Zablokovaná bederní páteř ve 30tt, co by mi pomohlo?

dadalu
6. únor 2014

Zdravím, už asi 14 dnů mám zablokovanou bederní páteř a to tak, že nemůžu pořádně chodit. Když chci udělat krok, tak mě to v těch místech bolí a podlamuje se mi noha. Velmi pomalým tempem chodím jak kačena. Doktorka mě poslala na rehabilitaci, kde mi dělali opichy bez chemie, ale nemám pocit, že by to jakkoliv pomohlo. Jenom ležím a žádný pokrok. Jsem ve 30. týdnu těhotenství a nedokážu si představit tenhle stav do porodu a ani vlastně po něm se starostí o malé. Neměla - máte některá něco podobného, nevíte co by mi mohlo pomoct trochu ulevit?

antoinet
6. únor 2014

Přesně tohle se mi stalo ve 30.tt, teď tak po 3 týdnech to samo skoro úplně přešlo. Trochu mi pomohla jemná masáž, teplo (ale ne vana, ta není zdravá pro miminko), každý den to rozchodit (neležet jenom) a spát na měkkém. Prý to trápí hodně těhotných, jak se jim rozestupuje pánev a po porodu by to mělo zmizet úplně.

lv
6. únor 2014

Fuuuj mela jsem to taky, chůze ala kacena, mini krůčky.. Tahala jsem nohu ještě na porodnim sále, nemohla vylézt na ty vysoké postele, otočit se..přešlo to az par dni po porodu.

dadalu
autor
7. únor 2014

@antoinet
@lv
Diky za info,momentalne jsem fakt zoufala..z doktoru mam trochu strach,aby neublizili malemu..zkousela jsem nahrivat suchym teplem,ale to maly nesnese..budu teda doufat,ze to ustoupi samo,v nejhorsim vydrzim do porodu. Pak to ustoupilo samo,z niceho nic?

antoinet
7. únor 2014

@dadalu fakt nevím, jaktože to přešlo, u doktora jsem s tím nebyla a najednou je to OK.

lv
7. únor 2014

@dadalu jo pak to přešlo samo, asi 3dny po porodu. Můžeš mazat těmi gely proti bolesti - veral, voltaren,olfen, ibalgin gel. Potvrdila mi známa magistra z lékárny, ze pokud je to plocha jako 2 dlaně, neublíží to miminku. Nebo flektor náplast. Ale me to ulevilo jen trošku, holka. Sem tam paralen, ale to je na tu ostrou bolest taky malo, takže naprd.

incognito
7. únor 2014

@dadalu jsem ve 26 tt a mam to taky☹ kdybys prisla na to co s tim, budu Ti vdecna za zpravu

olusenka
8. únor 2014

@dadalu ano, to jsem měla taky. Pomohla mi jedna paní u nás, rehabilitační, dělá mobilizace páteře, cvičí Mojžíšovou, masíruje. Udělala se mnou cviky-odblokování, co se může cvičit až do porodu, ukázala i, jak to cvičit doma (necvičí člověk sám, musí s ním někdo). Mohla bych to vysvětlit, ale nevím, zda je to takhle dostatečné, spíš myslím, že ne, asi bych to nedokázala přesně.

dadalu
autor
8. únor 2014

@incognito s tebou hodne soucitim,je to fakt mazec,co..zvladam jenom lezet a uz mi to jde dost na hlavu..pokud na neco prijdu,urco se ozvu..kdyby nahodou neco pomohlo tobe, dej taky info 🙂

dadalu
autor
8. únor 2014

@olusenka dost sazim na to,ze po porodu se mnou zmuzou vicr, po navsteve rehabilitace, kdy to bylo jeste horsi, uztomu moc neduveruju..hold ted musim vydrzet a pak se na to vrhnout..kazdopadne jsem rada, ze pak mi nekdo dokaze pomoct

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru