako já - už to bude klacek devítiměsíční 🙂!!!! Krásný den! A.

mikjamo
27. lis 2015

@milkadela děkuji moc, přidaly se bolesti břicha a dnes na UZ mi Dr.řekl, že se gest.vaček deformuje a mimi asi odejde.. :( ale i tak děkuji moc

lucykal
27. lis 2015

Měla jsem opravdu silné krvácení nejdříve v 5tt špinění poté zakrvácení objeven miniaturní hematom byla jsem dvakrát na pohotovosti dostala jsem utroogestan ascorutin píchala jsem si clexan. Poté jsem šla na kontrolu k OG a v kabince jsem začala kvácet silně zakrcácená podlaha lilo to, ze mě udelal mě utz srdíčko bilo a mimčo také žilo, ale poslal mě do nemocnice s hrozícím potratem než jsem tam dojela krvácení ustalo tak mě dr řekl, že mohu domu dorazila jsem domů (vezl mě manžel autem) začala jsem opět silně krvácet a vypadl, ze mě obrovký kus tkáně. Myslela jsem si že je po všem stím jsme tam také jeli po ZT to byla pro nás rána. A když mě dr řekl, že na utz miminko je a bije mu srdíčko bylo to překvápení, ale vyjráno nebylo hned jsem zůstala v nemocnici přes týden jen jsem ležela a na wc jsem po pád dnech mohla a do sprchy jinak i jídlo v posteli bylo to strašné. Hematom se zvětšil 3x4 cm po té době jsem byla s malým špiněním poslána domu, ale za dva dny mě probudil divný pocit ležela jsem v kaluži krve bylo mě zle na omdlení teklo to, ze mě neskutečně manžel mě naložil a směr nemocnice ani několik vložek krvácení nepobralo zakrvácela jsem celou ordinaci teklo to ze mě jak z kohoutku, ale mimčo zase ok hematom 4x7 cm přitom mimčo mělo pár milimetrů tak opět hospitalizace šance 50:50 a hrozící potrat po týdnu jsem byla propuštěná a jen a jen ležela nikam nesměla. Ještě jsem jim při hospitalizaci musela podepsat souhlas s revizí protože to ohrožovalo mě na životě to krvácení tak i kdyby mimčo žilo a mě hrozilo vykrvácení musela bych na revizi. Do 16 týdne jsem občas zašpinila zakrvácela. Emmička se narodila předčasně, ale z jiného problému. Takže to naše bojovnice zvládla.

merhanice
23. říj 2019

Krvácela jsem třikrát. V 6., 7. a 8. týdnu. V prvních dvou případech jsem jela na pohotovost, potřetí už jsem tam ani nejela, řekli mi, že do dvou vložek je to v pohodě a jezdit nemusím. Krvácení může mít řadu příčin - prasklá cévka, jak se to tam všechno roztahuje, hematom, může se ještě objevit i menses apod. Každopádně s tím doktoři nic takhle brzy neudělají. V podstatě mi řekli, že nemá cenu jezdit na pohotovost, protože když to bude potrat, stejně to nezachrání a když ne, tak je to v pohodě. Takže u druhého dítěte, když jsem v prvním trimestru špinila, už jsem nikam nejela a počkala na klasickou prohlídku u svého gynekologa. Ten mi dal Utrogestan, ale spíš tak pro lepší pocit, protože příroda si v tomhle období poradí sama i přes veškeré léky. A je to tak dobře. Než udržovat špatně se vyvíjející plod, raději dát rychle prostor novému těhotenství

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru