Uchycení embrya v rohu dělohy, máte zkušenost?

zuza01
12. čer 2013

Ahoj, nikde jsem nenašla přímo téma, kde by se něco podobného řešilo. Podle utz jsem těhotná, ale panu doktorovi se nelíbí poloha uchycení embrya, prý je to v rohu dělohy, kde je sice ještě svalovina i sliznice, ale nemůže prý vyloučit, že z toho nebude mimoděložní. Musím 10 dní čekat, co bude. Řekl mi, že je to 50 na 50. Máte s tím některá zkušenost? Díky.

zuza01
autor
12. čer 2013

Nikdo? Prý je to poměrně vzácné, tak to zas musím mít já, samozřejmě...

raduza16
12. čer 2013

Ahoj, není to tak vzácné. Měla jsem úplně to samé a taky mi doktorka řekla, že musíme počkat, kam začne vajíčko růst, jestli do dělohy či ven. Začlo růst správně. Tak přeju hodně štěstí, ať ti to též roste jak má🙂 a zkus se nenervovat, ono to nějak dopadne, uvidíš!

blondynka400
12. čer 2013

@zuza01 je to tak jak píše Raduza, musíš počkat, jakým směrem se vydá. Každopádně i když tím správným směrem,není vyhráno, chce to hodně sledovat, je tam vyšší riziko potratu, není to hold pro další vývoj nic ideálního, ale zas bych to nebrala jako nějakou tragedii, jsou horší diagnozy a klidně z toho může být krásné zdravé mimi. Přeji hodně štěstí, ať se vydá tím správým způsobem a vše je ok 🙂

zuza01
autor
12. čer 2013

@raduza16
@blondynka400 Děkuju, já jsem ráda za nějaké další zkušenosti. Ráda bych to brala víc "sportovně", ale mám za sebou letos už jeden potrat, tak mi to moc nejde.

raduza16
12. čer 2013

Byla jsem na tom stejně, po potratu jsem otěhotněla takhle "v růžku", pak jsem 2x krvácela a myslela jsem, že jsem opět potratila, ale ta breberka se tam udržela. No mám trápení celé těhotenství a teď čekám na výsledky po AMC, takže nervy na pochodu. Chápu, že furt přemýšlíš....ale stejně ti nezbyde nic jiného, než vyčkat. Jestli ti to trochu pomůže....tak já teď přemýšlím, jestli bych ve 24tt dokázala dát mimi pryč, kdyby mělo vývojovou vadu a jak bych ho zvládla porodit atd....a taky jsem si vzpomněla, že kdybych tenkrát na začátku, když bylo v tom růžku, potratila, tak bych teď tohle nemusela řešit a rozhodovat se. Abych to upřesnila, v prvních testech na AMC už našli trizomii X, teď čekáme na zbytek a budem se muset rozhodnout co dál. Takže to ber tak, že příroda si to nějak vyřeší. Držím palce!

zuza01
autor
12. čer 2013

@raduza16 To je hrozný... Já vím, že ten můj problém není zdaleka tak strašný, jaký řeší spousta jiných lidí, teď třeba i vy. Jen ta psychika je nalomená a i když hlava ví, jak to je, tak ta bezmoc je příšerná.
Přeju, ať to dopadne co nejlíp může, tohle je strašně nespravedlivý. A vím, že muset se rozhodnout, je šíleně těžký.

raduza16
12. čer 2013

No na to, že jsem měla první těhotenství bezproblémové, tak teď od začátku pořád něco řeším. A to se celou dobu snažím myslet pozitivně, aby to mimi nějak neovlivnilo a stejně se dycky něco po....🙂! Ale od toho jsme ženské, aby jsme to všechno zvládli, takže hlavu vzhůru, s tvou fazolkou to jistě dobře dopadne!

zuza01
autor
12. čer 2013

@raduza16 To já taky, první těhotenství naprosto v pohodě. Moc děkuju, přeju, ať je všechno, jak má a zvládnout to musíme, já vím 🙂

blondynka400
12. čer 2013

@zuza01 já před prvním mimi potratila během pět iměsíců 2x, pak u těhu blbě umístěný hematom, kdy šance na udržení miminka byla minimální a pak naprosto nečekáné druhé těhu neplanovaně přes prášky, které bylo úplně bez problémů.
Ono hold člověk nikdy neví no...
Fakt zkus myset pozitivně, embryjko to vycítí 😉
@raduza16 tedy obdivuju, jak to bereš statečně. Musíš být silná žena. Ať se rozhodneš spvráně a je to pokuď možno v pořádku 😵

zuza01
autor
21. čer 2013

@blondynka400
@raduza16
Jen píšu, jak jsem dopadla. Je to dobrý, mimčo se dokulilo kam má a dr. je spokojený. Sice mám pozitivní nádorový nález na čípku, ale to teď neřeším, mám furt něco 😉 Hlavně vydržet...
Děkuju za podporu a přeju krásná a zdravá dítka 🙂

blondynka400
21. čer 2013

@zuza01 tak to je super zpráva 😵 Tak přeji hdoěn štěstí a ať už jsou zprávy jenom pozitivní 🙂 Ps: a na te čípek bacha, není dobré to podceňovat ...

evelp
21. čer 2013

@zuza01 jojo, mám to já, dlouho ani nebylo pořádně mimčo vidět (teda mě to připadalo dlouho, ale byl to asi týden 😀), jsem cca 8-9tt a zatím je vše ok, mudr. mi potvrdila, že mimoděložně to nebude

zuza01
autor
21. čer 2013

@blondynka400 Nepodceňuju, ani dr., ale hodnoty mohlo zvýšit právě těhotenství. Uvidíme. 😉

raduza16
21. čer 2013

Jéééé, tak to je super, že ten tvůj bobek roste tak jak má🙂! Gratuluju a přeju, ať už je to bez komplikaček a jen pohoda a klídek a radost🙂! No nám na genetice potvrdili, že naše holčička má o jeden pohlavní chromozom X navíc, ale my už ji stejnak nedáme. Necháme si ji i s tím bonusem navíc🙂. Nemusí se to vůbec projevit a pokud ano, tak jako lehce opožděný psychomotorický vývoj, horší schopnost učení se, neplodnost....no prostě samé věci, které má dnes každý druhý, i když má chromozomy v cajku 😉 . Takže už s mužem nic neřešíme a hrozně se na bobinu těšíme. Když už k nám přišla takováhle, tak jí pomůžem, jak jen to bude v našich silách možné, aby se jí tady na tom světě líbilo🙂!
Tak se maminky všechny držte a přeju jen to nej!

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru