Těhotenský pás. Předepisují se ještě?

ivarei
2. kvě 2010

Ahoj, ráda bych si nechala od ortopeda předepsat podpůrný pás, máte s ním někdo zkušenost? Předepisují se ještě? Můj gynekolog totiž říkal, že ho nějaké pacientce odmítli předepsat. Moc díky za vaše zkušenosti 🙂

garzonka
3. kvě 2010

ahoj, já jsem měla podpůrný pás předepsaný ORTOPEDEM, gynekolog to nedělá. Ten ortoped s tím sice moc zkušeností neměl, takže jsme se společně rozhodovali, který mi napíše....taky myslím může předepisovat odborný lékář z oblasti:
chirurgie, neurologie, ortopedie, protetiky, rehabilitace. Důležitá je indikace: mne můj gynekolog sám řekl, že bych to měla nosit, protože jsem měla dost velké břicho, tak aby mi moc neklesalo váhou dolu, tak mi to doporučil. Pak jsem si sehnala ortopeda a domluvili jsme se na tom, že mi to napíše. Možná některá maminka nesplňuje indikaci, tak ji to dr. nenapíše. 😒 Je jich myslím víc, co jsou i na předpis. Já měla od fy ERGON.

ivarei
autor
3. kvě 2010

garzonka, díky moc. Idikaci určitě mám - dvojčetné těhotenství, 160 cm na výšku a 127,5 cm kolem pupku 🙂 - jak dlouhá, tak široká , hrozně mě bolí třísla a stydká kost. Gynekolog říkal, že by pro mě pás byl rozhodně vhodný, ale že má zkušenost s tím, že pás ortoped nepředepsal pacientce s tříselnou kýlou, protože už ho pojišťovna nehradí, což mě dost zarazilo - proto se raději ptám, abych se nevalila k ortopedovi zbytečně 🙂.
Pomohl ti?

garzonka
4. kvě 2010

Indikací může být víc, ne jenom tříselná kýla. Ten pás co jsem měla já, tak ten mi pomohl to břicho trochu nadzvednout, což bylo fajn, nosila jsem i ty šle, akorát, když jsem si je hodně utáhla, tak jsem cítila že jsem zhrbená, tak pak jsem je moc neutahovala. Ten pás by se měl nosit co nejdřív, já začala v 5.měsíci, břicho bylo jak v sedmém 😅 ale nosila jsem téměř do konce těhu, poslední týdny už jsem ho nezapla 😒

ivarei
autor
5. kvě 2010

Tak mi ho ortoped předepsal, podělím se pak o zkušenosti 😉

garzonka
5. kvě 2010

A jaký ti předepsal?

ivarei
autor
5. kvě 2010

tenhle, v lékárně ho objednali, tak snad zítra bude
http://www.zdravotnipotreby.cz/ortopedicke-pomu...

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru