Teplota na začátku těhotenství, má s ním spojitost?

awnicka
11. lis 2012

Ahoj holky,
jsem na začátku těhotenství- ani nevím jaký týden. Testovala jsem předevčírem. A včera jsem celý den byla hrozně slabá a večer jsem zjistila že mám 37,8 teplotu. Vzala jsem si paralen. Teď ráno mám 37,7. Může mít ta teplota spojitost s těhotenstvím? A nemůže teplota miminku ublížit? Mám hrozný strach.

cabalkova
11. lis 2012

@awnicka Ahoj, urcite muze byt na zacatku zvysena teplota, taky jsem ji mivala, pokud ale nebudes mit pres 38, tak bych si zadny paralen nebrala, ten muze miiminku takhle na poatku vyvoje vadit spis nez zvysenka...jde taky o to, jak se citis jinak, pokud nemas pocit, ze bys mela nejaky bacil a mas jen tu teplotu, tak bych to pricitala tehu.

awnicka
autor
11. lis 2012

no právě, že jiné příznaky nemám. mám jen teplotu, návaly a trochu s mi motá hlava, ale příznaky virózy vůbec. mám jen strach, aby to miminku neublížilo...

cabalkova
11. lis 2012

@awnicka Neboj, trochu zvysena teplota je normalni. Drzim palce, aby vse bezelo jak ma. A na ten paralen se vprdni.

tehulka12
11. lis 2012

@awnicka mě příjde už zvýšená dost na to,aby to bylo jen od těhotenství.Myslím,že se ti nějaká ta viróza vyklube.Já bych si ten Peralen nad 37,5 vzala, hodně pila a odpočívala.

awnicka
autor
11. lis 2012

Paralen jsem si už vzala a mám teď už jen 37. Piju také hodně, ale to odpočívání bude horší- mám doma šestiměsíčního chlapečka a i příští týden mám hodně běhání-s malym na rehabilitaci,...
Jinak myslíte, že ta moje teplota nemůže ohrozit miminko v bříšku?

janul23
11. lis 2012

@awnicka když máš teplotu je lepší si vzít paralen - pokud se nepřekročí dávky a je to jen nárazově, tak to nevadí - je to bezpečné antipyretikum. Škodlivější je zvýšená teplota než tabletka paralenu.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru